Családosként fontosnak tartod a családi pótlék emelését?
Nincs gyerekem, és engem némileg felháborít, amikor a neten látom, ahogy azon háborognak az emberek, hogy milyen alacsony a családi pótlék.
De érdekelne, azok gondolata, akiknek van gyereke.
Én úgy látom, hogy aki gyereket vállal, az anyagi felelősséget is vállal és semmilyen támogatás nem járhatna. A gyedet, csedet természetesen nem tekintem annak, az teljesen jogosan jár.
A családi helyett, azt a pénzt inkább a beteg gyereket nevelőknek osztanám szét, rajtuk bőven van teher és éhbér jár az otthon gondozásért. (Persze tudom, hogy sajnos ezzel is visszaélnének egyesek...)
Én inkább a GYES emelését támogatnám, természetesen azt is jövedelemből számítva.
Aki egyáltalán nem vagy feketén dolgozott az így járt.
Családi pótlék emelése max egy jelképes összegig pl. (20ezer Ft/gyerek) jöhetne szóba.
Nekem tetszik a munkaalapú társadalom, nem kell segélykét osztogatni az ingyenélőknek.
Ha nincs rá szükséged akkor minek emeljék? Örülj hogy van. Ingyen pénz.
Szlovákiában pl. 25€. Ehhez képest még sok is. 10 éve meg pláne sok volt. Én akkor 90ezer Ft-ot kerestem.
Nem, mert így is sokan szülnek családi+gyesre. Képzeld el mi lenne, ha emelnék.
Karácsonykor ugye megkapjuk a januárit is, sose felejtem el, valaki azon háborgott tavaly, hogy úristen, januárban mi lesz akkor, ő abból szokott húst adni a gyereke szájába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!