Hogyan érintene benneteket, ha jövő hónaptól eltörölnék a családi pótlékot?
Figyelt kérdés
2015. ápr. 1. 09:25
11/22 anonim válasza:
Egy gyerekünk van.
Nem tettszene, de nem változtatna semmin.
Anélkül is megélnénk.
12/22 anonim válasza:
Pontosan, minket ez érint. Vannak országok, ahol a családi pótlék, még ha nem is ez a neve, jövedelemfüggő. Míg nálunk milliós fizetések mellett is adják.
13/22 anonim válasza:
Hat eleg rossz lenne, szerintem meg emelhetnek is! Bocs de honnan jott ez a kerdes? Szo van rola hogy esetleg hamarosan eltorlik a csaladit?
14/22 anonim válasza:
Én sejtem honnan jött a kérdés.Tegnap egy másik kérdés is volt, ahol a 2-3 gyerekeseket szólták meg, akik hónapról hónapra élnek. Most meg ez. Az a baj, túl sok az a szülő itt, akik átlagon felül élnek. Vagyis ez nem baj, inkább a gond az, hogy ők egy véleményen vannak, lenézik a szerényebb réteget. Az a réteg, akit érintene pl a családi eltörlése, vagy épp megtudná védeni magát, a 2-3 gyerekkel kapcsolatban ilynekor dolgozik valószínű olyan helyen, ahol nincs internet, vagy épp a kertet kapálja, jószágokat trágyázza. Nem igen van erre ideje-kapacitása, hogy mások pénztárcájában durkáljon és gyorsan fogást kereshessen a megszóláshoz.
15/22 anonim válasza:
Két gyermekünk van, ha eltörölnék, a napi megélhetésünket nem veszélyeztetné, de azért megéreznénk. Lehet, hogy kicsit visszább vennénk a nem szükségszerű költéseinken, különben csökkenne az az összeg, amit havonta félre tudunk tenni.
16/22 anonim válasza:
Nem ezen múlik a hóvégi vacsoránk, de nyilván nem örülnék.
Nem a 20.000 ft (adójóváírás+családi) miatt szültem a gyereket :D, de legalább valami adnak.
17/22 anonim válasza:
Nem oszt, nem szoroz. Gyűlik egy számlán, nem nyúlunk hozzá. Ha holnaptól eltörlik, hát eltörlik. Tőlem törölhetik a gyest is. Annyi gyereket kell vállalni, amennyit önerőből is el tudtok tartani és akkor nem lesz gond.
19/22 anonim válasza:
Szerencsére nem a családitól függünk, de adják csak. Úgyis annyit adóztunk már, és piszok magas az ÁFA, és minden lótúróra ráterhelnek mindent, hogy a családit utalják csak szépen, és ha lehet emeljék is meg. Izébigyó a hátsójukba! :)
20/22 sandrachnologic válasza:
Megelnenk nelkule is, de azert jo, hogy van, mert azt tisztán a gyerekek szuksleteire költjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!