Meddig "normalis", hogy sir a bolcsiben? 1-2 het?
Nem igaz, hogy rossz a kötődés ott, ahol a gyerek nem sír. De erről lehet olvasgatni, nem megyek bele.
Az biztos, hogy minden gyerek más. Annak idején én is végig ordítottam a bölcsit, féltem is, hogy mi lesz a kisfiammal, de szerencsére ő nagyon jól viseli. Minden nap a nyakamba ugrik, amikor megyek érte, és elmondja, mennyire várt már, de utána megjegyzi, hogy jól érezte magát, és jön máskor is :D
Szerintem is jót tehet egy mese, ami feldolgozza a témát. Illetve beszélgess vele sokat. Én elmondtam a kisfiamnak mindig, hogy miért kell mennie, én mit fogok csinálni ez alatt, hogy pontosan mikor megyek érte, és utána mit fogunk együtt csinálni. Mindig megkérdezem, hogy hogy érezte magát, ha sírt, miért sírt, és aztán megbeszéljük.
Elmondhatod te is, hogy ő is nagyon hiányzik neked nap közben, de tudod, hogy jó helyen van. Megtervezhetitek, hogy bölcsi után mit fogtok együtt csinálni, valami olyat, aminek ő nagyon örül, akkor talán nem arra fog koncentrálni, hogy most otthagytad, hanem hogy majd milyen jó lesz utána.
A biztos kötődésű gyerek nem sír, mert tudja, hogy nem fordulhat elő, hogy ottfelejtik, bízik a szüleiben.
Nem, nem normális dolog, hogy hetekig sír.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!