Mennyire nehéz munkát találni Magyarországonk 1 éves kisgyerekkel?
Figyelt kérdés
Jelenleg külföldön élünk, épp sikerült találnom tanulmányaimhoz megfelelő állást is, viszont a férjemmel babát is tervezünk és majd babástul költöznénk haza Magyarországra. Milyen otthon a helyzet, mennyire nehéz munkát találni babástul? Pest olyan 60 km-re van tőlünk, mindenképp ott szeretnék elhelyezkedni valamilyen HR cégnél mint a Hays vagy Egon Zehnder. Gondoljátok, hogy babástul nehéz lesz vagy sem olyan távolságra dolgozni és hogy nem hajítják az önéletrajzom a kukába a kisgyerek miatt? Ami a szakma dolgot illeti, külföldön végeztem az egyetemet, német és angol perfekt, addigra a mostani munkámból kifolyólag lesz olyan mondjuk 1 évnyi tapasztalatom HR, recruiting terén. Nem tudom, hogy most költözzünk haza és keressek ott munkát és onnan menjek gyedre, vagy pedig vállaljam ezt el itt külföldön és otthon babástul meg majd lesz valami...2019. aug. 31. 17:11
11/19 anonim válasza:
Lesz aki segít ha gyerek beteg lesz ? Vagy nem lesz bölcsi ? Stb én lehet gyereknélkül költöznék haza és 1-2 évet dolgoznék előre hogy kapjak csendet vagy valamit kis pénzt . Magyarországon nincs gyerekbarát munkahely nagyon.
13/19 anonim válasza:
Hogy miért kell beleírni a gyereket a CV-be? A gyereket nem, de az itthon töltött idő helyett mit hazudjak? Főleg ha nincs mögötte élő szerződés arra az időre. Én azért is beírtam mert nem akarok olyan helyre menni akik nem családbarátak és csak gond lesz belőle, felesleges intejú köröket sem akartam futni. Így ahova behívtak, oda végül fel is vettek, éd nincs gond a gyerekből.
14/19 A kérdező kommentje:
13-mas teljesen igazat adok neked...
2019. szept. 5. 21:34
15/19 anonim válasza:
Te akkor írd be, ha neked így jobb. Engem nem a gyerekem határoz meg a munkaadóm számára, hanem a képességeim meg a tapasztalataim. És így is kapkodnak utánam. Mondjuk eszemben nem volt három évig otthon maradni, szóval nem is kell a lyukakat magyaráznom a CVmben.
16/19 A kérdező kommentje:
15-ös legszívesebben én sem írnám be, de az egy év otthon maradás az nem lyuk? Ahelyett mit irok megis az önéletrajzba? Megis kit hazudjak?
2019. szept. 7. 09:23
17/19 A kérdező kommentje:
Amúgy köszönöm a valaszaitokat, átgondoltam a helyzetet és én is egyetértek veletek, először költözni fogunk. Lehet, hogy külföldön jobb munkát kapnék, na de meddig? Ha hazaköltözünk, akkor csak par hónapig, aztan kezdhetem elölről. Engem otthon őrületbe kergetne a bizonytalanság, hogy felvesznek-e, ha igen,akkor olyan helyre, amivel foglalkozni is akarok? Mivel nem szeretnék “akárhol” dolgozni. Ment a pont mindenkinek. :)
2019. szept. 7. 09:55
18/19 anonim válasza:
Egyszerűen beírod azt a céget, ahonnan elmentél szülni. Esetemben 2014ben kezdtem egy cégnél, következő évben szültem, 2016 januárjában mentem vissza, decemberig annál a cégnél voltam. Szóval az van a CVmben, hogy ott dolgoztam 2014-2016. Én 8 hónapot voltam otthon.
19/19 A kérdező kommentje:
Utolsó igen ez így teljesen érthető de én nem tudnék visszamenni az adott céghez, mert aztán ha a baba olyan 1 eves lett volna, költöztünk volna haza csaladi okok miatt. Szóval nekem ott már keletkezne a lyuk. A te eseted azért más, mert vissza tudtál menni akkor ott természetesen szerintem sem kell beleírni a terhességet de már úgyis döntöttünk, megyünk baba előtt haza és ott keresek munkát előtte. De köszi szépen a valaszod.
2019. szept. 7. 11:24
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!