Hogyan érintene benneteket, ha jövő hónaptól eltörölnék a családi pótlékot?
Annyival kevesebb havi bevételem lenne, de tekintettel arra, hogy ezt eleve egy megtakarítási számláa kérem, a napi családi működésünket nem befolyásolná érdemben, csak a havi megtakarítás lenne ennyivel kisebb.
A havi működési költségek fedezete nem ez.
Természetesen az a 13.700 Ft (egyedülálló édesanya vagyok egy kisgyermekkel) az 13.700 Ft és nem örülnék, hogy ennyivel kevesebbet kapunk, de a lakhatás, étkezés, óvodai térítési díj, munkábajárás, bevásárlás stb. alapvető dolgok ettől nem változnának.
Lehetséges, hogy elgondolkodnék azon, hogy más módon tudom-e/akarom-e pótolni ezt a kieső éves szinten 164 eFt-ot (pl. úgy, hogy a havi kiadásokban spórolom meg és elteszem én magam a megtakarításba stb.)
Annak örülnék jobban, ha átalakulna a családi pótlék és pl. adójóváírásban érvényesíthetném vagy pl. ennyivel kevesebbet kellene fizetnem valamilyen gyermekemmel kapcsolatos szolgáltatásért (választás szerint)- legyen az igazolható gyógyszerköltség vagy magánovi díja vagy állami oviban étkezési díj vagy akár gyógycipő, gyermekruházat- bármi. Akkor nem veszne el az összeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!