Megoldás lenne, ha a kormány emelné a családi pótlékot?
*Es igen több gyerekre több nyilván de aki minimálbérbe van az nem is tudja az egészet igénybe venni."
Oké, mondjuk minimàlbérre ne is vállaljon már valaki több gyereket.....
4!
Alanyi jogon jár, tehát igen, megigenyeltem. Egy pillanatig nem rinyaltam azon, hogy mekkora osszeg. Extra. 100ft is extra az államtól, nem abból kell q gyereket eltartani.
Én inkább bölcsiférőhelyet bővítenék.
Ha kell beáldoznám a családit is (4 gyerekem lesz lassan pedig)
Viszont, ha már adják, akkor nevetséges, hogy lassan 40 éves vagyok és a szüleim ugyanennyit kaptak rám..
"Viszont, ha már adják, akkor nevetséges, hogy lassan 40 éves vagyok és a szüleim ugyanennyit kaptak rám.."
Biztos nem. 19 éves a gyerekem, 6000 akarmennyi volt q kezdő összeg anno.
Nekem az szúrja a szemem, hogy egyre több ismerősnél látom az apuka dolgozik, anyuka otthon van a gyerekekkel felállást, ami szerintem sok esetben nem jó.
Amikor legutóbb kutatásokat olvastam, akkor még bsc-vel sem volt kimutatható statisztikai alapon, hogy előnyös, ha valaki otthon marad a gyerekkel és nem íratja be bölcsibe (msc-vel és phd-val igen), de gimis végzettség alatt meg hátrányos (átlagban) a gyerek IQ-jára nézve. Miközben a gyed maximalizálása pont azt okozza, hogy akinek tényleg magas a fizetése, mert tanult, az visszamegy dolgozni, mert megérzed, hogy 400 ezerrel kevesebb a családi bevétel, akinek meg gimnáziumi végzettsége sincs az otthon marad a gyerekkel, ami ezek szerint káros a gyereknek és hosszútávon a társadalomnak is.
Én hosszabb nyitvatartással és a gyerek 3 éves kora előtt erős kirúgás elleni védelemmel próbálkoznék, esetleg azzal, hogy az apukák is kapjanak valami kedvezményeket, és családi adókedvezmény helyett az adókedvezményt 50-50%-ban a két szülő tudná érvényesíteni, hogy az alacsony keresetű nők is motiváltabbak legyenek arra, hogy visszamenjenek dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!