Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » A böcsőde tényleg egy szüksége...

A böcsőde tényleg egy szükséges rossz? Őszintén, zt ti hogy látjátok?

Figyelt kérdés

2017. szept. 15. 21:03
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
57%
Nekem kisgyermeknevelő a húgom és az a tapasztalata, hogy a szulo hozzáállásan múlik minden. Ha úgy állítja be a bölcsit, mind "szükséges rossz" , a gyerek is annak fogja érezni és utálni fogja. Ha klassz hely, ahol játszani lehet érdekes játékokkal és sok másik gyerekkel, akkor a kicsi is imádni fogja.
2017. szept. 16. 07:26
 12/22 anonim ***** válasza:
65%
Szereintem annak akinek be kellett tennie bölcsibe a gyereket, úgysem fogja azt írni, hogy rossz volt. Ilyenkor mindig megprobálnak a szülők a jó dolgogra összepontosítani, tehát elfogulaltlanul csak az tud erre válaszolni, akinek volt lehetősége választani. Én valahogy a kettő között látom. Annak akinek van rá lehetősége, hogy otthon maradjon a gyerekkel oviig és mellette járnak gyerektársaságban az a legjobb.
2017. szept. 16. 08:03
 13/22 anonim ***** válasza:
26%
#10: esetleg ha haza kell menni... mint írtam 2 évesem van, azt hiszem nem kell bemutass egy bölcsi korú pici gyereket. És nem hisztizik reggelente max ha korán kell dokihoz menni (gasztrora és nephrológiára járunk), de általában kialudja magát, magához tér mire bárhova is indulunk úgyhogy 1 hisztiokkal kevesebb...
2017. szept. 16. 08:14
 14/22 anonim ***** válasza:
36%
Nem mindegy, hogy mennyi idős a gyerek. 2 éves kortól már nem az szerintem, előtte igen.
2017. szept. 16. 12:48
 15/22 anonim ***** válasza:
72%
Igen az. Viszont sok anya van aki úgy is beadja hogy ő nem megy vissza dolgozni. A gyerek szenved a bölcsődében ő meg jól elvan otthon.
2017. szept. 16. 12:55
 16/22 anonim ***** válasza:
68%
Nem. De gyerekfüggő a dolog. Vannak gyerekek, akik igénylik a gyerek társaságot, azoknak jó. De azok a gyerekek akiknek van otthon tesó, vagy van másik játszótársuk, pl családi baráti körből, vagy akik egyáltalán nem igénylik a társaságot (mert inkább maguknak valóbbak) azoknak nem kell. A fiam 1 éves, egyenlőre nem fog bölcsibe menni. Talán 3 évesen, ha addig találok munkahelyet. Az egyetlenrossz dolog a bölcsiben szerintem az, hogy állandóan betegek a gyerekek, mert egymásnak adnak minden féle betegséget. Főleg, hogy sok szülő még a kötelező oltásokat is csak foghúzva adatja be, mert nem értik, hogy mennyire fontosak. De pl a Rota nagyon fertőző, mégis sokan nem adatják be a gyereknek az oltást, pedig még csak "szurit" se kell kapnia a gyereknek, mert szájon át adják.
2017. szept. 16. 14:04
 17/22 érdekel0 ***** válasza:
46%

2 éves kortól szerintem egész jó is lehet,ha megfelelő a bölcsi és a dadusok hozzáállása.

Az 1. bölcsink maga volt a tökély.Imádtuk.20 hónaposan kezdte és soha nem volt mumus menni.

A 2. gyerkőc 1. bölcsijétől én is sírni tudtam volna,sírt a kicsi is,ő 19 hónaposan kezdte volna,de igen,kihátráltam belőle.

Találtunk egy csanát,ami szerelem volt 1. látásra.

Én úgy érzem elég a 2 év egy anyukának,hogy CSAK a gyerek.

Kisebb létszámú bölcsikbe,babusgatóbb dadusokhoz szívesebben,könnyebben adná be az ember.

2017. szept. 16. 16:46
 18/22 Peter KK ***** válasza:
Legtöbb válaszban benne rejlik az igazság. Erőteljesen függ attól, hogy a gyermek mit "hozott" magával, milyen a habitusa. Másrészt erőteljesen függ attól is, hogy milyen a bölcsöde ás a dadusok, illetve attól is, hogy milyen az Anya-kisgyerek-család kapcsolat. Mert lehetséges olyan is, hogy még a nem túlságosan "+"-os bölcsöde is kedvezőbb körülményeket biztosít a kicsinek, mintha otthon maradna. Amivel arra utalok, hogy nem minden esetben ideális egy adott otthoni (mondjuk rá: negatív) "légkör" a kicsinek a mentális fejlődése szempontjából. Úgyhogy mérlegelni kell, de előtte sok információt begyűjteni (bölcsiről, otthonról) , mint ahogyan most is teszed! Alaphelyzetben szükséges rossznak nevezném. Kérdés, hogy tényleg szükséges-e. Mert nem minden a pénz, a jövedelem. Az sem igaz, hogy Anyának dög-unalom otthon maradni pici gyermekével. Ha valaki ezt állítja, annak valószínű kevés a fantáziája...
2017. szept. 19. 19:24
 19/22 anonim ***** válasza:
0%
szerintem teljesen jó, bár az én fiam nem járt. De sok gyerek kimondottan igényli a társaságot, és élvezik is :)
2017. szept. 21. 07:25
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
Szükséges rossz. Pici gyereknek még az anyja mellett a helye.
2017. szept. 22. 08:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!