Lesz családi pótlék utalás husvét elöt szerintetek?
Sziasztok! Elég rossz dátumra esik a husvét!
szerintetek előfordulhat hogy kiutalják elötte a családit?
Áprilisban megkapjuk 3-án a csp-t, szóval teljesítve van a dátum. Bár én sehol nem olvastam ilyet, csak a szokásost, hogy a hónap első munkanapján utalnak.
Azt meg, hogy húsvét lesz, már ezer éve tudjuk. Be lehet rá vásárolni március hónap elején is, nem romlik meg a csoki!
A minden hónap 3. napjáig utalást úgy kell értelmezni, hogy a MÁK minden hónap 3. munkanapján is utalhat, ami azt jelenti, hogy a te számládon a következő munkanap fog megjelenni az összeg, vagyis 4-én! Most egyáltalán nem lesznek elkésve, hisz pont ez fog történni. Mivel hétfő pirosbetüs ünnep, ami 1-je, így 2-án utalnak, 3-án a számládon lesz a pénz. Minden szabályt be fognak tartani. Amúgy én úgy tudom, hogy a határidejük utaláskor 5-dike, de minden esetben minden hónap első munkanapja a hivatalos utalás, így áprilisban ez április 2-án fog megtörténni és 3-án kapsz pénzt.
Ez van, úgy gondolom, ezt minden anyuka tudja és azt is tudjuk előre mikor van Húsvét és ha nehéz is, ki lehet gazdálkodni a gyereknek csokinyuszira a pénzt, a márciusban kapott csp-ből is. Meg ugye nem csak ezt kapjuk, hanem munkabért vagy gyedet, illetve gyest. Ezeket se kapjuk meg előbb, csak mert Húsvét az utalások előtt pár nappal lesz.
Én nem értelek titeket. Minden hónap közel azonos napból áll. Tehát a csp-t is mondjuk 4-től 4-ig kell beosztani minden hónapban. De nem csak ebből kell megélni. Normál esetben van még később kapott pénz is (gyed, gyes), na meg aki nem egyedülálló annak a párja is visz haza fizetést!
És azért sem utalnak előbb, ha a te gyermekednek hónap végén van a szülinapja. Azt te tudod előre, és a hónap elején megveszed neki az ajándékot. Ugyanígy kell(ene) tenni a húsvéttal is!
A tavaszi szünet példa meg jó nagy hülyeség, hiszen sokaknak nem jelent semmit a tavaszi szünet, mert nem jár a gyerekük még suliba. Ezt butaság lenne figyelembe venni az utalásnál.
Nem a családi pótlékból kell spórolni, hanem gondolom kapsz fizetést, vagy gyedet, vagy gyest. Azért pl. 3 ezer forint kigazdálkodható. Én is csak csokinyuszit, csokitojást vettem a gyerekeimnek, április-májusban lesz a szülinapjuk, akkor kapnak játékot. Kész. Aki meg tényelg csak csp-t kap, hát akkor nagyon gyorsan bármilyen munkát el kell vállalni. Gyesen lenni se kötelező, aki akar bárki dolgozhat, bár tény, hogy nagyon nehéz munkát találni, de törekedni kell rá, és nem nevetni rajta, hogy csp-ből, hogyan lehet spórolni. Abból sehogy, más jövedelem is kell, de magától senkinek nem fog az ölébe hullani.
Nekem is lejár a gyedem májusban, de nem maradok gyesen, megyek vissza folyamatos műszakba egy 3 és fél éves és egy 2 éves mellett! Ez van, a havi 120 ezer jobban hangzik, mint a havi 50 ezer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!