Nagyon szeretnék babát, de a barátom még nem. Milyen tanaccsal tudnátok ellátni?
Albérletben lakunk eleg sokat kell fizetni ami annyit jelent hogy a baratom fizetese ahogy van elmegy a lakbérre illetve a rezsire 30 ezer ha minden jól megy megmarad. Az én fizetésemből élünk: kajat veszunk és egyeb szuksegleteket latunk el. De eltenni nem tudunk. Mert jelenleg addig addig koltunk ameddig meg van.
Honap vegen meg csak nezzuk, hogy hoppa hova lett megint. Pedig folosleges dologra nem megy el hogy mondjuk minden nap mekis kajat eszunk mikor ott a fott etel. Ilyen 1 honapban max 1x fordul elo de van hogy 2-3 honapig semmi.
A lenyeg:
Nagyon szeretnek mar babat, de a jelenlegi helyzetunkbe nem szeretnek en sem kockaztatni. Nem a nincstelensegbe szeretnek gyereket csinalni. Par even belul lenne sajat lakas, ahol a parom szulei jelenleg laknak. De az meg annyira nem lathato, hogy mikor hany even belul, hogy felek ha mondjuk mar 6-7 ev mulva lenne ez akkor az nekem meg mar soka lenne mert nem szeretnem az elso gyermeket 29-30 evesen megszulni. Amikor a parom raadasul 35 lenne.
Nem tudom hogy tudnam mondjuk azt a par evet ameddig a masik lakasba atkoltozunk leroviditeni hogy mondjuk 1-2 even belul lehessen baba sajat lakas nelkul. Elvegre volt olyan a tortenelemben, hogy alberletben elo parnak szuletett gyermeke. En is igy jottem es meg mindig elek es megvolt mindog mindenem.
Csak a ki kell koltozni az alberletbol es masikba kell menni hozzaszolasok elkeruleseert irom:
Parom fizetese 190ezer
Az alberlet 100ezer + dbh, elmu, fotav, otthoni szolgaltatas, kozos kg., negyed evente a kotelezo biztositas autora, telefon, tankolas(13000+4000+7000tol 21000ig (nyartol teltol fuggoen)+6000+8000+23000+10000+15000) ez olyan 60000 korul van
Es marad mondjuk 30ezer jobb esetben hogy ne jarjon nulla penzzel
En kapok 149ezret
Ebbol eszunk errol is tankolunk es egyeb szlsegleteket latunk el.
A hiba hogy nem tudjul hol megy el a penz.
Rendes valaszolat szeretnek, marhara nem erdekelnek a kotekedos valaszok.
Koszonom elore is a valaszokat!
Szerintem az se túl rózsás megoldás, hogy azt várod majd 29 évesen, hogy a meg kapja a pasid az örökölt lakást és majd te ott le tudjál annyi idősen babázni, de mindegy.
"mert nem szeretnem az elso gyermeket 29-30 evesen megszulni. Amikor a parom raadasul 35 lenne."
Semmi probléma nincs ezekkel az életkorokkal egyébként.
Nagyon a pénzre és a lakásra lett kihegyezve ez a történet. Nagyon fontos mindkettő, nyilván, de itt inkább az a lényeg, hogy a barátod nem akar. Ha lenne több pénz és ház, ez akkor is ott lenne.
Amíg nem akarjátok mind a ketten, addig fölösleges ezen agyalni. Azt meg az egyik legundorítóbb dolognak tartom, mikor valaki átveri a másikat és úgy jön össze a gyerek (pl. a nő "elfelejtette" bevenni a bogyókat). Nem vagytok még olyan idősek, bőven ráértek. Én most leszek 30, párom meg 38, de még nem szeretnénk gyereket.
"A hiba hogy nem tudjul hol megy el a penz."
Ott, hogy 100 ezer az albérlet. Nekünk is 180 körül van a fizetésünk, csak mivel van saját ház, így pont ezzel a havonta 100 ezerrel beljebb vagyunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!