Ha egy hétig nem megy a gyerek oviba, elveszik a családi pótlékot?
Tehát szülői igazolással nem megy a gyerek 1 hétig, mert pl a mamánál "nyaral", ezt meg lehet csinálni?
3,5 éves gyerek, szeptembertől ovis.
2-es vagyok.
Az igen arra vonatkozott, hogy elmehettek 1 hétre, attól nem veszik el a családot. Az igazolatlan hiányzásnál van.
1! Mi is májusba megyünk. Akkor van hely és nincs tömeg.
1-es: idézőjelben van a nyaralás! A szülőnek lehet akármilyen dolga, addig a gyerek a nagyiéknál van.
Nem, nem veszik el a családi pótlékot.
Nem az én gyerekemeől van szó, hanem sógornőm ezzel magyarázta, miért nem maradhat a fia anyósomnál. Pedig sírva könyörgött szegény fiú.
az én fiam 2 éves, már többször volt napokra a mamáéknál, ezért szerette volna anyósom, hogy együtt is lehessenek a gyerekek.
ők szokták kérni, had "kényeztessék" az unokát.
Nem veszik el. De ettől még a szülőnek joga van úgy dönteni, hogy a a 3,5 éves gyerekét ne vigyék el egy hétre a nagyszülők. Millió oka lehet annak, hogy így dönt, az én környezetmben pl. senki nem nyaraltatja az ennyi idős gyerekét a mamánál pár napnál tovább.
Valószínűleg nem jutott már jobb kifogás az eszébe, mert a "Nem akarjuk és kész"-ből nem értett a rokonság.
Nekem nincs ezzel bajom, csak anyósomnak.
Így több figyelmet, kényeztetést kap az én fiam.
Szóval nekem mindegy, csak furcsa volt ez a magyarázat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!