Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Családi pótlék » Ki számít egyedülállónak? És...

Ki számít egyedülállónak? És hol kaphatok erről igazolást?

Figyelt kérdés
Mielőtt a gyermekem megszuletett, feltettem itt a kérdést, hogy igenyelhetem e az emeltet, ha a gyermek apjával semmilyen hivatalos viszony nem áll fent, viszont egy háztartásban élünk. Többen írtátok, hogy ne probalkozzak csalni, mert vki feljelent, és vissza kell fizetnem azt a havi plusz ezer forintot. Hajadonkent jogosult vagyok rá, és a többség úgy ad tanácsot, hogy nincs a helyzetben, csak belemagyaraz! A kérdéstaazért tettem fel, ha vki bizonytalan, és itt akar választ kapni, akkor valódi választ kapjon. Köszönöm, hogy elolvastad.
2015. dec. 19. 09:50
1 2 3 4 5 6
 41/54 anonim ***** válasza:
76%

Bizonygathatod, amennyit csak akarod, de jogilag sem számítasz egyedülállónak. Jogosulatlanul veszel föl több pénzt. Nem csak attól egyedülálló valaki, hogy nem házas. Te együtt élsz a gyereked apjával, és közösen nevelitek, vagyonközösséget alkotva, ennyi.

Vagy úgy amúgy te egyedülálló szülőnek tartod magad? Mármint akkor, amikor éppen nem a plusz pénzért kammerolsz.

Egyébként, én például ténylegesen egyedül neveltem a gyerekem. Aztán amikor a párommal összeköltöztünk, akkor bementem a MÁK-ba (akkor még oda kellett), és megkérdeztem, hogy mi a teendőm. És ott mondták, hogy attól a dátumtól nem vagyok egyedülálló, amikortól együtt élünk, úgyhogy azt írjam a módosító nyomtatványra. Pedig közöttünk sem volt semmilyen "hivatalos viszony", ahogy te fogalmazol, mert házasok csak három hónapja vagyunk, de élettársak már három éve.

Mellesleg, amikor a magasabb összeget kaptam, akkor nekem arról kellett nyilatkoznom, hogy sem házastársam, sem ÉLETTÁRSAM nincs. Neked viszont van élettársad. Amit meg itt most leművelsz, azzal igazából a saját csalásodat reklámozod, és másokat is erre bíztatsz. Remélem tudod, hogy ez bűncselekmény.

2015. dec. 19. 16:56
 42/54 anonim ***** válasza:
100%
Hülyeséget írsz. A könyvelőd is hülyeséget beszél. Munkámból adódóan tudom. Sokan csalnak ezzel. Csak akkor van szívás ha lebuktok mert büntetéssel együtt kell visszafizetni. Na meg én a becsületemet nem adom havi 1500ftért.
2015. dec. 19. 18:39
 43/54 anonim ***** válasza:
100%
A kérdező az élettárs ellenére lehet egyedülálló, ha fogyatékossági támogatásban részesül. Az eszét nézve lazán...
2015. dec. 19. 18:49
 44/54 anonim ***** válasza:
0%

Na akkor kedves kételkedők!

Egyik kedves barátnőm együtt él a gyermeke apjával, nem házasok, ugyanaz a lakcímük és emelt családi pótlékot kapnak.

2015. dec. 19. 21:32
 45/54 anonim ***** válasza:
77%

Emelt csp nincs.

Magasabb összegű van, tartósan beteg és fogyatékkal élő gyermek után.

Az egyedülálló nem magasabb összegűt kap, még ha több is a pénz. Csak hogy a fogalmak a helyükön legyenek...

2015. dec. 19. 21:39
 46/54 anonim ***** válasza:
66%
44 ez mit bizonyít szerinted? Mert valójában csak annyit, hogy a barátnődék nem restek csaláshoz folyamodni sz*ros 1500 forint többletbevételért. Továbbra is azt mondom, hogy nagyon szarrágónak kell lenni ahhoz, hogy valaki olyan élethelyzetet hazudjon magának papíron, amiben amúgy marhára nem szeretne lenni. Undorító ember az ilyen.
2015. dec. 19. 22:21
 47/54 anonim ***** válasza:

Könyörgöm, 1500 Ft-ról van szó!!!!!!!!!!!

Megér ennyi energiát?????

Csak egy példa: a szülők nem házasok, hivatalosan semmi közük egymáshoz. Apuka máshová van bejelentve, mint anyuka és a közös gyerek, de együtt élnek, egy háztartásban. Papíron tehát anyuka egyedülállóként neveli a gyereket, mégsincs pofája az 1500 Ft plusz miatt kockáztatni...

Ha egyszer véletlenül kiderül a csalás, akkor visszamenőleg, kamatostól kell visszafizetni a különbözetet!

2015. dec. 20. 09:21
 48/54 anonim ***** válasza:
Utolsó, nekik nem is jár az egyedülálló összeg. Lakcímfüggetlen.
2015. dec. 20. 09:56
 49/54 anonim ***** válasza:
100%

"Na akkor kedves kételkedők!

Egyik kedves barátnőm együtt él a gyermeke apjával, nem házasok, ugyanaz a lakcímük és emelt családi pótlékot kapnak."

Nem arról van szó, hogy nem lehet elintézni, csak hogy jogtalan! Ami ha kibukik, akkor vissza kell fizetni! Ennyi!

A kérdező is megcsinálhatja, az megint más, hogy jogtalanul!

2015. dec. 20. 10:45
 50/54 anonim ***** válasza:

47. vagyok.

A papírforma szerint járna, hiszen hivatalosan nem egy címen laknak, vagyis nem élnek együtt. Hangsúlyozom: hivatalosan!

Az más kérdés, hogy tisztességes ember nem csal, főleg nem 1500 Ft miatt, ez annyira tipikus magyar cigánykodás!

2015. dec. 21. 06:16
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!