Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek, hogy senkinek ne...

Mit tegyek, hogy senkinek ne okozzak kellemetlenséget a gyerekek miatt?

Figyelt kérdés

Egész életemben kertes házban laktam. A nagyobbik gyerekünk is oda született. Viszont 1,5 hónapja költöztünk tégla társasházba. A férjem másik városban jobb pozíciót kapott a cég támogatja az albérletet.

Viszont az 5 éves kislányunk nagyon hangos. Hangosan énekel, ugrál, sikongat, nevet, vannak hisztik is. Én is hangosan beszélek. Mióta itt lakunk kikeszulok, semmi másból nem áll a napom csak, hogy a kislányom ignoralom, hogy halkan legyen. Sajnos mindent ki lehet és át lehet hallani. A bejárati ajtó is egy régi fajta, 2 emelettel lejebb is ki lehet hallani ha felemelem a hangom.

És állapotos vagyok, előre rettegek, hogy ha megszületik a kisbaba az egész lépcsőház ezt fogja hallani.

A költözés nem opció.

2019. szept. 8. 14:51
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
36%
Aranyos, hogy ezen aggódsz. Szóltak a szomszédok már, vagy csak te gondolod úgy, hogy kellemetlen nekik?
2019. szept. 8. 15:16
 2/21 A kérdező kommentje:
Felettünk egy idős néni lakik ő egyszer már lejott szólni délelőtt, hogy hangosan nevetett a kislányom.
2019. szept. 8. 15:18
 3/21 anonim ***** válasza:
43%
Nem vagyok az a “leszarom” típus, de ebben teljesen. Ha tényleg ennyire rossz a lakások hangszigetelése akkor ez van, ne törődj vele. Én 8 évig laktam a mostani lakásunkba mikor megszületett az első gyerekünk. Felettünk alkoholista hajnali 3-kor tologatta már akkor is a bútorokat, tele van a ház kiskutyákkal, akik sokat ugatnak, kisgyerekekkel, akik kiabálnak, szaladgálnak. Sose szóltam senkinek, a saját lakásában (természetesen az észszerűség határain belül) mindenki azt csinál amit akar. Most 2,5 éves a kislányom, 1 éves a kisfiam és kiskutyánk is van. A lányom a dackorszak közepén, fiam éppen a “hallatom a hangomat, mert tök érdekes” korszakban. Sose szólt senki és remélem nem is fog. Tényleg ne törődj vele!
2019. szept. 8. 15:38
 4/21 anonim ***** válasza:
46%
Meg kell tanulni nem foglalkozni vele. Nyilván vannak helyzetek, mikor szólj rá a gyerekre (pl ha este 11-kor rohangál fel-alá hangosan), de most az, hogy nevet a gyerek... Hát Istenem, sírjon?! Vannak háklis szomszédok, nekem is szóltak már, hogy ne este 9-kor fürödjek, mert aludni akarnak és hallják, hogy folyik a víz, vagy este 8 után ne járkáljak, mert lehallatszódik, és korán fekszenek. Ezekkel nem tudok mit csinálni. Repülni még nem tanultam meg, és egész napos rohangálás, villamosozás után sem fogok koszosan befekudni az ágyamba.
2019. szept. 8. 16:03
 5/21 anonim ***** válasza:
77%

A kislány járjon oviba, 1/2 8 és 1/2 5 között így csend van.

Ekkora gyereket (még kisebbet is) meg lehet tanítani, hogy vegyen vissza a hangoskodásból, hisztiből (nekem is van 2 lányom)

Ha pedig "semmi másból nem áll a napom csak, hogy a kislányom ignoralom, hogy halkan legyen", akkor vagy nem ezt a szót kerested, vagy nagyon rosszul kezeled a helyzetet:

"ignorál

1. mellőz, semmibe vesz

2. nem vesz róla tudomást"

2019. szept. 8. 16:14
 6/21 A kérdező kommentje:

A kislányom 8-12ig tud oviba járni, most nyári szünet volt. Nem lehet ott alvós mivel itthon vagyok.

Persze folyamatosan rá szólok, mint írtam is ebből áll a napom. Mikor rá szólok megérti de 1 óra múlva újra van valami ami miatt újra hangosabb a kelleténél. Neki is nehéz megszoknia, hogy eddig nem kellett csendben lennie.

2019. szept. 8. 16:21
 7/21 anonim ***** válasza:
58%

Mi az, hogy nem lehet ottalvós, mert te otthon vagy?! Ilyen NINCS!! Igen is bent aludhat a gyerek, az óvodának az ég világon semmi köze ahhoz, hogy te otthon vagy-e vagy sem! Szóval álljál már a sarkadra!

Ez az egyik. A másik, hogy fogd szigorúbban az 5 évesedet, a házban/lakásban eleve nem ugrálunk, nem rohangalunk. Ezt már fel kéne tudni fogja. A hisztizést is le kellene redukálni, ennyi idősen azért már lehet normálisan kommunikálni a gyerekkel és meg lehet vele értetni hogy semmi értelme a hisztizésnek.

Kontrolláld jobban, nyilván gyerek és nem tud néma csendben lenni, de igyekezz hogy ne csapjon a kelleténél nagyobb zajt és légy tekintettel a többi ottlakóra is.

2019. szept. 8. 16:41
 8/21 A kérdező kommentje:

Pedig sajnos hidd el, hogy van ilyen. Nem aludhat ott az oviba ha anyuka itthon van tesóval.

Nyilván ezért kértem segítséget mert nekem is kellemetlen a helyzet, nem szeretnék senkinek se kellemetlenséget okozni.

2019. szept. 8. 16:45
 9/21 anonim ***** válasza:
46%
Toleráns vagyok egy bizonyos szintig, de például a szembe lévő társasházba nálunk van egy kisbaba, akinek sokszor csukott ablakoknál is hallani a sírását. El nem tudom képzelni, mennyire zavaró lenne, ha a társasházon belül lenne. De mondom én próbálok toleráns lenni. Meg egyébként meg kell tanulni nem üvölteni, és hangoskodni mindegyikőtöknek, iszonyatosan kellemetlen, mikor egy gyerek vijjog hangosan, vagy egy nő annyira hangosan beszél hogy más lakásokba is hallani. Nektek kell megtanulni halkítani magatokon, mert ti vagytok a hangosan és ricsajosak, és aki pl műszakba dolgozik, vagy simán leszívja a munkája, biztos nem tud gyerekzsivajba pihenni, kikapcsolni, vagy aludni.
2019. szept. 8. 17:06
 10/21 anonim ***** válasza:
67%

8-as hidd el, hogy NINCS ILYEN!!!

Ezt egyszerűen nem tehetik meg, jogszabálysértő!! Ne legyél már ilyen nyamnyila, hogy hagyod magad!

A lányod óvodaköteles, minden jogod megvan ahhoz, hogy élj az óvoda "szolgáltatásaival", azaz hogy bent aludjon a lányod.

Pofám leszakad, hogy léteznek még ilyen "óvodák", ahol a kedves lusta óvónők megpróbálják hazapaterolni ebéd után a gyereket, annyival kevesebb legyen a melójuk. Csak bepróbálkoznak, hogy könnyítsék a maguk dolgát, ne hagy magad!!

Eleve semmi közük ahhoz, hogy otthon vagy-e vagy sem. Mégis honnan tudnák, hogy te dolgozol vagy nem?! Közöld velük, hogy amit művelnek az bizony kemény jogszabálysértés, szóval a lányod igen is ott fog aludni és örüljenek, hogy nem viszed tovább az ügyet, hanem ennyivel megússzák.

2019. szept. 8. 17:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!