Mit lehet olyan szituban szólni, amikor a gyereket váró
nő előre közli veled (testvére vagyok), hogy ha a baba
fogyatékosan születik, akkor ő minden szó nélkül
hagyná ott a kórházban, és tuti, hogy haza se hozná
soha, egy percre se?
Figyelt kérdés
Nem tudni, orvos mondta-e neki vizsgálaton, vagy megérzés. Nem volt elkeseredett, vagy bánatos, totál rezzenéstelen arccal közölte, kb. mintha egy berendezési tárgy hibásodott volna meg, és attól készülne megszabadulni. Nem ítélkeztem, eszemben sincs ezután se, de rettenetesen lefagytam, semmit sem tudtam reagálni, de borzasztóan elképedtem azon, amit mondott, és azon is, ahogy mondta. Korábban anyukával voltak nagyon komoly pszichés problémák, ha ez számít a témában.
Szívrohamot ne kapjál, mert senki nem adott eddig igazat.
2019. szept. 19. 15:38
12/40 A kérdező kommentje:
A család viszont igen, élen tesóm két gyerekével. :D
2019. szept. 19. 15:39
13/40 anonim válasza:
Azt írtad abszute nem érdekel ki mit ír. Akkor minek válaszolgatsz?
2019. szept. 19. 15:41
14/40 anonim válasza:
Ő tudja. Azért van kint az inkubátor a bejáratoknál, hogy minden anyának (sajnos) szíve joga beletenni.
Mit lehet ilyen szituban szólni? Semmit. Max annyit, hogy "te tudod".
2019. szept. 19. 15:45
15/40 anonim válasza:
Te amúgy be vagy tépve? Milyen család? Azt hittem ez egy mondat volt, HA betegen születik, akkor mit tesz.... Mondjuk azért hittem, mert ezt írtad.
2019. szept. 19. 15:56
16/40 A kérdező kommentje:
Úgy, hogy az egész család tud róla (nem, nem én pletykáltam, ő maga büszkélkedett), és szerencsére nekünk volt eszünk, nem támogattuk benne, hogy eldobja a gyereket. Anyánk meg hatott rá erélyesebben.
2019. szept. 19. 15:59
17/40 anonim válasza:
Neked is lehet valami pszichés problémád, ha így felhúzod magad vadidegen emberek válaszán... Sőt, elvárod, hogy válaszoljunk egy kérdésre,( persze csak a neked tetsző válasz elfogadható), úgy, hogy ahogy te is mondtad nem ismerjük tesódat sem a részleteket... Vicces vagy...
2019. szept. 19. 16:32
18/40 anonim válasza:
Mit akarsz te megoldani? Ha ott akarja hagyni a kórházban, ott is fogja. Nem tehettek ellene semmit.
2019. szept. 19. 17:00
19/40 anonim válasza:
Nézd én láttam sorsokat.. Koraszülő vagyok, de a szerencsés kategóriából. Viszonylag későn született már a gyerekünk és gond sem volt. Csak híznia kellett. De láttam, és látom azóta micsoda harcot vívnak egyes családok. Senki nem vágyik beteg gyerekre. Egy dolog ápolni beteget és más dolog az anyjának/apjának lenni.
Tudod hogy egy francia házaspár beperelte a francia államot mert kötelezően életben tartották az extrém koraszülött gyereküket pusztán azért mert életjelenseget mutatott? Ezt itthon is így csinálják. A 20. héten még komoly betegség esetén dönthetsz arról hogy nem szeretnéd őt megtartani, de ha 3 héttel később csak úgy megszületik akkor már senkit nem érdekel mit szeretnél. Az orvosoknak kötelező mindent megtenni érte ha életjelensegeket mutat. Szerinted ez fair? Az hogy utána a családnak lehet hogy lesz egy tartós beteg gyereke emiatt bevétel kiesése pedig még több pénzre lenne szükség, a lelki teher részéről nem is beszélve.. A házaspár megnyerte a gyors eljárásban lezárt pert, lekapcsolták a gépekről a picurt. Pár nap múlva meg is halt.
Könnyű ítélkezni hogy milyen ember az ilyen, mind addig míg nem lesz egy beteg gyereked. Arról nem beszélve hogy ez nálatok csak feltételezés a legtöbb szülő sodródik az árral és a beteg gyerekét is szereti még akkor is ha nehéz minden egyes napja.
2019. szept. 19. 17:47
20/40 A kérdező kommentje:
Na kiderült, NEM lesz fogyatékos a gyerek, feltételezés volt, úgyhogy nem hagy ott senkit. :D Anyánk viszont nagyon leteremtette, hogy ilyen egyáltalán az eszébe jutott. A dühítő az volt, hogy nem is ismeritek, de kb. szentként kezeltétek. Itt nem lenne értelme hosszasan részletezni, de azt azért fogadjátok el, hogy akitől szó szerint mindenki menekül, még a saját gyereke is, azzal azért gondok vannak... Egy barátja nem volt egész életében, paranoid, és nem ti éltetek vele soha egy percet sem, nem tudjátok, milyen. Amúgy szerintem ha tényleg ilyet tett volna, mi is kitettük volna őt a családból.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!