Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Családi pótlék » Lehet már tudni mikor hozza a...

Lehet már tudni mikor hozza a postás a szeptemberi Cs. P-t?

Figyelt kérdés

Vagy még nem lehet tudni!!

Bunkóskodó válaszolók kíméljenek!!

2019. júl. 24. 15:21
1 2 3 4 5 6
 11/51 anonim ***** válasza:
100%
A szeptemberi valóban október elején jön viszont az augusztusi megjön még augusztus végén 20. és 31. - között
2019. júl. 24. 20:09
 12/51 anonim ***** válasza:
38%

"A családiból mi az úristent vásárolsz "be". "

Hát azért például 3 gyerekre 48 ezer a csp, abból már egész sok mindent tud venni a sulira. És akkor ehhez még jön 99 ezer adókedvezmény is, lényegében az is olyan mintha csp lenne, ugyanúgy állami juttatás.

2019. júl. 25. 00:40
 13/51 A kérdező kommentje:

Bocs de az adókedvezményt ne számoljuk ide!

Az más tészta!

Főleg ha azzal nem te rendelkezel mivel én nem tudom igényve venni ,a párom veszi igenybe és azt nem én költöm elnde ez magánügy !

Nem ide tartozik és nem ez volt a kérdés!!

2019. júl. 25. 10:16
 14/51 anonim ***** válasza:
34%

"Hát azért például 3 gyerekre 48 ezer a csp, abból már egész sok mindent tud venni a sulira. És akkor ehhez még jön 99 ezer adókedvezmény is"

Kérdező nem írta, hány gyereke van. 1 gyereknél 12ezer a családi, és 10 ezer a kedvezmény.

Amúgy a kedvezmény a fizetéssel jön, nem állami juttatás, hanem adó (+esetleg járulék), amit a munkáltató nem az államnak, hanem a dolgozónak fizet ki.

És egy iskolatáska 10-25 ezer ft, úgyhogy azért nagybevásárlást nem lehet ebből ejteni...

2019. júl. 26. 12:16
 15/51 anonim ***** válasza:
100%
Csavarhatod bárhogy, az adókedvezményt gyakorlatilag a csp emelés helyett adják. Illene a gyerekre költeni ahogy a cspt is, de persze egyiket se ellenőrzik.
2019. júl. 26. 17:00
 16/51 anonim ***** válasza:
72%

Na, akkor én is fantáziátlan vagyok, mert fogalmam nincs, hogy mit lehet megvenni 12.000 Ft.-ból, mikor egy tàska 10-nél kezdődik.

Bevàsàrolsz a fizetésetekből, azt csak kaptok, és az nem nyamvadt 12.000 Ft.

2019. júl. 27. 12:44
 17/51 anonim ***** válasza:
70%
Jajj hát nem értitek kedves kommentelők... A fizetéshez dolgozni kéne, de az már nem megy - ezért ilyen fontos a csp-t lesni. Pfff...
2019. júl. 28. 19:48
 18/51 anonim ***** válasza:
28%

Szerintem azért a fizu mellett is jól jön a csp és adókedvezmény!

Két gyerekre nekünk csak ebből van 66.600 Ft.

Örülök, hogy sokan ilyen jól kerestek, hogy gyakorlatilag nem számít.

Nekünk azért a családi bevétel picivel több, mint 10%-át ez adja, ami azért szerintem jelentős.

2019. júl. 28. 22:56
 19/51 anonim ***** válasza:
74%

Hát, én aztàn sokra nem megyek azzal a 12.000 Ft.-tal és havonta a 10.000 adókedvezménnyel...

Igen, pàrom jól keres, én nem igazán.

Pont múltkor szàmoltam, csak a rezsink havi 80 körül van, pedig saját hàz.Akkor szetinted ilyen össuegeknél mire megyek 20.000 Ft.-tal?

2019. júl. 29. 06:23
 20/51 anonim ***** válasza:
28%

Hát nemtudom.... Én azért 12 ezer ft-ból tudok elég sok mindent venni, pedig nem vagyunk rászorulók, de kb 4 napra simán bevásárolok annyiból (persze alapok vannak itthon, fűszer, tészta stb, így simán el tudom képzelni, hogy valakinek ez számít)

Ha pedig iskolára vásárolna... A fiam most megy elsőbe, az "apróságokat" (hátizsák, íróasztal stb nélkül) kb 20000 ft-ból megvettem, és abban benne van a gyurmától kezdve textilszalvétáig minden ( faber-castell ceruzákkal stb, tehát nem gatyi dolgokat vettem, ). Itt is sokminden kijön 12- ből, ha csak ennyi a keret.

Azt viszont sajnos nem tudom mikor küldik.

2019. júl. 29. 10:42
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!