Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Novemberben lesz 3 éves a...

Novemberben lesz 3 éves a lányom, nem vették fel sem bölcsibe, óvodába. Mit lehet ilyenkor tenni?

Figyelt kérdés
Mindkét döntést megfellebbeztem a jegyzőnél, de elutasították, csak jövő szeptemberben kezdheti az ovit, mert nincs hely jelenleg. A magán ovik itt 100.000 ft körül vannak, nem tudom megfizetni, viszont muszáj lenne dolgoznom, hogy megéljünk. Nincs nagyszülő, akire bízhatnám. Mit tehetek?
2019. aug. 6. 09:01
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
61%
Ez eléggé patt helyzet. Erőszakkal nem tudod felvetetni. Esetleg magán bölcsi vagy bébiszitter? Milyen munkarendben dolgoztok? Nem tudjátok felváltva megoldani a gyerek felügyeletét?
2019. aug. 6. 09:05
 2/15 A kérdező kommentje:
A bébiszeitter 1000-1500 foritot kér óránként, én is annyit keresek, a magánbölcsi meg az utazás is elvinné a keresetem. :( Sajnos felváltva sem tudjuk megoldani a felügyeletet, mert ugyanolyan munkarendben dolgoznánk a férjemmel.
2019. aug. 6. 09:19
 3/15 anonim ***** válasza:
37%

Állami bölcsibe fel kellene, hogy vegyék munkáltatói igazolással. A munkahelyetekhez, lakhelyetekhez közeli összesben érdeklődjetek. És a messzebbiekben is.

Nagymamák, szomszédok?

2019. aug. 6. 09:30
 4/15 anonim ***** válasza:
30%

Mi csak úgy tudjuk megoldani, hogy a férjem állandó reggeles, én meg délután dolgozok. Munkahelyet váltottam, másképp nem megy.

Jövő szeptemberig biztos ez lesz. Lehet, hogy utána is, mert egy évig többet lesz beteg, ami ilyenkor természetes, de a munkáltató nem szereti, ha valaki állandóan táppénzen van.

Két év után remélem, hogy nem lesz már gond az ovival, és olyan munkát csinálok, amit szeretnék.

2019. aug. 6. 09:41
 5/15 A kérdező kommentje:
Hiába vittük a munkáltatóit a bölcsibe, nem vették fel, pedig mindkettőnknek van munkahelye. Egyszerűen nincs hely.
2019. aug. 6. 09:52
 6/15 anonim ***** válasza:
31%
Nincs a közelben Waldorf ovi? Az is magán, de olcsóbb sokkal. Lehet hogy ott is várólista van, de egy próbàt megér (ha van egyáltalán), és nem ellenkezik nagyon az elveiddel.
2019. aug. 6. 10:26
 7/15 anonim ***** válasza:
29%
Ja mégvalami, magánbölcsire most lehet kérni havi 40 ezer ft tàmogatást. De az így 3 évesen már necces.
2019. aug. 6. 10:28
 8/15 anonim ***** válasza:
75%

És ha nem a körzetes ovi/bölcsi, hanem vmelyikőtök munkahelyéhez közelit próbáljátok.?

Vagy akár valamelyik környező kis falu oviját, bölcsijét? Ott rendszerint gyerekhiánnyal küzdenek, mert a szülők a városba viszik magukkal a gyereket.

Persze ingázással jár, de napi 2x30-40 perc talán belefér.

2019. aug. 6. 11:01
 9/15 anonim ***** válasza:
75%

#8: Ez melyik falu? Viszem oda én is az enyémet.

1700 fős faluban lakunk, és túltelített az ovi, ezért nem veszik fel, csak jövőre.

Bölcsi nincs. Ahol dolgozunk, ott van, de férőhely nincs, és 1,5 éves a várólista. 120%-on vannak, tehát egyszerűen jogszabályba ütközik, hogy akár csak még egy kicsit felvegyenek.

Magàn bölcsi legközelebb 20 km-re, a másik irányban, így 80 km-t utaznék naponta. Ebből a munkáltató a felét fizeti.

Plusz ugye a bölcsi, ami 100 ezer havonta.

Fun fact: a magán bölcsi 8-17-ig van nyitva, pont úgy dolgoznék, tehát vagy 6 órás leszek (és kirúgnak), vagy egy órát ül a 2,5 éves a bölcsi előtt reggel és délután.

De szüljünk sok gyereket, és menjünk gyorsan vissza dolgozni.

Így marad a vàltott műszak.

2019. aug. 6. 13:38
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Itt a balkánon (déli határvidék) a szomszéd falu bölcsije évek óta 3-4 gyerekkel működik. örülnek a gyereknek, mert a dolgozó szülő inkább a városba viszi a gyerekét, ott teszi le, oda könnyebben el tud ugrani érte, ha baj van. persze ez is szempont, de ha nincs más megoldás, jó lehet ez is.
2019. aug. 6. 13:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!