Mi legyen a nevük?
Egypetéjű iker fiúkkal vagyok várandós. Egyszerű, hagyományosabb, külföldön sem idegen neveket szeretnénk nekik adni. Férjem csak félig magyar, de pont apai ágról, ezért a családneve Teleki. Őt Tamásnak nevezték el a szülei. Nekem nagyon tetszik ez, de nem tudjuk jó ötlet - e az egyik fiúnak az apja nevét adni. A másik kedvencünk a Márk. Tetszik még nekünk az Ádám, Áron is. Javasolták a Dánielt is, de nekem az Benkő miatt felejtős. Képtelen vagyok elvonatkoztatni.
Ezekben a párosokban gondolkodunk :
Tamás - Ádám
Ádám - Márk
Áron - Márk
Az Ádám - Áron azért nem lenne jó, mert nem akarunk nekik azonos kezdőbetűvel nevet. Így is keverni fogják őket eleget az emberek.
Szerintem pedig ikreknek nagyon jók az ugyan azzal a betűvel kezdődő nevek! Nálunk lányok lesznek;)
Hány hetes vagy?
A vezetéknévhez valóban nem passzol az Áron, pedig az igazán univerzális név (és imádom, van otthon egy belőle).
Ikrek esetében nem tenném meg amúgy, hogy az egyik gyerek viszi apa nevét tovább, a mésik meg "csak úgy" kap egy akármilyen nevet.
Szóval a lehetőságek közül maradt így az Ádám-Márk páros.
Amúgy ezekhez hasonló egyéb nevek esetleg nem tetszenek:
Álmos, Ákos, Ármin (szerintem piszok jól hangzik a Telekivel), Máté, Mór (szintén jó a Telekivel az összhangzása), Dávid, Toma... Oké, persze gondolom sok meló volt ezekre leszűkíteni, csak ilyen kérdéseknél sztem automatikusan továbbgondolja az ember :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!