Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Rossz döntés bölcsibe adni 2...

Rossz döntés bölcsibe adni 2 éves kisfiam?

Figyelt kérdés
Májustól bölcsis lesz a kisfiam, most 2 éves. Május, június hónapban megy aztán júliusban és augusztus első felében kiveszem még a maradék szsbimat és itthon leszünk. Van egy iskolás testvére, így mindenképp nyáron kell itthon lennem. A környezetemben élő, kisgyermekes anyukák rossz szemmel néznek, amiért nem maradok itthon a kisfiam 3 éves koráig. Nem tudom mások hogy oldják meg, de nekünk 100 000 ft kiesést jelent a gyed után a gyes, így csak akkor maradhatnék itthon, ha felélnénk a tartalékainkat, amit a ház felújítására, hitel törlesztésre szántunk. Tényleg rossz döntés 2 évesen bölcsibe adni? Kissé elbizonytalanodtam.
2017. ápr. 10. 13:03
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
44%

Beveszik egyáltalán májusban?

Te visszamehetsz két hónapra dolgozni, aminek a felét majd táppénzen töltöd?

2017. ápr. 10. 13:30
 12/28 anonim ***** válasza:
76%
Én ugyanebben a helyzetben voltam, de nem adtuk be. Nekünk áprilisi. Persze más gyereknél is van nyári szünet, de azért ez így nem jellemző, h ki-be rakosgatják a gyereket. Nem kell feltétlenül vele 3 éves koráig otthon maradnod, de ne is így csináld. Bírjátok ki ezt a 2-3 hónapot valahogy.
2017. ápr. 10. 13:47
 13/28 anonim ***** válasza:
66%
Ha havi 100000 ft a különbség, akkor összesen 200000 ft-ról beszélünk, gondlom nem ennyiből akartatok házat felújítani és hitelt törleszteni...
2017. ápr. 10. 13:49
 14/28 A kérdező kommentje:
Nem nyilván nem a 200000 Ft-ra gondoltam, hanem ha egyáltalán nem adnám bölcsibe, hanem csak oviba 3 évesen. tehát szerintetek a legnagyobb gond az, hogy túl hosszú lenne neki a nyári szünet, egy ilyen felállásban. Akkor az is megoldás, hogy még júliusban is viszem bölcsibe.
2017. ápr. 10. 13:54
 15/28 anonim ***** válasza:
78%
Miközben otthon vagy a nagyobbikkal? Az meg nettó kicseszés a picivel. Miért nem kezdhet szeptemberben bölcsiben és jövő szeptemberben meg oviban?
2017. ápr. 10. 13:57
 16/28 A kérdező kommentje:
Miért is kicseszés a kicsivel? Ő azt honnan tudja, hogy én otthon vagyok, vagy dolgozom. Számára oly mindegy.
2017. ápr. 10. 14:00
 17/28 anonim ***** válasza:
83%
Mondjuk a tesójától... Kicsit sem mindegy nekik. Két gyerekem van és ha az egyik akár csak egy betegség miatt otthon van a másik is egyből otthon akar maradni és ez már egészen kicsiként is így volt.
2017. ápr. 10. 14:02
 18/28 A kérdező kommentje:
Hát akkor én a naggyal nagyon kicsesztem az elmúlt 2 évben, mert neki mennie kellett oviba is meg iskolába is, míg a kicsi itthon volt.
2017. ápr. 10. 14:05
 19/28 anonim ***** válasza:
73%
Azért az ugye érzed, hogy különbség van egy kötelező iskola meg egy épphogy elkezdett bölcsőde között?
2017. ápr. 10. 14:10
 20/28 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem te ezt már eldöntötted, hogy adod, így nem értem a kérdésed.
2017. ápr. 10. 14:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!