Csed és gyed mellett is igényelhető családi pótlék?
Figyelt kérdés
Tudom, elég bamba kérdés :D valamiért csak most jutott eszembe, hogy akár a fiam születésétől is igényelhettem volna a családi pótlékot, amikor ő már lassan 16 hónapos. :D vagyis ezt jól gondolom? Most olvastam ezzel kapcsolatban. Valamiért eddig az volt bennem, hogy az csak a gyes-től jár. A gyed mellett 30 év alatti anyák kedvezményét veszem igénybe, és 210-230 között alakul így egy hónapra, attól függően, hány napra jön ki, nem tudom, ez számít-e. Illetve ha lehetett volna születésétől igényelni, azt visszaigenyelhetem? Ha igen, akkor a májusi adobevallassal? Bocsi a nagyon tájékozatlan kerdesert, de gondoltam, itt a leggyorsabb érdeklődni, és előre is köszönöm a válaszokat!😄tegnapelőtt 16:43
11/25 anonim válasza:
10, de létezik, felváltva gondozás esetén.
12/25 A kérdező kommentje:
10# úgy van, ahogy a 11es írja, ha nem tudsz valamit, nem muszáj ideírni...
tegnap 08:20
13/25 babyboom567 válasza:
De írtad,hogy nem veletek él, hanem az anyjával.A felváltva gondozásnál hetes váltásban van a gyerek, tehát havonta 2 hetet veletek kell élnie.
14/25 anonim válasza:
Köszi, #13. Pont ezt akartam írni én is.
15/25 A kérdező kommentje:
13# nincs megállapítva, hogy mikor mennyit KELL velünk lennie. Akkor van itt, amikor akar, csak mióta nagyobb, ez már kevesebb valamivel, de papíron felváltva gondozott.
tegnap 12:25
16/25 A kérdező kommentje:
Amúgy most hiába írjátok, hogy ez így nem lehet, tudom, hogy a családit felesbe kapják, szóval nem is ez volt a kérdés, hanem hogy tudja valaki, hogy ez a kitöltésnél befolyásol-e valamit?
tegnap 12:26
17/25 babyboom567 válasza:
jah, szóval papíron közösen gondozott,ezért a férjed kapja a családi felét,meg nem fizet gyerektartást sem, meg nincs is nálatok a gyerek,az anyuka meg jól meg van szívatva ezzel.Jó kemény a bőr a férjed arcán.
Őszintén sajnáltalak az elején, hogy elbuktátok a sok hónap családit,de úgy néz ki,hogy ez csak a karma volt.
A kérdésre válaszolva, ha a férjed kap ellátást akkor be kell írni.
18/25 babyboom567 válasza:
De különben,így már főleg nem értem, ennyire világtalannak hogy lehetettek,hogyha a férjednek már van gyereke,és kap is rá családit,hogy akkor kicsire miért nem igényeltétek?
19/25 A kérdező kommentje:
17# te miről beszélsz? Fizet gyerektartást, 70-et, asszem, és azért nincs nálunk gyakran, mert három műszakban dolgozik+a gyerek már 12 éves, és sokszor inkább barátnál, unokatesonal alszik...de elhozzuk, amikor tudjuk, és amikor szeretne, jó a kapcsolat, szeretjük nagyon! Az anyuka meg nem lett megszivatva, ő dobta a férjemet sok évvel ezelőtt, de vele se rossz a viszony, és mindenben segítünk egymásnak kölcsönösen...tudom, többszörösen beteg, sérült gyereked van, az anyád meg toxikus, mint a sz@r, ismerem a sztoridat, de azért nem kell mindenkit rögtön szemetnek beállítani, ha nem is ismered a dolgok hátterét. Esküszöm, még egy ekkora utolsó bunkó, mint te, nincs az oldalon.
tegnap 13:02
20/25 A kérdező kommentje:
Ja, azért meg nem kell sajnálni, babyboom, mert elbuktuk a sok hónap családit, az az aprópénz ugyanis lehet, titeket tonkretenne (inkább a te helyzeted a karma), minket nem. Tájékozódtam csupán, a választ megkaptam, csókolom.
tegnap 13:05
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!