Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A barátom megijedt a felelőssé...

A barátom megijedt a felelősségtől? Most miért ilyen, ha eddig meg akarta a babát?

Figyelt kérdés

21 évesek vagyunk mind a ketten, én most végeztem az alapszakomon, ő dolgozik. Jól keres, a munkája a mindene, szóval nem egy szalag melletti melót kell elképzelni, ahonnan szabadulna... Fél éve együtt élünk, komolyan tervezünk egymással, de nyilván még babáról, családalapításról nem volt szó. Viszont terhes lettem, és a múlt héten elmondtam neki. Rengeteget beszéltünk róla, a jövőnkről, és úgy döntöttünk, hogy megtartjuk, és szülők leszünk. Az elején még teljesen lelkes volt, örült nagyon (nem megjátszott volt az öröm, mert azt azonnal látni rajta). Erre most két napja totál kicserélődött, tegnap össze is vesztünk kicsit emiatt... Van egy "szabályunk", hogy haraggal sosem alszunk el, mindent megbeszélünk, és ez eddig működött is. Erre tegnap, miután összekaptunk, elment a barátaival a Szigetre. Hiába írtam neki, nem válaszolt, de közben most látom, hogy az Instagramra tett ki "storyba" két videót, amin az exe is rajta van, és hogy énekelnek, buliznak. Utolsó üzenetem 4-kor jött tőle, hogy még elmennek egy haverjához afterezni, ne várjam meg. Hát köszi...

Félek, hogy az egész terhesség alatt ez lesz, hogy hol örül és boldog, máskor meg úgy tesz, mintha nem is léteznék. Szerintetek hogy beszéljek vele? Nem akarom letámadni, de fordított esetben ő sem örülne, ha egy veszekedés után az exemmel posztolnék bulizós videókat.

2019. aug. 13. 10:25
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
95%

Mindenkinek jogában áll úgy rontani el az életét ahogy akarja. Te így akarod.

A rózsaszín köd az agyadon van, téged az Atyaúristen se fog meggyőzni, hogy hülyeséget csinálsz.

2019. aug. 13. 12:19
 32/44 anonim ***** válasza:
85%
20 éves voltam,amikor az első gyerek megszületett,férjem 28.20 évesen ő se lett volna felkészülve.A tapasztalat azt mutatja,hogy sok jóra ne számíts.Egyedül nem vállalád...Ha a gyerek 3 éves lesz és ő elhagy... Megölöd a gyereket?!??
2019. aug. 13. 12:24
 33/44 anonim ***** válasza:
60%

Érthető, ha megijedt, szeretné, ha nem kellene téged eltartani... iskolapadból esel a babázásba, neki meg az lesz az élete, hogy lapátolja haza a pénzt.

Nem a 21 év korai, én 20 évesen szültem, de 16 éves koromtól a suli mellett dolgoztam a kórházban, majd érettségi után aznnal kezdtem nővérként... de te???

2019. aug. 13. 12:44
 34/44 anonim ***** válasza:
87%

,,Erre tegnap, miután összekaptunk, elment a barátaival a Szigetre." -Ezt te írtad.Ahogy azt írták páran,hogy párod nem nőtt fel az apaszerepre javítottál,hogy a munkája miatt is.Akkor hogy is van ez? Azt akarod hinni minden áron, hogy párodnak már más vágya sincs, mint apává válni,bár te magad írtad, hogy gyereket még nem terveztetek.Nyilván azért nem mert nem időszerű.Mióta jártok 1 éve?

Rengeteg gyerek csonka családba nevelődik, ahol nálatok sokkal idősebb emberek tervezve vállaltak babát, sokkal hosszabb időnyi együttélés után és mégis elválnak.Egy tervezett baba is hatalmas energiákat vesz ki mindenkiből,feszültséget generál mert fáradt az ember az állandó kialvatlanságból és a többi.Ha ehhez még az is társul, hogy a pár valamelyik tagja nem akarta a gyereket akkor szinte borítékolható a válás, elválás.

Nagyon fiatalok vagytok, ahogy írsz egyértelmű, hogy te komolyan is gondolod.De bármikor történhet akár egy baleset vagy akármi amiért egyedül maradsz és a gyereket nem lehet már visszacsinálni.Beleszerethet a párod másba, te egy másik férfiba..bármi amire most nem gondolsz.Ezekben az esetekben sem lesztek már család.

Szerintem nagy mázli kell ahhoz(nyilván vannak kivételek) akik a fiatal koruk ellenére képesek felnőni a gyerekkel kapcsolatos dolgokhoz.De párod reakciója és az hogy te a gyerekvállalást csak családba tudod elképzelni egyértelműen azt mutatja mindegyikőtöknek nagyon korai volna ez a fajta elköteleződés.

A másik, hogy kicsit vicces, hogy írtad ,,nem akarsz csak te lemondani mindenről ha gyereket vállalsz".Pedig zömében a nő tesz többet még családban is a gyereknevelés terén.A legjobban funkcionáló családokban is, ahol valóban sokat meg tud osztani a feladatokból a pár.Ezeket mindenképp gondold végig.

2019. aug. 13. 12:44
 35/44 anonim ***** válasza:
90%
Nem cinikusságból írjuk ezeket. Ez a valóság. Sajnos, nem csak egy lehetőség van a dolgok kimenetelére. Ha felelősen akarsz gondolkodni, bizony mindenre gondolni kell. Hiába a szerelem.
2019. aug. 13. 13:06
 36/44 anonim ***** válasza:
22%

Miért nem védekeztetek rendesen?

