Csed és gyed mellett is igényelhető családi pótlék?
Figyelt kérdés
Tudom, elég bamba kérdés :D valamiért csak most jutott eszembe, hogy akár a fiam születésétől is igényelhettem volna a családi pótlékot, amikor ő már lassan 16 hónapos. :D vagyis ezt jól gondolom? Most olvastam ezzel kapcsolatban. Valamiért eddig az volt bennem, hogy az csak a gyes-től jár. A gyed mellett 30 év alatti anyák kedvezményét veszem igénybe, és 210-230 között alakul így egy hónapra, attól függően, hány napra jön ki, nem tudom, ez számít-e. Illetve ha lehetett volna születésétől igényelni, azt visszaigenyelhetem? Ha igen, akkor a májusi adobevallassal? Bocsi a nagyon tájékozatlan kerdesert, de gondoltam, itt a leggyorsabb érdeklődni, és előre is köszönöm a válaszokat!😄tegnapelőtt 16:43
21/25 babyboom567 válasza:
Közös elhelyezésnél nincs gyerektartás.
22/25 A kérdező kommentje:
21# ebben ők egyeztek meg, mivel a férjem nem egy szemet, ahogy beallitod, akkor is utalna a gyerekének (anyjának), ha ő azt mondaná, most köszöni szépen, nem muszáj, van elég pénzük...tudtommal nem jártak a bíróságra, meg ilyenek, békésen váltak el, házasok nem voltak. Hogy mi a pontos megnevezése annak, ahogy nevelve van a gyerek, most nem fogom megkérdezni a kedvedert, de 50-50, és nyugodj meg, kivesszük a részünket. Még egyszer mondom, azért, mert neked kijutott a sz@rbol, nem muszáj belekötni az elo faba is.
tegnap 14:50
23/25 anonim válasza:
Hú, micsoda arrogáns liba vagy, kérdező! Ha annyira aprópénz az a csp, akkor hagyjátok a francba, miért lett ennyire fontos? Meg persze akkor a fél csp még apróbb. De azért kell, még ha jogtalanul is... Elég érdekes.
24/25 A kérdező kommentje:
23# a "jogtalanul" részről annyit, hogy bár igen, a 3 műszak miatt ritkábban alszik itt általában, de pl decemberben végig nálunk volt a gyerek, ezt meg kellett oldani, mert az anyukája egyéni vállalkozó, az adventi vásárban árult, és ez nem egyedi eset...most mennek majd a párjával külföldre 2 hétre, akkor is nálunk lesz végig, de ez csak pár példa volt. De ha mi megyünk el, ő is ugyanúgy segít, és stb...aztan mint írtam, gyerektartást is fixen fizet a férjem, de magától értetődő, hogy nagyobb kiadásokba szintén beszallunk, vagy ruhába pl...miért kell pofazni, ha nem láttok bele a dolgokba? Nyilván nem írtam le az egész elettortenetunket, mert azt hittem, a kérdés szempontjából nem releváns, de várhattam volna, hogy az olyan szenny emberek, mint te, meg babyboom, ismeretlenül belém álltok. Azért kapott ő is olyan választ, amilyet, mert a körülmények ismerete nélkül ítélkezett.
ma 07:22
25/25 A kérdező kommentje:
Ja és attól mert mondjuk nem tud itt aludni, mert a férjem éjszakás, nekem még nincs jogsim, hogy elvigyem reggel suliba, a férjem egy héten többször is megy érte suliba, este meg hazaviszi, úgy hogy kva fáradt, ideje meg kb semmi a három műszak miatt, meg mert itthon még felállásban dolgozik, de nem szrjuk le a gyereket, nyugi, amikor tud, itt is alszik, vagy elhozza az anyukája, hogy vigyázzak rá (már amennyire egy 12 évesre még vigyázni kell), ha neki dolga van...mint írtam, ők egyeztek meg a dolog jogi részeiben, meg pénzügyekben úgy, ahogy, a kedvetekert nem fogok jobban belekerdezni, mi merre hány méter. De ha az anyuka nem fúj ránk, és jó neki, hogy mi kapjuk havonta azt a 6000 forintot, nem tudom, nektek mi a fszert fáj. Az meg, hogy arrogáns vagyok...hát bocs, ha felbssza az ember idegeit, ha kopkodnek rá úgy, hogy lfszt se tudnak, és nem hagyja magát.
ma 07:27
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!