Mien támogatás jár?
A kérdésben kevés az infó.
Ha megjelesz 4-szer terhesgondozáson,akkor
Anyasági támogatás
Gyes
Ha apuka dolgozik, akkor az ő fizujára gyed extra a gyes helyett
Családi adókedvezmény
Családipótlék
Babaváróhitel
Csok
Kérdező, mi csak a valóságot írjuk le. Nem tudom te milyen kis álomvilágban élsz, de ha nem bírja el a kis lelked a valóságot, hát még rengeteg sérelem fog érni. Erre készülj fel. A gyerekedért is ki kell majd állnod szülőként, nem elbújni a sarokba szipogva mert megsértettek.
Tanulni, dolgozni kell és úgy gyereket vállalni. Ha már nem így jött össze, legalább fogadd el a kritikát. Fogalmad sincs mennyi minden kell egy picinek és mennyibe kerül (nekem sem volt míg nem lett sajátom). Iszonyú drágák a babadolgok úgy is ha nem az újat veszed pl. bútorból, ruciból. A cipőről ne is beszéljek, az én 2 éves fiamnak pl. most 4 pár szandál kellett a szezonban mert egyszerűen kinőtte, volt hogy egy hónapban kettőt. De nagyobbat meg nem vehetsz a lábára csak ami épp jó, mert felbukik. És nem, nem a legdrágábbat veszem semmiből. A fizetős oltások is nagyon drágák. A gyógyszerekről nem is beszélve (ha beteg, horror összegeket kell a gyógyszertárban hagyni).
Szóval szépen mentem is vissza dolgozni ahogy a nyáron 2 éves lett, mert a gyes+csp lófütyi - neked meg csupán ezek "járnak".
Még a gyed max is húzós volt úgy, hogy a párom fizuja elfogadható (még törlesztjük a házat és nem, szóba sem jön a csok és társai...).
Szóval ezek az én tapasztalataim.
32/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!