Külön élő szülők esetében, ha az anya az apa tudta nélkül viszi külföldre a gyereket, felelősségre vonható valahogy?
Én úgy tudom nem viheti ki az országból az apa engedélye nélkül.
De gondolom anyukának álmában se jutott eszébe, hogy feljelentheti a kedves apuka egy nyaralás miatt...
Nem. Egyedül a külföldre koltozeshez kell a másik szülő beleegyezése.
Amúgy nem tudom kinél van a gyerek elhelyezve, de a különelő szülő is viheti külföldre a láthatasi időben és nem kell róla szólnia.
Kirándulásra viheti, a kutya nem kéri tőle, hogy igazolja a szülői felügyeleti jogot...
A költözés az, amikor kell a beleegyezés a kapcsolattartás miatt!
De most komolyan! Az a baj, hogy elvitte kirándulni magával és nem jelentette be neked, hogy idemennek meg odamennek Amikor gondolom egyébként is nála van javarészt a gyerek!???
Ne keress a kákán is csomót! A gyereked érdekeit nézd és ne azt, hogy hogy tudsz az anyjának betartani!
Autóval EUn belül nyilván a kutya nem kérdezi. De pl a reptéren, ha nincs ott mindkét szülő, akkor kérik a hozzájáruló nyilatkozatot.
Feljelenteni meg akkor lehet, ha ez ellentmond a gyermekelhelyezési döntésnek.
5!
Az USA-ba kérik, unión belül senkit nem érdekel.Elég gyakran utazom a gyerekemmel, sosem kértek ilyet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!