Mit tegyek, hogy senkinek ne okozzak kellemetlenséget a gyerekek miatt?
Egész életemben kertes házban laktam. A nagyobbik gyerekünk is oda született. Viszont 1,5 hónapja költöztünk tégla társasházba. A férjem másik városban jobb pozíciót kapott a cég támogatja az albérletet.
Viszont az 5 éves kislányunk nagyon hangos. Hangosan énekel, ugrál, sikongat, nevet, vannak hisztik is. Én is hangosan beszélek. Mióta itt lakunk kikeszulok, semmi másból nem áll a napom csak, hogy a kislányom ignoralom, hogy halkan legyen. Sajnos mindent ki lehet és át lehet hallani. A bejárati ajtó is egy régi fajta, 2 emelettel lejebb is ki lehet hallani ha felemelem a hangom.
És állapotos vagyok, előre rettegek, hogy ha megszületik a kisbaba az egész lépcsőház ezt fogja hallani.
A költözés nem opció.
A kislány járjon oviba, 1/2 8 és 1/2 5 között így csend van.
Ekkora gyereket (még kisebbet is) meg lehet tanítani, hogy vegyen vissza a hangoskodásból, hisztiből (nekem is van 2 lányom)
Ha pedig "semmi másból nem áll a napom csak, hogy a kislányom ignoralom, hogy halkan legyen", akkor vagy nem ezt a szót kerested, vagy nagyon rosszul kezeled a helyzetet:
"ignorál
1. mellőz, semmibe vesz
2. nem vesz róla tudomást"
A kislányom 8-12ig tud oviba járni, most nyári szünet volt. Nem lehet ott alvós mivel itthon vagyok.
Persze folyamatosan rá szólok, mint írtam is ebből áll a napom. Mikor rá szólok megérti de 1 óra múlva újra van valami ami miatt újra hangosabb a kelleténél. Neki is nehéz megszoknia, hogy eddig nem kellett csendben lennie.
Mi az, hogy nem lehet ottalvós, mert te otthon vagy?! Ilyen NINCS!! Igen is bent aludhat a gyerek, az óvodának az ég világon semmi köze ahhoz, hogy te otthon vagy-e vagy sem! Szóval álljál már a sarkadra!
Ez az egyik. A másik, hogy fogd szigorúbban az 5 évesedet, a házban/lakásban eleve nem ugrálunk, nem rohangalunk. Ezt már fel kéne tudni fogja. A hisztizést is le kellene redukálni, ennyi idősen azért már lehet normálisan kommunikálni a gyerekkel és meg lehet vele értetni hogy semmi értelme a hisztizésnek.
Kontrolláld jobban, nyilván gyerek és nem tud néma csendben lenni, de igyekezz hogy ne csapjon a kelleténél nagyobb zajt és légy tekintettel a többi ottlakóra is.
Pedig sajnos hidd el, hogy van ilyen. Nem aludhat ott az oviba ha anyuka itthon van tesóval.
Nyilván ezért kértem segítséget mert nekem is kellemetlen a helyzet, nem szeretnék senkinek se kellemetlenséget okozni.
8-as hidd el, hogy NINCS ILYEN!!!
Ezt egyszerűen nem tehetik meg, jogszabálysértő!! Ne legyél már ilyen nyamnyila, hogy hagyod magad!
A lányod óvodaköteles, minden jogod megvan ahhoz, hogy élj az óvoda "szolgáltatásaival", azaz hogy bent aludjon a lányod.
Pofám leszakad, hogy léteznek még ilyen "óvodák", ahol a kedves lusta óvónők megpróbálják hazapaterolni ebéd után a gyereket, annyival kevesebb legyen a melójuk. Csak bepróbálkoznak, hogy könnyítsék a maguk dolgát, ne hagy magad!!
Eleve semmi közük ahhoz, hogy otthon vagy-e vagy sem. Mégis honnan tudnák, hogy te dolgozol vagy nem?! Közöld velük, hogy amit művelnek az bizony kemény jogszabálysértés, szóval a lányod igen is ott fog aludni és örüljenek, hogy nem viszed tovább az ügyet, hanem ennyivel megússzák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!