Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Családi pótlék » Ki számít egyedülállónak? És...

Ki számít egyedülállónak? És hol kaphatok erről igazolást?

Figyelt kérdés
Mielőtt a gyermekem megszuletett, feltettem itt a kérdést, hogy igenyelhetem e az emeltet, ha a gyermek apjával semmilyen hivatalos viszony nem áll fent, viszont egy háztartásban élünk. Többen írtátok, hogy ne probalkozzak csalni, mert vki feljelent, és vissza kell fizetnem azt a havi plusz ezer forintot. Hajadonkent jogosult vagyok rá, és a többség úgy ad tanácsot, hogy nincs a helyzetben, csak belemagyaraz! A kérdéstaazért tettem fel, ha vki bizonytalan, és itt akar választ kapni, akkor valódi választ kapjon. Köszönöm, hogy elolvastad.
2015. dec. 19. 09:50
1 2 3 4 5 6
 31/54 anonim ***** válasza:
100%
Vagyis anyuka semmilyen egyedülállóknak járó támogatásra nem volt jogosult függetlenül attól, hogy nem házasok és nem élnek bejegyzett élettársi kapcsolatban!
2015. dec. 19. 11:05
 32/54 anonim ***** válasza:
100%
Tudod... Ha mégse a veled lakó fickó csináltatott fel téged (vagy nem volt a szülés pillanatában meg az apasági nyilatkozat), akkor a te nevedre kerül. Ha volt apasági nyilatkozat akkor választhattál csak a vezetéknevét illetően. Szerintem egyedülállóként perelhetnéd a lakótársadat gyt ügyben, elvégre nem fizet semmit!!! Biztos vagyok benne, hogy a könyvelőd is ezt javasolná.
2015. dec. 19. 11:17
 33/54 anonim ***** válasza:
100%
kérdezo, hidd màr el, hogy nem jol tudod.
2015. dec. 19. 11:17
 34/54 anonim ***** válasza:
100%

Az egyedülállóságról annak kell becsatolni okiratot, aki a cst 12 3. pontja alapján egyedülálló (ő vagy párja tanul, fogytámos, stb). Ez rád ugye nem vonatkozik...

Neked nyilatkozni kell arról, hogy senkivel nem élsz közös háztartásban. Márpedig ez nem igaz, ennyi.

2015. dec. 19. 11:23
 35/54 anonim ***** válasza:
86%
Kedves Kerdezo! Rosszul tudod. En,mikor kulon mentunk a gyerekem apukajaval,kellett a gyamugynel egy nyilatkozatot alairnunk,hogy kulon haztartasban elunk. Igy lettem jogosult az emelt csp-re es az onkormanyzatnal egyeb segitsegre. :) A konyvelod butasagokat beszelt!
2015. dec. 19. 11:27
 36/54 anonim ***** válasza:
100%

18as, el sem kell költözni egyiknek sem válás esetén! Maradhatnak "egy fedél alatt" és így is jár nekik az ellátás.

Tévedsz, ez így pontatlan. Akkor jár ebben az esetben egyedülállóként az anyának, ha nyilatkozik arról, és ellenőrzés esetén igazolni tudja, hogy nem életvitelszerű az együttélés (mindenki fizet saját maga után mindent, stb)

Amíg a tb kifizetőhelyek intézték a családtámogatást is, én egy közel 3000 dolgozós kórháznál voltam ügyintéző, hidd el, elég csp-igényléssel volt dolgom. NAgyon el vagy t.

2015. dec. 19. 11:28
 37/54 anonim ***** válasza:
55%
Nem kell elkoltozni,de nyilatoznia kell arrol hogy nincsenek egyutt,hiaba laknak egy cimen. Akkor szamit egyedulallonak. Viszont ha egyutt elnek,egyutt is vannak,de nem bejegyzett elettars es nem hazasok,akkor NEM EGYEDULALLO!!
2015. dec. 19. 11:35
 38/54 anonim ***** válasza:
85%
Mindenki hülye, csak Te vagy helikopter... Gondolkozz már
2015. dec. 19. 13:35
 39/54 anonim ***** válasza:
23%
Beadtam a csp igénylést, nyilatkoztam, hogy egyedülálló vagyok. Mivel az apjával semmi hivatalos kapcsolatom nem volt, és még anyagilag is külön kasszán voltunk. Együtt maradtunk, egy év múlva vettünk közösen lakást is és nyilatkoztam, hogy attól a hónaptól nem egyedülállóként kérem a csp.-t. Onnantól nem tekintettem magunkat külön élőnek.
2015. dec. 19. 15:19
 40/54 anonim ***** válasza:
33%
És nem kértek semmilyen igazolást.
2015. dec. 19. 15:20
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!