Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen feltételekkel mentetek/...

Milyen feltételekkel mentetek/ mennétek bele gyermekvállalásba?

Figyelt kérdés

Kicsit formális a megfogalmazás, de arra gondolok itt pl saját lakás, autó jó ha már megvan a kicsi születése előtt?

Párommal jó a fizetésünk, de apránként tudunk félretenni, vagyis inkább én, ő most besegített a szülői ház újításába. Albérletben vagyunk, saját autó nincs. 1 éve dolgozom és ennyi idő alatt kb 500 ezer Ft ot sikerült félre tennem. Na most kezdtem el gondolkodni, milyen jó lenne egy autó, de akkor ahhoz garázs is kell és még sehol nem vagyunk attól hogy gyermekvállalásra is gondoljak.. Tudom nem szabad türelmetlennek meg telhetetlenek lenni, örülök annak amink van .. de hitel felvétel nélkül nem tudom mi legyen..

26 n/ 28 f

2019. aug. 31. 14:59
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
74%

Szetintem ideális az az itthon amit biztosan fenn tudtok tartani, akar albérlet is. A saját autó megkönnyíti az életet, de nem nélkülözhetetlen. Ami fontos egy olyan anyagi fedezet, hogy ha 1-2 hónapig bevétel nélkül maradtok ne legyen probléma. Illetve ez csak saját szempont, gyed/GYES után tudják hova visszamenni dolgozni.

Nekünk lakásunk és két autónk volt amikor vállaltuk az első gyerekunket.

Viszont szetintem a garázs egyáltalán nem fontos.

2019. aug. 31. 15:04
 2/18 anonim ***** válasza:
40%
Részben egyetértek az elsővel. Félévi megélhetés legyen megtakarításban. 500k HUF szerintem kevés lesz még a szülésig eljutni is.
2019. aug. 31. 15:15
 3/18 anonim ***** válasza:
81%

Nekünk volt saját lakásunk, de kocsink még évekig nem, de nem volt számunkra érezhető hátránya, az előnye pedig, hogy a gyerek sokkal jobban és hamarabb megismerte a környéket és megtanult közlekedni, mint a társai.

Sokan mindent meg akarnak előbb teremteni, azzal elmennek évek, aztán a gyerek sem jön össze rögtön, így sokan már végül kezdenek emiatt kicsúszni, vagy csak egy gyermeket vállalni.

Persze ti még időben vagytok, a spórolás meg sosem árt.

2019. aug. 31. 15:17
 4/18 anonim ***** válasza:
31%
Egyébként nekünk volt egy kifizetett, általunk teljesen felújított, kiváló kilátással rendelkező budapesti 3 szobás panelünk. Volt már autónk de a gyerekszületése után vennünk kellett egy másikat.
2019. aug. 31. 15:22
 5/18 anonim ***** válasza:
13%

A biztos megélhetés fontos, már amennyire ez mostanában lehet. Nőként tudj visszamenni szülés után, ne rúgjanak ki gyes alatt/miatt, és sokáig egy fizetés lesz a bevétel, ha ez elég, akkor ez a szempont pipa.

Az albérlet nagyon gyakori, ha olyanban laktok, ami elég nagy (nem garzon) és a tulaj se árulja, akkor nagyjából biztonságban élhettek.

Nulláról berendezkedni a babára minimum 300 ezer (kiságy, babakocsi, ruha, pelenka, stb.), magánorvossal még több. Ezen felül kell legyen megtakarításotok, utána nyugodtan belevághattok.

2019. aug. 31. 15:46
 6/18 anonim ***** válasza:
65%

Nekünk egy hitelből felújított családi házunk van és egy pici autónk. Félre tett pénzünk a babaváró hitel lesz. A fizetésünk szerencsére nagyon jó, a férjem karrierje is felfelé ível így a munkába visszatérést sem kell majd elkapkodnom. Nálunk az volt az egyedüli szempont, hogy három évig ne kelljen intézménybe adni majd a gyereket.

Egyébként tökéletes időpont nincs. Felújítás előtt is már próbálkoztunk és bár korotokbeliek vagyunk, másfél évet vártunk a pozitív tesztre. Úgy gondolom, hogy egy bizonyos szint felett felesleges várni, főleg ha úgy érzitek, hogy lelkileg maximálisan felkészültetek egy babára!

2019. aug. 31. 15:47
 7/18 anonim ***** válasza:
69%

Egyes elég jól leírta.

Nem a tulajdon dolgok számítanak, hanem az, hogy ha te elmész szülni akkor egy évig fent tud a párod titeket tartani.

