Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek, hogy senkinek ne...

Mit tegyek, hogy senkinek ne okozzak kellemetlenséget a gyerekek miatt?

Figyelt kérdés

Egész életemben kertes házban laktam. A nagyobbik gyerekünk is oda született. Viszont 1,5 hónapja költöztünk tégla társasházba. A férjem másik városban jobb pozíciót kapott a cég támogatja az albérletet.

Viszont az 5 éves kislányunk nagyon hangos. Hangosan énekel, ugrál, sikongat, nevet, vannak hisztik is. Én is hangosan beszélek. Mióta itt lakunk kikeszulok, semmi másból nem áll a napom csak, hogy a kislányom ignoralom, hogy halkan legyen. Sajnos mindent ki lehet és át lehet hallani. A bejárati ajtó is egy régi fajta, 2 emelettel lejebb is ki lehet hallani ha felemelem a hangom.

És állapotos vagyok, előre rettegek, hogy ha megszületik a kisbaba az egész lépcsőház ezt fogja hallani.

A költözés nem opció.

2019. szept. 8. 14:51
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Persze én magamon is változtatok mert maga a sima beszédem is hangos.

Sajnos a babával már nehezebb lesz, mert neki nem tudom megmondani, hogy ne sírjon.

2019. szept. 8. 17:14
 12/21 A kérdező kommentje:
Hiába állok le veszekedni, hidd el nekem lenne a legjobb ha ott aludhatna. De nem lehet. Senki nem hagyhatja ott a gyerkőcöt aki otthon van. És vagyunk csak a mi csoporunkba vagy 10en. Rajtunk kívül van meg 5 csoport. Úgy látszik senkit sem zavar ez a dolog. Én egyedül nem tudok ezellen a rendszer ellen menni.
2019. szept. 8. 17:17
 13/21 anonim ***** válasza:
61%

Na látod, pont ezért tart ott ez az ország, ahol. Mert ennyi birka ember van (már elnézést), aki szó nélkül mindent benyel...

Nem kell veszekedni, egyszerűen közlöd, hogy a lányod mától bent alszik és pont! És mint itt írták, közlöd hogy jogszabályt sértenek azzal, hogy nem engedik, hogy ott aldujon a lányod! B*asszus, nehogy már ne élj a törvény adta lehetőségeiddel, amik nem mellesleg megkönnyítenék az életed!

Miért mégis mit csinálnak, ha nem mész ebéd után a lányodért?! Kiteszik az utcára??

Az, hogy a többi ott lévő szülő is hazaviszi a gyerekét, egy dolog! Nyugodt szívvel hagyhatják bent.

Állj már végre ki magadért bakker!!!

Már rég feljelentettem volna őket a p*icsába!

2019. szept. 8. 17:23
 14/21 anonim ***** válasza:
75%

Ja és továbbra is érdekelne, hogy mégis honnan tudják, hogy otthon vagy?? Mi közük egyáltalán hozzá? Munkáltató igazolást NEM kérhetnek, ez a bölcsiben működik csak, óvodában ilyen egyszerűen nincs! Az óvoda kötelező és az óvónők nem küldhetnek haza egyetlen egy gyereket sem ebéd után!!

Azért teszik meg, mert megtehetik, hisz egyik szülő sem képes végre kinyitni a száját es felvilágosítani a lusta óvónőket arról, hogy jogszabálysértő amit művelnek!

2019. szept. 8. 17:26
 15/21 anonim ***** válasza:
68%

Tökéletesen igazuk van az előttem szólóknak, ne legyél már ilyen "töketlen"!

Igen is jogszabálysértő, amit az óvoda művel veletek, ugyanis ilyen a világon nincs, hogy nem engedik bent aludni a gyermeket!

Elmesélek neked valamit: velem ugyanezt próbálták eljátszani. Újak voltunk az oviban, pár hónapja költöztünk csak oda és közölték az óvónők, hogy mivel látják hogy nagy a hasam (terhes voltam), vélhetőleg otthon vagyok így legyek szíves ebéd után jönni a fiamért, a többi szülő is így tesz. Na hát nekem olyan szinten eldurrant az agyam, hogy azt ne tudd meg. Úgy kiosztottam őket, hogy pislogni nem tudtak. Közöltem velük, hogy nekik ez a munkájuk és nem szabhatják meg ki aludhat ott és ki nem, nem mellesleg jogszabályt sértenek ezzel a húzással, úgy hogy meg ne halljam még egyszer, hogy el akarják küldeni a fiamat. És lám lám, első perctől bent alszik és az ég világon semmi nem történt az ügyből! Hisz az óvónők is pontosan tudták, hogy törvénytelen amit művelnek.

