Kórházból értesítik a védőnőt, amikor haza megy a baba és az anyuka? Vagy a baba születéséről?
A kórház hivatalból, jogszabály alapján értesíti az állandó lakóhelyed szerinti védőnői körzetet.
Ezzel együtt az utolsó tanácsadáson kérdezz rá, hogy mikor hívd fel, vagy írj smst-t esetleg (de egyébként neki is és a háziorvosnak is ugyancsak jogszabályból fakadó kötelessége a hazabocsátásotoktól számított legfeljebb 24 órán belül az otthonotokban felkeresni és a háziorvos is ilyenkor az első legalapvetőbb vizsgálatokat elvégzni, megnézi a picit is.
Budapestiek vagyunk egyébként.
Nálunk a védőnővel nagyon jó volt a kapcsolat, kismamaként az utolsó találkozáskor bemutatta a háziorvost, a saját TAJ számomra (+8-as) az orvos fel is írta az első napokban szükséges receptes dolgokat (pl. alkohol, köldökcsonkra hintőpor, gyógyszertáras fürdető, popsikenőcs, napraforgóolaj stb.) és megbeszéltük, hogy hívom a védőnőt, amikor ár tudom, hogy melyik nap megyünk haza.
Aznap, ahogy dél körül hazaértünk, ő is keresett délután telefonon, aznap még ki is jött, illetve estefelé az orvos is.
Köszönöm még egyszer a válaszokat!
Érdekelt,másnál hogy működött,mert lassan nálunk is érkezik a pici(egy hét múlva kb).
A gyermekorvos(választott,a körzetinek nem voltam szimpatikus sajnos) is így mondta; a védőnővel nem valami áldott jó a viszonyunk...ezért kérdeztem.Tanácsadásra már nem kell mennem többször.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!