Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nagyon szeretnék babát, de a...

Nagyon szeretnék babát, de a barátom még nem. Milyen tanaccsal tudnátok ellátni?

Figyelt kérdés

Albérletben lakunk eleg sokat kell fizetni ami annyit jelent hogy a baratom fizetese ahogy van elmegy a lakbérre illetve a rezsire 30 ezer ha minden jól megy megmarad. Az én fizetésemből élünk: kajat veszunk és egyeb szuksegleteket latunk el. De eltenni nem tudunk. Mert jelenleg addig addig koltunk ameddig meg van.

Honap vegen meg csak nezzuk, hogy hoppa hova lett megint. Pedig folosleges dologra nem megy el hogy mondjuk minden nap mekis kajat eszunk mikor ott a fott etel. Ilyen 1 honapban max 1x fordul elo de van hogy 2-3 honapig semmi.

A lenyeg:

Nagyon szeretnek mar babat, de a jelenlegi helyzetunkbe nem szeretnek en sem kockaztatni. Nem a nincstelensegbe szeretnek gyereket csinalni. Par even belul lenne sajat lakas, ahol a parom szulei jelenleg laknak. De az meg annyira nem lathato, hogy mikor hany even belul, hogy felek ha mondjuk mar 6-7 ev mulva lenne ez akkor az nekem meg mar soka lenne mert nem szeretnem az elso gyermeket 29-30 evesen megszulni. Amikor a parom raadasul 35 lenne.

Nem tudom hogy tudnam mondjuk azt a par evet ameddig a masik lakasba atkoltozunk leroviditeni hogy mondjuk 1-2 even belul lehessen baba sajat lakas nelkul. Elvegre volt olyan a tortenelemben, hogy alberletben elo parnak szuletett gyermeke. En is igy jottem es meg mindig elek es megvolt mindog mindenem.

Csak a ki kell koltozni az alberletbol es masikba kell menni hozzaszolasok elkeruleseert irom:

Parom fizetese 190ezer

Az alberlet 100ezer + dbh, elmu, fotav, otthoni szolgaltatas, kozos kg., negyed evente a kotelezo biztositas autora, telefon, tankolas(13000+4000+7000tol 21000ig (nyartol teltol fuggoen)+6000+8000+23000+10000+15000) ez olyan 60000 korul van

Es marad mondjuk 30ezer jobb esetben hogy ne jarjon nulla penzzel

En kapok 149ezret

Ebbol eszunk errol is tankolunk es egyeb szlsegleteket latunk el.

A hiba hogy nem tudjul hol megy el a penz.

Rendes valaszolat szeretnek, marhara nem erdekelnek a kotekedos valaszok.

Koszonom elore is a valaszokat!

2019. szept. 10. 16:51
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
94%
Oké, szóval most nincs rá anyagi keret, és nem akarsz 29 évesen szülni... akkor mit vársz? Keressetek másik melót és kész. Mire akarsz szülni, ha párod fizetése elmegy albira+rezsire? Te meg nem fogsz ennyit kapni, ha szülsz! Gyerek meg nem olcsó és nem szeretet kell neki!
2019. szept. 10. 16:55
 2/25 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem mind a ketten nagyon rosszul kerestek, ennél már egy érettségivel is sokkal jobb bért ki lehet harcolni. Munkaerőhiány van, oda kell menni ahol fizetnek, aki nem fizet az meg ember nélkül marad.

Ha gyereketek szuletik akkor nem csak a te bevételed lesz sokkal kevesebb, hanem a kiadások is megnőnek. Csak a pelenka 10-20ezer egy hónapra + popsikrém, kenőcs, gyógyszerek, hozzataplalasnal az extra minden. Egészen konkrétan nem fogtok kijönni a pénzből és vagy meleg víz nem lesz, vagy költöztök rosszabb albiba. Ezt aligha akarhatod.

Egyébként nem tudom hova rohansz, 29 évesen tökéletesen időben lennél gyereket vállalni. A leírás alapján azt hittem, hogy most vagy ennyi. Azerintem él a fejedben egy kedves babucis kép arról, hogy milyen a gyerekvállalás, csakhogy ez nem igaz. Akkor is hatalmas lelki próbatétel ha nem a százasokat kell hó végén a zsebekből előkeresni az akciós parizerre.

2019. szept. 10. 16:59
 3/25 anonim ***** válasza:
100%

2.nak igaza van abban,hogy egy gyerek nem két ft,ha mindent meg akarsz neki adni. Én júniusban szültem, már megkezdtük az oltások sorát...csupán 4 olyan hónap lesz,amikor 30.000 ft körül lesz az oltás ára. Persze,nem kötelező beadatni...de a legjobbat akarjuk neki. Mi van ha nem tudsz szoptatni? ( Nekem az atyaúristen sem indította be a tejem..) Egy doboz tápszer,abból a fajtából,amit bír a kislányom (sokat próbáltunk sajnos,mire meglett) 2040 ft.-ba kerül receptre és 5-6 napig elég csak...

Szerintem,ha megoldanátok valahogy az anyagi dolgokat pl jobb meló,nyugodtabban vállalnátok babát. Bőven ráérsz pár évet. Még mindig jobb várni egy kicsit,mint sem azon izgulj a csecsemőddel a karodban,hogy épp miből lesz gyógyszerre,ha kell vagy bármi ad hock dologra,ami beesik.

