2 kisgyerekkel (fél éves és 3) sokat vagyok egyedül. Hogy tehetném könnyebbé a napokat?
Nálunk kisebb a korkülönbség (20 hónap) a gyerkőcök között. Elhiszem, hogy kezdesz befordulni, én is éreztem ilyet anno, amikor kb. 4 évet voltam egyhuzamban otthon a gyermekeimmel, mielőtt közösségbe kerültek volna. Én tudtam magamról, hogy azt viselem a legnehezebben, ha otthon a négy fal között próbálom kielégíteni az igényeket, a nagyobbam tombolt, a pici nyűgösködött, én pedig nagyon ideges lettem, így én mentem Velük sokat. A téli születésű babám a mellkasomon pihent a kendőben, amíg a 2,5 éves kisfiammal játszótereztem még télen is felöltözve, jégen csúszkálva. Jó buli volt. Legalább nem penészedtünk otthon. Mi akkor délelőtt, délután sétáltunk, játszóra, foglalkozásokra jártunk. Kerestem tudatosan a kapcsolatokat, gyerekes családokkal jártunk össze, a gyerekek jól eljátszottak, mi anyák pedig felváltva pihentünk és kortyoltuk a teánkat. Néha még beszélgetni is tudtunk😊, de legalább nem voltunk egyedül.
Végül engem egyszer sem szippantott be a depi, jó pszichológusa lettem önmagamnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!