Van megtakarított néhány milliótok, autó és saját lakás? Akkor, miért rizikóztatok? Legalább neked lehetett volna eszed, de nem.

Két huszonéves gyerek kitalálta, hogy gyereket csinálnak, de a kispapával ellentétben a kismama még nem jött rá, hogy ez még nagyon korai volt.

Addig menj el abortuszra, amíg tudsz, mert aztán te fogod a szaros pelust hajnal cserélni.

Bele gondoltál egyáltalán, hogy mi pénz egy gyerek? Nekünk a születésig elment több millió (nagyobb lakás, ágy, babakocsi, magánorvos, és jó sok apróság).

Belegondoltál, hogy kb semmit nem fogsz kapni CSED-en és GYED-en? Nem lesz elég, hogy a lelépett apa miatt fogsz aggódni, de a baba is nyakadon lesz és a pénz miatt is aggódni fogsz. Vajon lesz-e pénz kifizetbi a villanyt?

Vagy úgy gondoltad, hogy a szüleid nyakára szülöd meg a porontyot?

Belegondoltál már, hogy a társkeresés mennyivel nehezebb lesz egy gyerekkel a nyakadon? Senki nem kell egy ilyen fiatalon szült nő gyerekestül.

A gyerek rengeteg örömet tud okozni, ha van miből megélni, ha van egy biztos pont a családnak és a gyereknek van anya _és_ apja is. Mindezt tudom, mert van már egy két éves lányom.

29F

2019. aug. 13. 13:25
 37/44 anonim ***** válasza:
15%
Dehogy gondolt bele. A papás mamás játékon túlra nem lát.
2019. aug. 13. 13:28
 38/44 anonim ***** válasza:
93%

Hiába van gyereked, elég sarkosan gondolkodsz.

Stabil házasságba szültem, nem került milliós összegbe a gyerek. (eleve akkora házat vettünk, amiben elfér a gyerek, a többi meg nem milliós tétel). Magánorvoshoz jártam, és megvettünk minden szükséges babaholmit (de semmi felesleges cuccot)

Tudod te mennyi mozaik család van manapság? Lehet egyedülálló szülőként is párt találni.

Ezzel nem azt akarom írni, hogy a kérdező szüljön nyugodtan, hanem hogy ezek nem érvek, és ne ezzel gyere, mert másnál máshogy megy.

2019. aug. 13. 13:51
 39/44 anonim ***** válasza:
6%
Nagyon vicces ez az oldal. Az egyik fele 21 évesen marha okos, anyának való (szerinte), a másik fele még 22 évesen is engedélyt kér anyucitól, apucitól, hogy egy nyavajás tóparti buliba elengedjék, és ha nem mehet, a szobájában bőg. (Mindkét kérdés mai.)
2019. aug. 13. 14:12
 40/44 anonim ***** válasza:
16%
Ne haragudj, nem olvastam el az összes hozzászólást. De majd kérdezd meg a kedves párodtól, hogy ha híg kakis pelust kell cserélni akkor is hívja az exét segíteni?? Vagy ha éjjel 4kor bömböl a pici mert képtelen elaludni akkor is jön az ex segíteni? Nyílván nem, tehát beszéljétek meg, hogy ez volt az utolsó ilyen exes éneklős kiruccanása, mert legközelebb együtt mentek szórakozni, had élvezzétek ki együtt még azt a 9 hónap szabadságot a baba előtt, mivel utána úgysem lesz kedvetek sem időtök erre egy darabig. Ha nem fekszik ez a párodnak akkor szedheti a sátorfáját és húzhat vissza anyucihoz az exével együtt. Normális az, hogy fiatalon megijedünk egy ekkora felelősségről, de az abnormális, hogy szalad az exhez feltöltődni és bulizni.!! Mellesleg a te döntésed egyedül, hogy szeretnéd ezt a babát és szívből gondoskodnál róla életed végéig vagy még nem állsz készen rá. Persze a párodanak a véleményét is illik figyelembe venni, de ne csak miatta dönts így vagy úgy. Én is fiatalon szültem, 1 hónappal 20 éves korom előtt, de én akartam, ízig vérig, minden porcikám szerette a még meg sem fogant gyermekemet, a férjem idősebb tőlem, ő bizonytalan volt eleinte és félt, de ő is szerette a babát és ilyet soha nem csinált. Ha Instastoryba posztot volna az exével ahogy dalolásznak és nevetgélnek mialatt én vívódok magamban az érzéseimmel, esetleg sírok és nem vigasztal meg az tuti, hogy a büdös életbe nem látott volna többet se engem, se a gyermekünket. Most már lassan 3 éves a gyerkőcünk de egy igazi rosszcsont, az első 1 évben én konkrétan csak vegetáltam és anyarobottá váltam. Ezt csak azért írom, készülj fel, kösd fel a gatyád, mert nem lesz egyszerű, sőt durván nehéz egy sírós hasfájós babát ellátni, úgy, hogy a te idegeid ne szenvedjenek csorbát, főleg ha a párod így viselkedik továbbra is. De lehet pont egy nyugis baba lesz, abban már nem volt részem, nem tudok hozzászólni. De az első mosoly, az első szó, mikor hozzádbújik és nyomja a puszikat, na az felér mindennel!! Remélem tudtam pár jó dolgot írni és nem stresszelsz, mert az mindkettőtöknek rossz.
2019. aug. 13. 16:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!