Mondanátok különlegesebb lányneveket? A leggyakoribb a vezetéknevünk.
Sziasztok! Végre kiderült a kisbabánk neme, aki Kislány.
Mivel a vezetéknevünk rettentően gyakori, ezért szeretnénk egy kicsit különlegesebb, egyedi keresztnevet adni, hogy elkerüljük a későbbi névazonosságokat.
Viszont annyira ezek a külföldi magyarul fonetikusan leírt nevek nekem borzasztóak :( nem szeretném, ha nevetségesen hangzana.
Imádnám az Anna vagy Éva nevet, de annyi lesz belőle, mint Kiss Istvánból.
Bármilyen ötletet szívesen fogadok, teljesen tanácstalanok vagyunk.
Köszönöm szépen előre is!
Kérdező, 3 gyerekem van, a legidősebb 27 éves. 1995. óta forgolódok oviban, iskolákban, ismerem a baráti köröket.
Ezidő alatt egyetlen Évával sem találkoztam. Már az én korosztályomban (50+) is csak három Évát ismerek: a gimiben volt egy osztálytársnőm, egy haverom barátnője (később felesége) és a gyerekeim egyik alsós tanítónénije. Szóval nem mondanám túlzottan gyakorinak, még a gyakori vezetéknévvel együtt sem.
Annával Dunát lehet rekeszteni évtizedek óta, de Éva nem nagyon van. A helyedben én nyugodtan adnám, üdítő változatosság lenne a sok Anna, Hanna, Panna, Zoé és egyéb extrém divatnév között.
Friderika,Henrietta,Tímea,Lilla,Tamara,Tünde,Petra...
Most ezek jutottak eszembe.
Csóró 'Kovács Éva' kolléganőjű kommentelőt miért pontoztátok le? :D
Nem ő tehet róla :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!