Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Családi pótlék » Családosként fontosnak tartod...

Családosként fontosnak tartod a családi pótlék emelését?

Figyelt kérdés

Nincs gyerekem, és engem némileg felháborít, amikor a neten látom, ahogy azon háborognak az emberek, hogy milyen alacsony a családi pótlék.

De érdekelne, azok gondolata, akiknek van gyereke.

Én úgy látom, hogy aki gyereket vállal, az anyagi felelősséget is vállal és semmilyen támogatás nem járhatna. A gyedet, csedet természetesen nem tekintem annak, az teljesen jogosan jár.

A családi helyett, azt a pénzt inkább a beteg gyereket nevelőknek osztanám szét, rajtuk bőven van teher és éhbér jár az otthon gondozásért. (Persze tudom, hogy sajnos ezzel is visszaélnének egyesek...)

2021. nov. 4. 08:26
1 2 3 4 5
 21/50 anonim ***** válasza:
92%

Ezek a pártízezer forintok szerintem nem segítenek semmit, nincs mögötte semmilyen értelmes kezdeményezés.

A gyerekvállalást azzal támogatnám, hogy ezek helyett a filléres szavazat vásárlások helyett orrvérzésig növelném a bölcsödei férőhelyeket, ingyenesen, és kiemelten támogatnám azokat a vállalatokat, akik részmunkaidőben foglalkoztatnának visszatérő anyákat. Jelenleg a nőnek a legtöbbször a karrier halála, de legalábbis erősen lábon lövése, ha gyereket vállal, és még azokat sem igazán segítik, akik tényleg vissza akarnak menni és dolgozni akarnak. A legjobb talán az lenne, ha a cégeknél nyitnának házon belül ovit/bölcsit. Természetesen erre szakosodott személyzettel, de ez valamiért még mindig akkora utópia, hogy inkább háborognak, hogy nem emelik a cspt. Tőlem meg is tarthatnák, ha az ötleteim közül bármi megvalósulna.

2021. nov. 4. 10:05
 22/50 anonim ***** válasza:
95%
#21 igen, a bölcsi helyek. Szinte már a szülőszobán (kis túlzással) jelentkezni kell, hogy tuti legyen helye. Aki 2 év után menne vissza a munkahelyére annak bőven előtte jelentkezni kell, hogy abba a bölcsibe mehessen ami "útba esik". Akinek hírtelen kell vissaállnia a munkába (akármi miatt) szinte lehetetlen beíratnia egy körzeti bölcsibe, mert egyszerűen nincs hely. Mehet magánba, ha ott van még hely, de azok is sokszor max létszámmal mennek.
2021. nov. 4. 10:12
 23/50 anonim ***** válasza:
80%

3 sni-s gyermekünk van. Még mielőtt megkapnám, hogy minek szültem az első beteg után még kettőt, elárulom, hogy a kis korkülönbség miatt mire kiderült hogy baj van, már a legkisebb is megszületett. GYOD nem jár, mert a sérültségük foka nem olyan mértékű és kemény munkával fejleszthetőek valamint napi 5 óránál többet töltenek a számukra kijelölt intézményekben. Marad 10 éves korukig a GYES és az emelt családi.

Hiába jönne jól minden forint, én ha lehetne, inkább az óvodai, iskolai fejlesztésekre költenék többet. Az egy dolog, hogy a bizottság kimondja, hogy ajánlott lenne valami x óraszámban, ha azután kiderül, hogy nincs ember aki csinálja, a pedagógiai szakszolgálat meg már nem foglalkozhat velük és amúgy már ott sincs rá ember... Marad a magán, ami amúgy tényleg szuper, de piszok drága. Simán lemondanék a családiról, ha cserébe a gyerekek megkapnák a nekik előírt fejlesztéseket!

2021. nov. 4. 10:14
 24/50 babyboom567 ***** válasza:
87%

Nem olvastam végig a válaszokat,és én sem a családit emelném,hanem az 1 gyerekeseket jobban támogatnám.

Mitől ér az én gyerekem 10ezret az adókedvezményben, a 3 gyerekes meg gyerekenként 30ezet?