2019. szept. 10. 17:12
 4/25 A kérdező kommentje:

Ezert irtam hogy nem akarom a babat gyenge anyagi helyzetbe szulni. Tudom hogx felelosseg. Mindkettonknek csak egy erettsegije van. En allami cegnel dolgozom ezen a fizetesen kivul kapok cafeteriat de aligha fogok a + 15-20ezremmel sokkal tobbre menni. A jelenlegi helyemen junior vagyok meg de ha a senioroktol jol hallottam ok se kapnak egy forinttal se tobbet ami eleg nagy szegyen szerintem hogy en fel ev mjnka utan ugyan annyit kapok mint aki 17 eve dolgozik itt. Amire en ugy gondoltam a hirdetes alapjan hogy eleg az erettsegi mind elkuldtem (meg szobalany allasokra is csak hogy akkor is legyen munka ha esetleg senki mas nem hivna meg ha ugyan ugy fozet is mint egy kenyelmes irodai munka) tapasztalatom az az hogy akarhany embert keresnek akarhany ember jott velem szembe az interjukra varva nem ereztem hogy eleg az erettsegi, plane hogy friss munkaerokent nem a tapasztalatlant veszil fel nyilvan ha em a tapasztaltabbat.

Emiatt vagyok itt.

De ettol gyereket szeretnek.

Es tudom azt is hogy ha a sajat lakasban leszunk akkor 100ezerrel konyebb lesz a vallunk a lakber mentesseg miatt. De ha jon a baba akkor gyanitom hogy ugyan ez lesz a helyzet de megis jobb kimondani hogy a gyerekre megy a penz mintsem arra hogy legyen teto a fejem folott.

Mas tanacsotok van esetleg?

2019. szept. 10. 17:17
 5/25 anonim ***** válasza:
73%

Nézd, erre szülni őrültség lenne, mert NAGYON sok pénzt elvisz a nőgyógyász, a szülés, a gyerek, a pelenka, a havi dolgok, ha tápszeres lesz a baba stb és a gyes is iszonyat kevés. Ha ketten ennyire nem jöttök ki a pénzből a következő fizuig, akkor hárman vagy többen babával hogy...?!

És albérletbe sem szabadna szülni....

Igen, mindent túl lehet élni, de így élni....

Én szerintem az lenne a megoldás, hogy felmondani az albit és hazaköltözni valamelyikőtök szüleihez, ahol van hely és akkor SOKKAL több pénzetek maradna!

Persze, könnyű azt mondani, hogy szerezzetek jobban fizető melót, csak az a bibi, hogy ahhoz komoly szaktudás, esetleg nyelvismeret, diploma stb kellene, de még azoknak sem mindnek sikerül, szóval szerintem a kiút az, ha nem kell albira költeni és talán még lehet normális életetek.

2019. szept. 10. 17:21
 6/25 anonim ***** válasza:
97%
Más tanács? Ha ennyire kilátástalannak érzed a meló dolgot érettségivel,menjen valamelyikőtök tanulni (vagy mindketten). Meg lehet csinálni meló mellett is, nekem is sajnos csak úgy volt lehetőségem,hogy teljes munkaidőben dolgoztam suli mellett. Nem könnyű,de azért nem is lehetetlen.
2019. szept. 10. 17:23
 7/25 anonim ***** válasza:
69%
Mondjuk engem az is érdekelne, hogy melyik az az állami cég, ahol sima érettségivel semmi képzettség nélkül kényelmes irodai melóra felvettek és hogy kerültél be?
2019. szept. 10. 17:36
 8/25 anonim ***** válasza:
97%

Továbbtanulás esetleg? Egy FOSZK csak 2 év, de egy BSC is csak 3,5.

Azzal már jobban fizető munkát találnátok, akár már a képzés utolsó évében.

Utána egy év munka, aztán akár így már jöhetne is a baba.

Tehát már akár 3-5 év múlva.

2019. szept. 10. 17:39
 9/25 anonim ***** válasza:
97%
Megértelek Kérdező, én már 32 vagyok, és nekünk is csak nemrég jött el az idő a baba vállalására (baba project folyamatban) pedig már évek óta vágyom rá. Nálunk az volt, hogy a szülők segítségét nem akartuk igénybe venni, mert annak mindig böjtje van, a mi családunkban. És nem akartuk, hogy bármibe is beleszólhatnak, vagy elvárásaik legyenek felénk. Viszont így mindent magunknak kellett előteremteni, ami kemény volt. Két dolog vált be nekünk: másodállás és külföldi munka. Otthon mindenképpen kellett teljes állás mellett bevállalni még valamit, amiből félre lehet tenni. Hétvégére/szabadnapoka találj ki valamit, ez lehet bármi, amihez értesz: boltban kisegíteni beugróként, hostess munka, baby-sitterkedés stb. Persze ez csak rövid távon működik mert elég fárasztó. Vagy ki lehet menni pár évre külföldre, ott elég 1-1 teljes állás, és az egyik fizetést félre lehet tenni. Mi így vettünk végül otthon lakást. De mostmár bármikor jöhet a baba, a lakhatás meg van oldva, ami jelentős stresszt levett a vállunkról.
2019. szept. 10. 18:10
 10/25 A kérdező kommentje:

Esetleg penzmegtakaritasra lenne tanacsotok? Hogyan tartjatok a kezetekben a penzt? Lenyegesen javulhatma a helyzet ha tudnank sporolni is.

Ha a ceg erdekel irj uzenetet. Nem szeretnem csak ugy ideirni

2019. szept. 10. 18:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!