Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Rossz döntés bölcsibe adni 2...

Rossz döntés bölcsibe adni 2 éves kisfiam?

Figyelt kérdés
Májustól bölcsis lesz a kisfiam, most 2 éves. Május, június hónapban megy aztán júliusban és augusztus első felében kiveszem még a maradék szsbimat és itthon leszünk. Van egy iskolás testvére, így mindenképp nyáron kell itthon lennem. A környezetemben élő, kisgyermekes anyukák rossz szemmel néznek, amiért nem maradok itthon a kisfiam 3 éves koráig. Nem tudom mások hogy oldják meg, de nekünk 100 000 ft kiesést jelent a gyed után a gyes, így csak akkor maradhatnék itthon, ha felélnénk a tartalékainkat, amit a ház felújítására, hitel törlesztésre szántunk. Tényleg rossz döntés 2 évesen bölcsibe adni? Kissé elbizonytalanodtam.
2017. ápr. 10. 13:03
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:
Olvastam, hogy több helyen 3-5 hét bölcsi szünet is van. Abban az esetben is hasonló a helyzet, mint a miénkben.Ezért nem értem, hogy miért ilyen ellenségesek a válaszok. Mintha kínozni akarnám a kisfiam. Holott erről szó sincs. Nyilván a legjobbat akarom neki. Bár meglátásom szerint a gyermeknek a legnagyobb szüksége gy nyugodt kiegyensúlyozott anyukára van, akkor is, ha ezzel az anyukával csak kevesebb ideig van együtt, mint napi non stop egy stresszessel. (Pl. azért mert kevesebb a pénz, vagy mert nem tudja megoldani a másik gyerek felügyeletét.) Nem tudom, hogy nem rosszabb-e a gyerkőcnek ha augusztus elején kezdem beszoktatni, amikor a gyerekek egy része még nincs ott, a gondozónők is szabadságon vannak.
2017. ápr. 10. 14:16
 22/28 anonim ***** válasza:
72%

Nem nagyon látok ellenséges választ max olyat, ami nem egyezik a te elképzeléseddel.

A bölcsiszünet nálunk is 4 hét volt, de a gondozók ez alatt veszik ki a szabadságukat. Az a különbség amúgy, hogy a te picid 2 hónap után, a többség meg 10 hónap után megy el 1 hónap szünetre, azért az baromira nem mindegy.

2017. ápr. 10. 14:30
 23/28 anonim ***** válasza:
74%
az a baj ezzel, hogy mire a kicsi megszokja, addigra vége a bölcsinek, jön a szünet. Nem tud mama vagy valaki vigyázni rá abban a 2 hónapban? Vagy csak mondjuk szeptembertől mennél vissza? akkor szabi alatt beszoktatod a kicsit, a nagy meg mehet suliba. A nyarat meg együtt töltitek. Vagy ha sok szabid van, akkor előbb is visszamehetsz, ezt te tudod kiszámolni. Csak a beszoktatás utáni betegségekkel is számolj.
2017. ápr. 10. 14:55
 24/28 anonim ***** válasza:
45%
azért a bölcsőde nem gyerekkínzó hely. Nyilván minden gyerek más, de az én kétéveseim például imádják. A legnagyobb sulis - itthon lesz nyáron, illetve készül táborozni, de ez más tészta. A középső ovis - imádja ő is, ha menni akar majd oviba, nyugodt szívvel elengedem. A kicsik biztosan mennek bölcsibe, nálunk abból van a balhé, ha reggel nem indulhatnak útnak. Semmi baja nem lesz attól, ha a kicsit bölcsibe viszed nyáron is - sőt. Úgyis sétálnak meg játszótereznek majd, fagyiznak meg ezer programot szerveznek neki. HA úgy álltok neki, hogy Jaj szegény, bölcsibe kell mennie - akkor ő is így fogja érezni-mondom ezt a többi hozzászólónak, a kérdező szerintem jó látja, hogy nincs abban semmi kiszúrás, ha nem veszi ki a teljes nyáriszünetre..
2017. ápr. 10. 17:12
 25/28 anonim ***** válasza:
79%
Ebben a formában ez így nem lesz jó. Egyrészt tényleg nem valószínű, hogy beveszik májusban! nálunk áprilisig vesznek be gyereket, ha van hely egyáltalán. Most pl. megmondták kerek-perec, hogy nincs hely. Ráadásul a bölcsiben majd elkap mindent, lehet hogy két hónapot menne elvileg de gyakorlatilag meg mondjuk két hetet, aztán épp csak megszokná és otthon marad megint egy vagy két hónapot, utána meg megint szeptembertől, az is lehet hogy más gondozónőkkel és más társakkal. Ez kicseszés vele, akárhogy is nézzük. Persze lehet hogy nyáron 3-5 hét a bölcsi szünet, de egy olyan gyereknek aki szeptemberben szokott be és már jár mondjuk 9-10 hónapja. Nem egy olyan gyereknek aki épp csak beszokott.
2017. ápr. 10. 18:39
 26/28 anonim ***** válasza:
85%

Nem egyáltalán nem rossz döntés bölcsibe adni, úgy egy 2 évest, hogy szükség van anya fizetésére. Ha kényszerről van szó, persze inkább menjen bölcsibe, minthogy nélkülözzetek. De így, ilyen formában igenis rossz döntés, mert nem a kényszer visz rá, hanem, mert NEKED így kényelmesebb, nem nézed a gyerek érdekét.

És ez nem azt jelenti, hogy maradjon otthon vele 3 évig, csak azt, h gondolkod végig reálisan, hogy kb. 2 hónapnyi fizezetéért nem szúrj ki ennyire a gyerekkel, ha nem az életbenmaradáshoz kell, és nálatok mint fent részlezeted, nem erről van szó.

2017. ápr. 11. 06:49
 27/28 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! A szabadságaim függvényében, a gyerekek

érdekét szem előtt tartva fogok dönteni.

2017. ápr. 11. 07:36
 28/28 anonim ***** válasza:
58%
Én bölcsiben dolgozom, és bár az elején nehéz (főleg az anyukáknak) 1-2 hónap alatt, van aki pár hét alatt beszokik és onnantól szeretnek a gyerekek jönni, jó társaság ez nekik,igazából szerintem már 1,5-2 éves kortól kell is nekik a társas élet. Én semmiképpen sem tartom korainak. Egy évesen korai lenne,de két évesen már teljesen oké. Ne érezd magsd rosszul emiatt, olvass utána.
2017. ápr. 11. 22:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!