Csaladi potlekot elveszik?
sziasztok!
Remelem jol ertelmeztem a dolgokat,mert erre vonatkozo irast sehol sem talaltam.
2016 OKT tolti a lanyom a 3 evet, de csak 2017 szept fog oviba jarni(akkor kotelezo neki).
Akkor logikus ugye h csak akkor vennek el a csp-t ha nem vinnem oviba(2017 szept)amikor mar kotelezo oviba mennie?!
Jol gondolom,nem vehetik el 3 eves koraban ha nem kotelezo neki??!!
koszi
Jól értelmezed. Barátnőm lánya most novemberben lesz 4 éves, és most kezdte az ovit szeptemberben. Eddig itthon volt, mert van kistesó.
Tőlük sem vették el.
ha 2016 októberben tölti a 3-at akkor ő már óvodaköteles lesz
Idén szeptembertől él a törvény, úgyhogy tavaly nyilván nem vették el a családit.
Amúgy nem hiszem hogy elveszik, de idén kellene beíratnod. Én így tudom.
2016-tol vezetik be azt h nem kap csp aki nem jaratja ovodaba a gyereket.
3 eves kortol annak kotelezo az ovoda aki a 3-at aug.31-ig tolti be.
Az en lanyom oktoberben tolti a 3-at szoval csak a kovetkezo szeptembertol lesz kotelezo jarnia.
Kerdesem ha meg nem kotelezo jarnia,ugy a csp-t sem vonhatjak meg 3 eves kortol ugye jol ertelmezem?
2016 tavaszán írasd be az oviba, mert ha van hely, akkor 2016 októberében elkezdheti az ovit. Ha 2016 dec. 31-ig betölti a 3. évét, akkor jelezni kell az óvoda fel beíratkozáskor, mert amint betölti októberben a 3-at, kezdheti az ovit.
Egyébként igen, kötelezően csak 2017 szeptemberében kell elkezdenie az ovit, addig nem vehetik el a családit, ha nem jár oviba. Ez miatt ne aggódj.
koszonom szepen ,az egyertelmu es korrekt valaszt!!!!
A tobbieknek is koszonom!!
Nekem a lánykám most 2015 Juliban töltötte a 3 évet!!
Én annyira kicsinek tartom még az ovihoz, nem tudja a fenekét megtörölni sose vesz magához wv papírt , pisis a bugyija, meg sosincs betürve a nadrágjába a pólíja mindig kint a dereka!!
Legszívesebben még itthon tartanám egy évet, már csak a kisteó miatt is!!
Ugyanis most is halál taknyosak!!
Bocsi kicsit eltértem a témától amúgy engem is érdekelne a téma mert nekem is zavaros!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!