Ki számít egyedülállónak? És hol kaphatok erről igazolást?
Bizonygathatod, amennyit csak akarod, de jogilag sem számítasz egyedülállónak. Jogosulatlanul veszel föl több pénzt. Nem csak attól egyedülálló valaki, hogy nem házas. Te együtt élsz a gyereked apjával, és közösen nevelitek, vagyonközösséget alkotva, ennyi.
Vagy úgy amúgy te egyedülálló szülőnek tartod magad? Mármint akkor, amikor éppen nem a plusz pénzért kammerolsz.
Egyébként, én például ténylegesen egyedül neveltem a gyerekem. Aztán amikor a párommal összeköltöztünk, akkor bementem a MÁK-ba (akkor még oda kellett), és megkérdeztem, hogy mi a teendőm. És ott mondták, hogy attól a dátumtól nem vagyok egyedülálló, amikortól együtt élünk, úgyhogy azt írjam a módosító nyomtatványra. Pedig közöttünk sem volt semmilyen "hivatalos viszony", ahogy te fogalmazol, mert házasok csak három hónapja vagyunk, de élettársak már három éve.
Mellesleg, amikor a magasabb összeget kaptam, akkor nekem arról kellett nyilatkoznom, hogy sem házastársam, sem ÉLETTÁRSAM nincs. Neked viszont van élettársad. Amit meg itt most leművelsz, azzal igazából a saját csalásodat reklámozod, és másokat is erre bíztatsz. Remélem tudod, hogy ez bűncselekmény.
Na akkor kedves kételkedők!
Egyik kedves barátnőm együtt él a gyermeke apjával, nem házasok, ugyanaz a lakcímük és emelt családi pótlékot kapnak.
Emelt csp nincs.
Magasabb összegű van, tartósan beteg és fogyatékkal élő gyermek után.
Az egyedülálló nem magasabb összegűt kap, még ha több is a pénz. Csak hogy a fogalmak a helyükön legyenek...
Könyörgöm, 1500 Ft-ról van szó!!!!!!!!!!!
Megér ennyi energiát?????
Csak egy példa: a szülők nem házasok, hivatalosan semmi közük egymáshoz. Apuka máshová van bejelentve, mint anyuka és a közös gyerek, de együtt élnek, egy háztartásban. Papíron tehát anyuka egyedülállóként neveli a gyereket, mégsincs pofája az 1500 Ft plusz miatt kockáztatni...
Ha egyszer véletlenül kiderül a csalás, akkor visszamenőleg, kamatostól kell visszafizetni a különbözetet!
"Na akkor kedves kételkedők!
Egyik kedves barátnőm együtt él a gyermeke apjával, nem házasok, ugyanaz a lakcímük és emelt családi pótlékot kapnak."
Nem arról van szó, hogy nem lehet elintézni, csak hogy jogtalan! Ami ha kibukik, akkor vissza kell fizetni! Ennyi!
A kérdező is megcsinálhatja, az megint más, hogy jogtalanul!
47. vagyok.
A papírforma szerint járna, hiszen hivatalosan nem egy címen laknak, vagyis nem élnek együtt. Hangsúlyozom: hivatalosan!
Az más kérdés, hogy tisztességes ember nem csal, főleg nem 1500 Ft miatt, ez annyira tipikus magyar cigánykodás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!