Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Rossz döntés bölcsibe adni 2...

Rossz döntés bölcsibe adni 2 éves kisfiam?

Figyelt kérdés
Májustól bölcsis lesz a kisfiam, most 2 éves. Május, június hónapban megy aztán júliusban és augusztus első felében kiveszem még a maradék szsbimat és itthon leszünk. Van egy iskolás testvére, így mindenképp nyáron kell itthon lennem. A környezetemben élő, kisgyermekes anyukák rossz szemmel néznek, amiért nem maradok itthon a kisfiam 3 éves koráig. Nem tudom mások hogy oldják meg, de nekünk 100 000 ft kiesést jelent a gyed után a gyes, így csak akkor maradhatnék itthon, ha felélnénk a tartalékainkat, amit a ház felújítására, hitel törlesztésre szántunk. Tényleg rossz döntés 2 évesen bölcsibe adni? Kissé elbizonytalanodtam.
2017. ápr. 10. 13:03
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
73%
2 évesen nem feltétlenül rossz döntés, de ebben a helyzetben mégsem adnám be. Két hónapra beadod, aztán két hónapra kiveszed, kezdheted előről a beszoktatást.
2017. ápr. 10. 13:05
 2/28 anonim ***** válasza:
95%
így nem adnám be. csak szeptembertől. nincs értelme kétszer beszoktatni.
2017. ápr. 10. 13:06
 3/28 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem is ez dupla sírás lesz...
2017. ápr. 10. 13:06
 4/28 anonim ***** válasza:
46%
Ha anyagilag így biztonságos, akkor így kell csinálni. Érdekes az én környezetmben mindenki azzal jön, hogy miért nem jár már valahova a lányom. 3 éves múlt, csak szeptembertől megy, mert még itthon vagyok a kicsivel, aki viszont 2 évesen megy majd bölcsibe én meg vissza dolgozni.
2017. ápr. 10. 13:07
 5/28 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy nem a legjobb döntés, hogy ilyen nagy szünet lesz nyáron, de a nagyobb tesó, illetve a munka miatt alakult így. Júliusban nincs munka, illetve az iskolást sem tudnám hová tenni.
2017. ápr. 10. 13:11
 6/28 anonim ***** válasza:
91%
Nekem is csak a 2 hónap ki-be rakás a fura. Èn sem tenném vele ezt. A május, júniust meg kellene másképp oldanod vagy a nagyobbiknak a július augusztust...
2017. ápr. 10. 13:12
 7/28 anonim ***** válasza:
86%

Értjük, csak aut mondjuk, májusban hiába adod be, szeptemberben akkor is kapaszkodni fog a lábadba ismét.

Magára a bölcsikérdésben nem szeretnék szavazni, nem ismerem a habitusoktokat, a lehetőségeikteket stb.

2017. ápr. 10. 13:20
 8/28 A kérdező kommentje:
Igazad van, csak nem látom a megoldást. Arra gondoltam, amikor ez a helyzet előállt, hogy másoknál is előfordulhat, hogy a bölcsis gyerkőcöt nem viszik júliusban, hiszen van bölcsi szünet, illetve, nyaralás, esetleg betegség, és el is megy az 1 hónap.
2017. ápr. 10. 13:21
 9/28 anonim ***** válasza:
20%
Anyagi jólét/gyermek lelkivilága. Szerintem nem nehéz dönteni, egyértelműen fontosabb az utóbbi...
2017. ápr. 10. 13:21
 10/28 anonim ***** válasza:
47%

Én nem adnám be. Egyébként sem, így meg pláne, de ez a te döntésed, és ne hagyd, hogy más emiatt beszóljon, beleokoskodjon, főleg ha ezektől az ismerőseidtől nem kértél tanácsot.

A gyereket valóban el is kell tartani, a hitelt törleszteni, és ez nem a te jóléted, hanem az egész családé.

2017. ápr. 10. 13:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!