Rossz döntést hoztam? Kell a bölcsi a gyereknek? Ti
miért adtátok be a gyerkőcöt a bölcsibe?
Figyelt kérdés
A játszótérről ahová járunk majdnem az összes kisgyerek bölcsis lett. Nekem januárba lesz kétéves a lányom és nem tervezem,hogy bölcsödébe adjam. De mindenkinek kb természetes volt,hogy ő is kezdi szeptemberbe. Mikor mondtam,hogy nem akkor meg az volt természetes ,hogy jövőre.
Sokat járunk játszótérre, gyerek programokra, meg hasonló helyekre ahol sok gyerkőccel tud találkozni. Sok barátunknak kb egykorú gyermekeik vannak,meg a családban is sok a gyerek velük is sokat találkozunk. Így én nem érzem,hogy bekéne adnom ,de kicsit elbizonytalanítottak az anyukák.
Hallottam olyanról,hogy azért adják be ,hogy szokja a közösséget. Hibát követhettem el azzal,hogyg nem adtam be?
Egy ilyen korú gyereknek szocializációra van szüksége, ahol megtanul együtt élni és azt, hogy nem csak ő van a világon. A bölcsi egy fontos és jó dolog.
2017. szept. 19. 18:11
22/31 anonim válasza:
Nem utolsó. 3 éves korig az elsődleges szociális színtér a család. Ráadásul a legtöbb bölcsődében csak gyerekmegőrzés van.
2017. szept. 19. 18:15
23/31 anonim válasza:
Ez jól hangzik. De nem igaz.
2017. szept. 19. 18:20
24/31 anonim válasza:
Hát mi pedagógiából ezt tanultuk. A te egyetemi professzorodnak más a véleménye erről? Belinkelnéd a tanulmányát?
2017. szept. 19. 18:25
25/31 anonim válasza:
A pedagógus ismerőseimnek más a véleménye és nem kevesen vannak. Meg a tapasztalat is ezt mutatja.
2017. szept. 19. 19:01
26/31 anonim válasza:
Abban az esetben igaz ha a szülő lusta otthon foglalkozni a gyerekkel és élménydús programokat csinálni vele.
2017. szept. 19. 19:11
27/31 anonim válasza:
Ha van lehetőséged maradj otthon vele, és használd ki, hogy együtt lehettek, hogy te taníthatod meg neki az újdonságokat, együtt fedezhetitek fel újra a világot.
Ha bekerül az intézményrendszerbe gyakorlatilag "elveszíted", elrohantok egymás mellett, alig lesz veled.
2017. szept. 19. 20:44
28/31 anonim válasza:
Nem ördögtől való a bölcsi, de én tuti csak akkor adnám be ha dolgozok. Ha nem, akkor maradna velem ovis koráig otthon.
2017. szept. 20. 09:16
29/31 anonim válasza:
Add be CsaNába,az sokkal rugalmasabb,mint a bölcsi.Mi heti 2-3 nap járunk majd,így társaságban is lesz és Anyával is.Amúgy szerintem is jó dolog a bölcsi,de ha nem tetszik neki én nem erőltetetem rá.Tőle függ majd.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!