Szerintetek milyen karácsonyi ajándéknak örülne egy "friss anyuka"?
Adj neki egy "Egy nap anya-szabi" kupont, amit bármikor felhasználhat, és pihenhet nyugodtan, te meg addig figyelsz a gyermekére, megeteted, gondozod, stb...
Hidd el, mindennél többre fogja értékelni! :D ;)
Köszi a válaszokat! :)
Persze, értem, hogy mit mondasz ezzel, hogy "a nővéremnek vegyek, ne egy fél éves gyerek anyjának". Csak tudod, bejött egy új szerep az életébe az anyasággal, tudom, hogy ettől még ugyanúgy a nővérem, de azt is tudom, hogy amiknek eddig örült, azoknak már nem örülne. Világ életében élt-halt a csillivilli kiegészítőkért, ékszerekért, ezek ma már nem jelentenek neki semmit, amióta megszületett a pici, az értékrendje is más lett, úgyhogy kénytelen vagyok "anyaként" tekinteni rá. :)
Az én gyerkőceim féléves korukig tisztán anyatejesek voltak, 6 hónapos korukban kezdtük a kóstolgatást. 3 óránként még ettek, többnyire anyatejet, napi egyszer már kóstolgattak. Ahogy visszagondolok, eszembe nem jutott volna akkor elmozdulni mellőlük. Sokszor kérték még a szopit, a kóstoltatás, étel elkészítése teljesen az én feladatom volt, nem is engedtem volna át másnak a családban mondjuk az első sárgarépapürével történő ismerkedést😊
Ezt csak azért írtam le, mert ahányan vagyunk, annyifélék vagyunk. Akármilyen furán hangzik, nem mindenki vágyódik el a babája mellől. Én nem vágytam el sehova. Ugyanakkor nagyon kimerítő volt akkor már hónapok óta 0/24-es készenlétben állni, ringatni, etetni, rohanva enni, pisilni, ugrásra készen aludni.
Nekem a legnagyobb öröm az volt, amikor az anyukám megkérdezte, hogy átjöjjön-e, mert ráér, akár az egész napot velünk tölti, és segít, amiben csak kérem. Jó volt, hogy tudtam, van pár olyan órám, amikor ha leteszem a fenekem, és a babám a következő pillanatban felsír (Murphy), van valaki, aki ugrik, nem kell nekem azonnal. Ennek ellenére ugyanúgy a babám körül voltam, csak jólesett az érzés, hogy nem vagyok egyedül a feladatra.
Én egy ilyen anyanapnak örülnék a legjobban, amikor ott lenne velem az, akit nagyon szeretek, beszélgetnénk, miközben a babámra figyelek, ha épp ledőlnék, lenne valaki, akiben maximálisan megbízom, aki levinné levegőzni a babát...egy szóval segítség. Nem a távollétemben, hanem velem együtt.
14:59 Jólvan, okoskodj ha jól esik, csak kár, hogy már elmagyaráztam érthetően azt, amit te még mindig nem értesz.
Többieknek nagyon köszi :3 :)
És igen-igen, pont ez a helyzet a nővérem esetében is, hogy egész eddig csak szopizott a pici, most kezdik el a hozzátáplálást, és valóban, ezt nővérem is nagyon sokszor szokta mondani, hogy nem szeretne a picúr nélkül lenni.
Ezért gondoltam, hogy vennék neki valami kézzelfogható dolgot, ami hasznára válhat, annak ellenére, hogy mindig azt mondja, nincs szüksége semmire. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!