Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Családi pótlék » Csaladi potlekot elveszik?

Csaladi potlekot elveszik?

Figyelt kérdés

sziasztok!

Remelem jol ertelmeztem a dolgokat,mert erre vonatkozo irast sehol sem talaltam.

2016 OKT tolti a lanyom a 3 evet, de csak 2017 szept fog oviba jarni(akkor kotelezo neki).

Akkor logikus ugye h csak akkor vennek el a csp-t ha nem vinnem oviba(2017 szept)amikor mar kotelezo oviba mennie?!

Jol gondolom,nem vehetik el 3 eves koraban ha nem kotelezo neki??!!

koszi

2015. okt. 22. 19:46
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Jól értelmezed. Barátnőm lánya most novemberben lesz 4 éves, és most kezdte az ovit szeptemberben. Eddig itthon volt, mert van kistesó.

Tőlük sem vették el.

2015. okt. 22. 19:56
 2/14 anonim ***** válasza:

ha 2016 októberben tölti a 3-at akkor ő már óvodaköteles lesz

Idén szeptembertől él a törvény, úgyhogy tavaly nyilván nem vették el a családit.

Amúgy nem hiszem hogy elveszik, de idén kellene beíratnod. Én így tudom.

2015. okt. 22. 20:24
 3/14 A kérdező kommentje:

2016-tol vezetik be azt h nem kap csp aki nem jaratja ovodaba a gyereket.

3 eves kortol annak kotelezo az ovoda aki a 3-at aug.31-ig tolti be.

Az en lanyom oktoberben tolti a 3-at szoval csak a kovetkezo szeptembertol lesz kotelezo jarnia.

Kerdesem ha meg nem kotelezo jarnia,ugy a csp-t sem vonhatjak meg 3 eves kortol ugye jol ertelmezem?

2015. okt. 22. 21:41
 4/14 anonim ***** válasza:

2016 tavaszán írasd be az oviba, mert ha van hely, akkor 2016 októberében elkezdheti az ovit. Ha 2016 dec. 31-ig betölti a 3. évét, akkor jelezni kell az óvoda fel beíratkozáskor, mert amint betölti októberben a 3-at, kezdheti az ovit.

Egyébként igen, kötelezően csak 2017 szeptemberében kell elkezdenie az ovit, addig nem vehetik el a családit, ha nem jár oviba. Ez miatt ne aggódj.

2015. okt. 22. 21:43
 5/14 Vilcsianyuja ***** válasza:
Az a gyerek lesz óvodaköteles 2016. szeptembertől, aki 2016. augusztus 31-ig betölti a 3 éves kort. Vagyis a kérdező kislánya tényleg csak 2017. szeptembertől óvodaköteles, nem vehetik el ezért a családi pótlékot, jól gondolod, kérdező.
2015. okt. 22. 21:55
 6/14 A kérdező kommentje:

koszonom szepen ,az egyertelmu es korrekt valaszt!!!!

A tobbieknek is koszonom!!

2015. okt. 22. 22:01
 7/14 anonim ***** válasza:
jól értelmezed,igen.
2015. okt. 22. 22:05
 8/14 Lina63 ***** válasza:
Jól értelmezted :) Ezt én is átbugarásztam igaz még van egy kis időnk, de lányom pont aug 31.-e után született és már nem kötelező neki 3 évesen az ovi.
2015. okt. 22. 23:05
 9/14 anonim ***** válasza:
Jól értelmezed....azért azt zárójelben szeretném megjegyezni,hogy 3 évesen már szüksége van a gyerektársaságra.Nekem 3 gyerekem van,a legkisebb idén szeptember végén volt 3 éves.Itt a kerületben úgy határoztak,hogy aki dec.31.-ig betölti a 3. életévét,felveszik.Így idén májusban beírattam,és szerencsére sikerült.Október 1.-n kezdte az ovit,ahogy betöltötte a 3-at.Had ne mondjam,imádja!Szóval én átgondolnám,hogy várnék-e majd 4 éves koráig...
2015. okt. 25. 12:09
 10/14 anonim ***** válasza:

Nekem a lánykám most 2015 Juliban töltötte a 3 évet!!

Én annyira kicsinek tartom még az ovihoz, nem tudja a fenekét megtörölni sose vesz magához wv papírt , pisis a bugyija, meg sosincs betürve a nadrágjába a pólíja mindig kint a dereka!!

Legszívesebben még itthon tartanám egy évet, már csak a kisteó miatt is!!

Ugyanis most is halál taknyosak!!

Bocsi kicsit eltértem a témától amúgy engem is érdekelne a téma mert nekem is zavaros!!

2015. okt. 25. 17:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!