Mennyire normális ha a gyerekek irigyek egymásra?
Először is leszögezem, hogy semmi közöm nincs hozzá, hogy más hogyan neveli a gyerekét, egyszerűen csak az én magánvéleményem. De beleszólni soha nem fogok és érdekel mások véleménye is.
Adott egy lány testvérpár, az egyik 7, a másik pedig 9 éves. A kicsi kegyetlenül el van kényeztetve, magától mondta egyszer, hogy azért hisztizik mert akkor az van amit ő akar. Egy kicsit hagyják, hogy szenvedjen de aztán minden úgy van ahogy ő akarja. Szerintem ez a legnagyobb hiba az egészben.
Ha az egyiknek születésnapja, névnapja vagy valami olyan alkalom van akkor mindkettőnek kell ajándékot kapni, különben iszonyat hiszti lesz. Az csak egy dolog, de ha nem egyformát kapnak, akkor is. Már most karácsonykor is az volt, hogy mindenki egyforma ajándékot vett nekik, csakhogy a 9 éves már nem örült azoknak a játékoknak annyira. Érthető, hiszen ő már szeretne nagylányos lenni, míg a 7 éves még boldogan babázik. Nem nagy a korkülönbség de ebben a korban még sokat számít.
A szülők pedig csak nevetnek rajta. Karácsonykor külön kikérdeztem mindkét gyereket, hogy mit szeretnének. Elmondta mindkettő, külön megvettem volna nekik de le lett fújva mert az egyik rokon "nem hagyta", mondván vegyünk egyformát mindkettőnek mert csak a harc lesz. De hát megkérdeztem őket. Ilyen családi összejövetelekkor ez iszonyat zavaró tud lenni.
Mi se szívesen osztoztunk a testvéremmel régebben, de tudtuk, hogy mi az oka az ajándékozásnak és már akkoriban volt egy ilyen barátnőm, akit ha meghívtak akar egy szülinapi bulira, szintén kellett, hogy ajándékot kapjon.
Ti mit gondoltok erről?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!