Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A mai szülők többsége (főleg...

A mai szülők többsége (főleg Budapesten, lakásban élők) miért tojik magasról a gyereknevelésre? Miért kell a gyereket ordítani hagyni, ezzel az egy épületben élők életét megkeseríteni? Nem tudják elcsendesíteni őket? Nem is akarják?

Figyelt kérdés

Gangos épületben lakunk a VII. kerületben, 3 gyerek lakik ebben az épületben. Az se lenne jobb, ha felváltva ordítanának, de folyamatosan egyszerre teszik. A problémám nem az ordító gyerekkel van, mert természetesen a gyerek ordít főleg apró korában, a problémám azzal van, hogy látom, hogy a szülőket nem érdekli egy cseppet sem, hogy szerencsétlen kölök éjjel-nappal ordít. Nem hallom, hogy tennének azért, hogy elcsendesítsék őket - a szembeszomszédunk például feltesz egy gyerekdalos CD-t és ezzel elintézettnek tekinti az ordítást, annak ellenére, hogy a gyerek tovább ordít... A felső szomszéd gyereke fél óránként éles sikoltással próbál elérni valamit. Én nem vagyok anya. Nem prédikálni akarok a gyereknevelésről, hanem érdekel, hogy ezek a szülők miért gondolják, hogy ha a gyerek ordít akkor csak ott kell hagyni ordítani, ha úgy gondolják, hogy nem tudják őket ringatással elcsendesíteni. Valószínűleg azért ordít a gyerek, mert figyelemre, szeretetre van szüksége, nem azért, mert jól esik neki (vagy mert bekakilt, vagy mert éhes, vagy mert álmos, de ezeket hamar ki lehet deríteni). Őszintén, minek vállal gyereket, ha nem akar vele foglalkozni? Bosszantó, hogy a lakóközösségben nem egy anyát írok most le ezzel, hanem mint említettem, legalább még 2-t. És most csak a sajátomról beszéltem. Legalább ennyi ilyen anya van minden budapesti panelben/lakásban.

Ugyanitt kérdés: van valamilyen csendháborításra vonatkozó jogszabály, szabályozás erre, vagy költözzek? (Szerencsémre én könnyen költözök albérlőként, de szerencsétlen röghöz kötött lakók hallgathatják ezt még legalább 3 évig.)

2019. aug. 13. 09:01
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
59%
A kisbabáknál sajnos sokszor ez van. De azt én is abszurdnak gondolom, mikor egy 5-6 éves azon bömböl órákon át, hogy nem a rózsaszín pohárból kapta a kakaót. A szülők meg kiszolgálják. Mert hogy szegény kötődészavaros, meg lelki beteg lesz, ha nem az van, amit ő akar. Még ovis koromból van olyan emlékem, hogy a boltban üvöltöttem, mert a nem kaptam meg a rágós nyalókát. Emlékszem, apám úgy rám szólt, hogy ezt most fejezzem be, hogy nem is mertem tovább hisztériázni. (És nem sérültem utólag lelkileg... :) ) A szigor hiányát látom sokszor problémának. Nem azt, hogy egyszer-egyszer rákezd egy gyerek, hanem hogy a szülőnek nincs tekintélye fölötte.
2019. aug. 13. 13:22
 12/17 anonim ***** válasza:
43%
Budapestiként kikérem magamnak. A feleségemmel összhangban és következetesen neveljük a lányunkat. Bárhova eltudunk a lányunkkal menni, mert szépen viselkedik. A bölcsiben is csak dícsérik.
2019. aug. 13. 13:28
 13/17 anonim ***** válasza:
67%
Tehát tehát te egy háztömb tapasztalata alapja megítéled az összes szülőt, főleg a Budapestieket? Szánalmas vagy komolyan.. M
2019. aug. 13. 13:42
 14/17 anonim ***** válasza:
90%

5 éves és 2 éves gyerekek van. Mindig ugyanaz a játék kell nekik. Ha látja az egyik, hogy a másik valamivel jól elvan, akkor az neki is kell. Ezt követi a kiabálás, sikítás és hiszti. Egy nap 20x. Én ajánlok má a játékot, elveszem tőlük a vita tárgyát, majd miután normál hangon 100x rájuk szóltam, felemelem a hangom. Persze ezután sikerül a közös játék.

A szomszéd (gyerektelen) annyit hall ebből és képes volt megjegyezni, hogy hangosak én meg nem szólok rájuk.

Másik alkalommal meg, hogy miért kiabálok szegény gyerekekkel. 😁

2019. aug. 13. 17:04
 15/17 anonim ***** válasza:
89%

Nem szülőként marha könnyű pálcát törni a szülők feje felett. Mert nagyon könnyű elképzelni, hogy egy baba, gyerek megnyugtatása egyszerű.

De elárulom, hogy nem az. A fiam az első 3 hónapját szószerint végig ordította a hasfájás miatt. Nem tehettem ellene semmit. Semmi nem hatott nála. Kinőtte. Aztán jött a fogzás, meg a többi.

Rájön, hogy akarata van, később jön a dackorszak stb..

Sőt nálunk volt időszak amikor volt - én így neveztem - "semmisemjó" sírás. Ez naponta úgy 2 órát jelentett kb 3-5 hónapos koráig. Ez annyit jelentett, hogy valós problémája nem volt de általában délután csak úgy sírt két órát.

Később pedig egy nagyobb gyereket otthon nem is kell örökké rendszabalyozni. Tudod miért nem? Mert gyerek, valahol le kell adnia a feszkót. És inkább nekem legyen otthon hisztis, mint legyen neveletlen az óvodában. Arról nem beszélve hogy igen néha rájuk is kell hagyni hisztiket és majd ha befejezte akkor jöhet a nevelés.

Ebben még nincs tapasztalatom. De azt tudom mondani a 9 hónaposom mellől, hogy nagyon fárasztó mentálisan a sok sírás. De nem mindig van megoldható oka. Az én fiam pl minden alvás előtt sír. Miért? Passz. Talán így vezeti le az ingereket.

De már a többiek is jól leírták, hogy pl az hogy nem hallod a szülőt nem jelenti azt, hogy nem próbál meg tenni ellene semmit. És azt is szépen levezették, hogy érdekes hogy csak ez zavar...

(szintén pesti vagyok)

2019. aug. 13. 20:52
 16/17 anonim ***** válasza:
73%

Egy ismerösöm mesélte hogy mindig szólt az alattuk lakó hogy hangosak gyerekei ,de miután panaszkodó szomszédnak gyereke született többet nem szólt az ismerösömnek gyerekek miatt .

Gyerekek hangosak ,néha ha túl fáradtak akkor sírnak és hisztisek még a az óvodás korúak is ,gyerek nem szobanövény nem kikapcsolható ,max növelhető.

2019. aug. 14. 07:37
 17/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a sok építő választ és azt, hogy hozzájárultatok, hogy megértsem, mi folyik a budapesti panelban élő szülők fejében, és hogy kb. mi lehet az oka a panelban ordító gyereknek.

Sajnálattal olvastam, hogy többen sértegetni kezdtek, sajnos nem értek célba, ráadásul ezekért jól le is pontoztalak Titeket, mert nem erre voltam kíváncsi.

Továbbá felpontoztam azokat, akik kritikával illettek, de értelmesen leírták a véleményüket, hiszen szintúgy erre is kíváncsi voltam, a másik oldalra. Köszönöm!

2020. júl. 3. 16:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!