A gyerek a legnagyobb ajándék amit a nő adhat, de mit kap cserébe a nő? (Ami egyenèrtèkű a terhességgel ès a vele járókkal)
A legelején tisztázom fèlre èrtès ne essèk nincs bajom se a nőkkel se a fèrfiakkal minden fèle hátsó szándèk provokáció meg sztereotípiák nèlkül írok mert szimplán nem èrtem ès a ti vèlemènyetekre is kíváncsi vagyok hogy ti hogy látjátok ezt hátha megèrtem.
ÈS tisztelet a kívètelnek mert mindig vannak.
Szintèn fontos nem saját tapasztalatból írom.
Sok embertől hallom hogy a legnagyobb ajándék amit egy fèrfi kaphat a nőtől az a gyerek.
Vagyis a gyerek a legnagyobb ajándék amit kaphat egymástól egy pár általában igen de ugye nem mindig mert a vele járó dolgok sajnos nem egyformán lettek elosztva vagy amikor az egyik megbánja...
(ès sok esetben így is van, mert a nő a gyerekvállalással kockára teszi testèt,lelkèt,szabad idejèt ès rengeteg mindenről lemond mèg)
De a nőnek mi a legnagyobb ajándék amit a fèfritől kaphat? ès okè a fèrfi meg a nőnek adja a "magját" de az nem azzal egyenértékű amit a nő elvisel a testi,lelki változásai miatt. (Mondhatni a nő csak olyan 'inkubátor' fèle - nem bántásból írtam)
Gondolom most írjátok majd a szeretetet, a törödèst, hogy a fèrfi hozza a pènzt meg stb de ezek egyike sem egyenèrtèkű vele,persze ez mind fontos dolog de ezt a fèrfi is megkapja a nőtől (kivève a pènzt mivel sokan ès nem mindenki örömmel de rákènyszerülnek a gyerek miatt hogy otthon maradjanak vele)
Persze lehet támadni tudom sokan fognak mindig van akinek nem tetszik valami ès tudom vannak akiknek 'tökéletes' kapcsolatuk van egyenrangú partnerként tekintenek egymásra ès mindketten akarták a gyereket ès a nőnek is ez volt minden álma stb de a kèrdès ebben az esetben is ugyanúgy fennáll mi kárpótolja a nőt a sok szenvedèsèrt (azzal is tisztában vagyok hogy van aki örömnek èli meg de nekem senki ne mondja hogy a vajúdást és a többit minden nap megcsinálná mert olyan jó èrzès volt) öröm egy gyerek főleg ha akarták ès az kárpótolja mindkèt fèlt mindenèrt de szerintem egy normális nő többet èrdemelne a vajúdásèrt cserèbe mintsem nèha besegít a fèrfi nèha
De mi van más esetben amikor egyik fèl elhagyja a másikat? Azt is tudom vannak olyan nők akik kisgyerekkel hagyják ott a fèrfit de gyakoribb amikor a fèrfi hagyja el a kisgyerekes párját mert ő nem erre számított pl azt hitte lesz idő ugyanúgy egymásra hogy a nőnek bomba teste marad stb stb
Olyankor a fèrfi èlheti tovább az èletèt bulizhat ugyanúgy mivel semmilyen testi,lelki elváltozása nincs de a nőnek felelősség miatt amit a gyerekkel be vállalt már nem lehet egyhamar olyan az èlete mint volt .... Vannak nők akik lepasszolják a gyereket apunak,anyunak,kórházaknak mèg úgyis hogy együtt van a párjával de testi elváltozása megmarad általában
Ilyenkor mit kap a nő a fèrfitől? Amikor mèg el is hagyják
Tudom vannak tiszteletre mèltó nők/fèrfiak akik segítenek mindenbe amibe tudnak a másiknak nyílván nem róluk van itt főként szó
Bocsánat a regènyèrt, a fogalmazásèrt ès a kuszaságèrt
Bocs, de a litániádat kb. a feléig olvastam végig. A válaszokat meg egyáltalán nem, lehet, hogy más is írta már.
Nos, a nő saját magát is megajándékozza a gyerekkel, tehát ez közös ajándék. És mivel a létrehozásához is ketten kellettek, ezért mindketten megajándékozták a másikat.
A terhesség valóban a nő terhe, de utána 3 évig a babócával otthon lehet, a férje (+ állami juttatás) eltartja.
Ha elválnak, akkor meg a gyerekelhelyezésnél a mindent vagy semmit elve érvényesül: aki a gyereket kapja, az kapja melléje a másik szülő jövedelmének 20%-át (több gyereknél 40-50%-át). A másik szülő meg elveszíti gyerekét is, meg a jövedelme jelentős részét is. Több gyereknél ez még hatványozottabb: a testvéreket a bíróság nem akarja szétválasztani, vagyis egyik szülő együtt lehet mindegyik gyerekével, a másiknak meg senki nem jut. Anyagilag meg eszerint megy a jövedelem újraelosztása. Két kivétel van: egyrészt, ha a szülők megegyeznek a gyerekelhelyezésben (de miért mondana le róla az, aki alapesetben kapná?), ill. 12 éves kortól a bírósági döntésnél egyre erősebben számít a gyerek akarata.
Az a baj, hogy manapság sokan - a kérdező is - fogalom zavarban vannak.
A férfi-nő kapcsolat nem adok-kapok, nem egy kereskedelmi ügylet. Már ott kezdődik, amikor azt mondják az emberek, hogy a nő odaadta magát. Meg gyermekkel ajándékozta meg a férfit.
Lófaxt.
Közös döntések, közös örömök, közös nehézségek. És krvára erről kellene szólnia a férfi-nő kapcsolatnak, nem arról, hogy ki mit áldoz fel.
Nekem a közös életünk az ajándék, és a gyermekeim, akik a világon engem szeretnek a legjobban. Voltak nehéz időszakok, fájdalmas szülés meg egyebek, de ezek már rég voltak, ritkán szoktak eszembe jutni. Ha saját közös gyereket akartok, akkor nincs más megoldás, ezeken át kell esni, a férjed nem tudja megszülni helyetted... Persze olyan is van, akinek nem fáj maga a szülés (létezik érzéstelenítés, programozott császár). És lehet örökbe fogadni is.
Az alakom (és a súlyom) pont ugyanolyan, mint előtte volt. Nem törvényszerű, hogy mindenkinek rámegy az alakja a szülésre, de ha mégis megváltozik, nem mindenkinek jelent ez akkora problémát.
A gyermekvállalás felelősséggel és több-kevesebb lemondással jár, mindkét fél számára. Az élet nem lesz ugyanolyan, mint előtte, de ez így normális és ezt el kell tudni fogadni. Az első években kevés szabadidőm volt, és néha fizikailag nagyon fárasztó volt a gyerekek gondozása, de szerencsére a családom és a férjem sokat segített, plusz ezeket ellensúlyozta sok örömteli pillanat.
Ismerek olyan férfit, akit nagyon megviselt a válás, főleg az, hogy kevesebbet látja az imádott lányát. Egyedül él évek óta, és nem tűnik boldognak.
Amiket írtál, általánosítások.
"Persze olyan is van, akinek nem fáj maga a szülés (létezik érzéstelenítés, programozott császár)."
Fel lehet végre fogni, hogy a programcsászár is fáj?
Off vége
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!