Ez jobban bosszant,mint a családi összege.

rengetegen szülnek családi+ gyes-re, nekem kolléganőm lánya most szülte a tizedik!! gyereket,Minden segélyt megkapnak, gyerekek mindenhol ingyen esznek, ők is ingyen hordják a kaját otthonra,máltaiaktól zsákszámra kapják a ruhát,játékot,baptistáktól télen fát,önkormányzattól gyerekvédelmit,néha apuka ha kedve van elmegy napszámba,gyerekek nyáron erzsébet táborba voltak,valami alapitványtól kaptak netet meg gépet ,hogy a gyerekek ne maradjanak ki az online iskolából.(jah,és a 19 éves legidősebb lánynak már 3 gyereke van,és simán folytatja amit otthon látott).

2021. nov. 4. 10:30
 25/50 anonim ***** válasza:
68%

16#

Nem kijátszás a csok, az autótámogatás, stb. Annak a gyereknek tető kell a feje fölé, és nem mindenki lakik olyan helyen, ahol van/normális a tömegközlekedés, ráadásul egy egészen kicsi gyerekkel baromi körülményes is. Ezek CSALÁDI támogatások, nem a gyerekre vonatkoznak. A mai viszonylatban rengeteg családnak nyújt segítséget az otthonteremtésben a csok, a babaváró. Más az, aki ezért szül, és más az, aki tisztességesen dolgozik, de olyan az ingatlanpiac, hogy mindezek nélkül egyszerűen lehetetlen saját lakhatást teremteni.

A kérdésre válaszolva: a csp összege nevetséges, több, mint a semmi, de a gyerek ellátási költségeit tekintve vajmi keveset ad. Ennek az emelése nem különösebben érdekel.

Az adókedvezmények jól jönnek, az egyenlőtlen eloszlásával viszont én sem értek egyet. Azért, mert több a gyerek, nem nőnek exponenciálisan a kiadások, csak szorzódnak.

Az alanyi jogon járó GYES-t én is beszüntetném. Ahogy munka nélkül alanyi jogon járó nyugdíj sincs, úgy ez se legyen, már csak azért sem, mert aki úgy vállal gyereket, hogy csak erre az összegre támaszkodhat, az nem fog tudni normális életkörülményeket sem biztosítani szerencsétlennek. 28e ft kb semmire nem elég, két nagyobb háztartási bevásárlás simán elviszi (vagy valakinek 1 is).

2021. nov. 4. 10:39
 26/50 anonim ***** válasza:
80%

#25: Akkor azok az emberek nem tudnak finanszírozni egy gyereket, tehát ne vállaják be a plusz pénzért.

Arról meg elég sokat cikkeztek, hogyan lehet befektetést csinálni a csok-ból pl. Ezekre gondolok.

A CSOK-ról már rég bebizonyosott, hogy a szülesztésben nem ért el eredményeket, ellenben az ingatlanár emelkedésben vastagon benne van.

2021. nov. 4. 10:43
 27/50 anonim ***** válasza:
61%
7. Nálunk nem infláció követő az emelés, hanem nagyobb. 10-30%, ki-ki érdeme szerint. Úgyhogy akármennyire is fáj, nem ingyen kapom, hanem megdolgoztam érte. 🤦🏻‍♀️😂
2021. nov. 4. 10:57
 28/50 anonim ***** válasza:
61%
A csp-t és a Gyes-t is eltörölném.
 29/50 anonim ***** válasza:
17.-t akartam írni, bocs
 30/50 anonim ***** válasza:
76%

A jelenlegi kormány immár 10 éve azt preferálja, hogy a családi adókedvezményből járjon sok a családosoknak, nem a csp-t emeli. Én ezzel egyetértek, mert így nem az ingyenélőket és feketézőket támogatja.

Tehát nem tartom fontosnak az emelést, sőt, ha a csp-ot egy az egyben megszüntetnék, azért se háborognék (ha a családi adókedvezmény változatlanul megmaradna).

Megj.: itt a gyakorin rendszeresen látok olyan kérdést, hogy az e havi csp-t ma vagy holnap fizetik, nálatok hozták-e már vagy utalták-e már. Én olyankor a fejemet fogom, hogy egyeseknek így le van kopasztva hónap elejére a számlájuk. :-((((

2021. nov. 4. 10:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!