Ne hagyd magad és állj ki az igazadért!

2019. szept. 8. 17:55
 16/21 anonim ***** válasza:
58%
Ha szeretnéd,hogy bent alhasson a nagy az oviban,minden jogod megvan hozzá.Ne stresszeld magad,se a gyereket.Megpróbálod halkítani a játékát,figyelni a saját hangerődre,ez így oké.A kisbaba sírni fog,hangos lesz,ne mások miatt aggódj.Aki társasházban/panelben él,az igent mond az ilyen helyzetekre.Nem neked kell minden körülmények között alkalmazkodni az óvodához,szomszédokhoz.
2019. szept. 8. 18:54
 17/21 anonim ***** válasza:
87%
Mi is így voltunk, 4 és 6 éves lányokkal költöztünk panelba. Nálunk az lett a megoldás, hogy kimentünk a városon kívülre hetente párszor ovi után (a kutyát úgyis vinni kellett), és ott szabad volt olyan hangosan kiabálni, ahogy csak sikerült. Lehetett sikítani, énekelni, üvölteni, mindent. Viszont otthon megköveteltem a normális hangerősséget. Minden sikításmentes napért piros pont járt, minden sikításért, kiabálásért pontlevonás. Hétvégén pedig beválthatják valami apróságra. Már 2 év eltelt, nagyon szépen megtanulták, hogy otthon nincsen üvöltözés.
2019. szept. 8. 19:59
 18/21 anonim ***** válasza:
43%

Többieknek igaza van:

1.Ne hagyd, hogy az óvoda szívózzon veled. Menj be a vezetőhöz, és közöld, hogy hétfőtől (holnap) fél ötre/négyre mész érte. Jogod van hozzá. Ha próbálkozik, ismételgesd, hogy mutasson jogszabályt. Ha nem tud, és tovább próbálkozik, fenyegesd meg azzal, hogy írásbeli panaszt teszel a fenntartónál! (Helyi Klikk, de szívesen tovább mész az Oktatási Hivatal felé). Hidd el, vissza fognak venni.

2.Bár több olyan szomszéd lenne, aki próbál tekintettel lenni a többiekre. De: gyerekre nem lehet hangtompítót tenni. Nem tudsz többet tenni, mint hogy szépen/csúnyán -idegállapotodtól függően - rászólsz. A nagynak nyugodtan mondhatod, hogy csendesebben, mert ha nagyon hangos, a szomszédokat is zavarja, és lejönnek majd szólni, azt pedig nem szeretnénk. Egyébként meg ahogy bejön a rossz idő, és mindenki becsuk ablakot, ajtót, kevésbé lehet majd hallani. A panaszkodó szomszédnak is nyugodtan megmondhatod, hogy te mindig rászólsz, de basszus nem tudod beragasztani a száját.

2019. szept. 8. 21:07
 19/21 anonim ***** válasza:
38%

Mit tegyél? Mondjuk ne ignoráld, hanem foglalkozz vele. A társasháznak a nevében is benne van, hogy társas, ahol igenis figyelni kell a másikra. Ha van gyerek, ha nincs. Ha nappal van, ha éjszaka. Lehet a szomszédod éjszaka dolgozott, tehát nappal pihenne, de azért nem tud, mert a kislányod őrjöng. Ezekre oda kell figyelni. Nem azt mondom, hogy lábujjhegyen kell suttogni, de van egy normális hangerő, amivel az átlag normális ember is él és nektek is ezt kell megütni.

Csendháborításért pedig akármikor fel lehet jelenteni valakit, ezt se felejtsd el. Én is egyszer megtettem ,akkor már évek óta szenvedtünk az alsó szomszédtól, kértük őket, szóltunk többször, lesz*rták. Nem vicces vasárnap reggel 6-kor huppanásokra felébredni (konkrétan mintha egy nagyobb gardróbszekrény dőlt volna el).

A kisbabától meg nem kell rettegni. Sír igen persze, de az még mindig nem ugyanaz, mint mikor egy 5 éves kislány sikongat.

A bejárati ajtót pedig nyugodtan ki lehet cserélni a főbérlő engedélyével.

2019. szept. 9. 09:02
 20/21 A kérdező kommentje:
Sajnos nem akarja kicserelni. Én hiába fizetnem ki, ő nem teritene vissza nekem. 100 ezret meg nyilván nem szeretnék költeni csak úgy.
2019. szept. 9. 10:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!