Ki számít egyedülállónak? És hol kaphatok erről igazolást?
Figyelt kérdés
Mielőtt a gyermekem megszuletett, feltettem itt a kérdést, hogy igenyelhetem e az emeltet, ha a gyermek apjával semmilyen hivatalos viszony nem áll fent, viszont egy háztartásban élünk. Többen írtátok, hogy ne probalkozzak csalni, mert vki feljelent, és vissza kell fizetnem azt a havi plusz ezer forintot. Hajadonkent jogosult vagyok rá, és a többség úgy ad tanácsot, hogy nincs a helyzetben, csak belemagyaraz! A kérdéstaazért tettem fel, ha vki bizonytalan, és itt akar választ kapni, akkor valódi választ kapjon. Köszönöm, hogy elolvastad.2015. dec. 19. 09:50
51/54 anonim válasza:
Nem papír számít. Az életvitelszerű együttélés külön lakcímmel is élettársi kapcsolat.
52/54 anonim válasza:
Amennyiben csak egy lakásban éltek egyedülállónak számítasz, viszont onnét, hogy vagyonközösségben (közösen fizetitek a számlákat, közösen vásároltok be) már nem számítasz egyedülállónak.
53/54 anonim válasza:
Utolsó! Előbb tanulj meg fogalmazni,azután TALÁN elhisszük amit írsz,de szerintem te sem hiszed el. :D Ha egy lakásban élnek,akkor az már élettársi kapcsolatnak számít.
54/54 anonim válasza:
Nem, maga az egy lakásban élés nem élettársi kapcsolat, ahhoz érzelmi és vagyonközösség kell, a ptk élettárs-fogalma szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!