Mi albérletben laktunk egy öregebb autónk volt mikor elsö lányunkat vártuk(tervezett). Férjemnek is volt egy jó munkahelye és nekem is elég jó volt.

Mióta elmentem 9 éve elöször szülni, a férjem fizetése kb a 3x emelkedett.

Még most is albérletben lakunk, pedig az átlag feletti életünk van. Ennek oka, hogy többször költöztünk munka hely miatt, és nem találtuk még meg álmaink helyét és otthonát.

De mi egy percet sem gondolkodtunk, hogy gyereket akarunk, mi annyira szerettük egymást, hogy megakartuk duplázni magunkat.

2019. aug. 31. 15:52
 8/18 anonim ***** válasza:
69%

5 év albérletezés után azt mondom, hogy én nem vállalnék Magyarországon albérletbe gyereket. Természetesen senki felett nem török pálcát, ez a saját életemre vonatkozik.

Én úgy látom, hogy a kiadó lakások és házak 99%-ban kizáró ok a gyerek.

Elvileg ha hivatalosan adja ki a tulaj és közjegyző jelenlétében történik a szerződés kötés, akkor védve van. De gyakorlatban erre senki nem költ.

Így fenállhat az, hogy a nem fizető bérlőket védi a törvény a gyerek miatt.

Magyarul van egy 30 milliós lakásod és elesel a havi 120 ezres bevételtől, úgy, hogy a nem fizető söpredék él benne..

Szóval egyáltalán nem adják ki a városomban gyerekes párnak az albérleteket, így én nem mernèm bevállalni, hogy szándékosan albiba szüljek.

Akkor már inkább hitellel legyen saját házam. Persze az sem egy életbiztosítás, fizetni kell minden hónapban évtizedekig igen súlyos összegeket.

De az albérletért is ugyanúgy kell.

A saját auto nálam nem feltétel, mondom ezt úgy, hogy van autónk. De szerintem ez kevésbé fontos. Megkonnyiti az ember életét, de tökéletesen felnő nélküle is a gyerek, főleg, ha jó a tomegkozlekedes az adott településen, ahol élünk. Nálunk viszonylag lefedett és az óvodák, iskolák, orvosi rendelők is kb 10 perc sétára vagy 2 buszmegállóra vannak.

Ami még számomra nőként fontos gyerekvallalas előtt, hogy legyen félretett pénzem és a lakás az én nevemen legyen, legalább 50%-ban.

Az sem árt, ha van egy fix munkahelyem, ami bármikor visszavár. Vagy biztos vagyok benne, hogy találok majd munkát ha szükség lesz rá.

Senki nem arra készül, hogy egyedülálló szülő lesz, de sajnos nagyon sok esetben úgy alakul. :(

2019. aug. 31. 16:00
 9/18 anonim ***** válasza:
74%
Amit albérletre kifizetsz, azt inkább költsd a saját lakásodra hiteltörlesztőként, mert albérletből soha nem szabadulsz, ördögi kör. Ez a "legyen meg mindened gyerekvállalás előtt" tanács nagyon rossz. Sokan 50 éves korukra tudnak egy házat megvenni, senki nem kápes átlag fizetésből 20 milliót félretenni! A gyerek mellett is lehet szépen lépésről lépésre haladni, lehet 5-6 év múlva is autó, nekünk pl. a lakásunk teljes berendezése is évekbe telt, mert mindenből szépet, jó minőséget akartunk. Régen is előbb jött a baba, aztán tudtak családként tovább lépni, hitelt felvenni, újra dolgozni. Csak ez mára megfordult, előbb az anyagiak. És valóban, itt csúszik ki sok nő az időből, mert bizony 30-on felül már nem olyan rugalmas a szervezet, a terhesség egy sokk, nem véletlen, hogy temérdek a cukros, magas vérnyomásos, pajzsmirigy rendellenességgel bajlódó harmincas. Minél idősebb a nő, úgy nő a komplikációkra való esély is.
2019. aug. 31. 16:20
 10/18 anonim ***** válasza:
37%

Hát albérletbe semmiképp nem vállalnék gyereket! Onnan bármikor kipakolhatnak, eladhatják fejetek fölül és pici babával nem lesz könnyű új albit találni...!

Kell egy OTTHON a picinek - legyen az akár a nagyszülői házban egy szoba, de az biztos fedél legyen!

Kell, hogy az apának biztos munkahelye és keresete legyen és az apa akarja a gyereket.

Hogy az anyát vissza veszik-e a régi munkahelyére, az nem biztos, szóval 1 keresetből is meg kell tudni élnetek.

Autó meg jó, ha van - függetlenül a gyerektől.

És hitelt ne vegyetek fel!

2019. aug. 31. 17:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!