Ilyen esetben mit tennétek?
A gyereknek elkezdett enyhén folyni az orra, néha köhécselt. Korábban fogzásnál volt ilyen, de nem vagyunk orvosok, ezért megmutattuk a háziorvosának. Alaposan megvizsgálta, mondta, hogy semmi baja, a foga okozza. Tünetenyhítőként kenjük az ínyét, de a türelmes várakozáson kívül mást úgyse tudunk csinálni. Ha kibújtak az őrlők, elmúlik.
Így orvosi papírral visszavittük egy nappal később. Délután már szemforgatva, szemrehányóan mondták, hogy hát szegény gyerek hogy köhögött és az orra is folyik, no meg nyűgös. Tehát erősen éreztették, hogy minek vittük be. Elmondtuk, hogy nem poénból adta az orvos a papírt, nem beteg, nem fertőz. A köhögés meg a túlzott nyáltermelés miatt van, csorog a torkára - szintén az orvos szerint.
Ha mégsem fogzastol lenne, a mi orvosunk addig nem javasolja hogy kivegyem, míg nem lázasodik..
Mert én pont forditva voltam.masik gyerek is köhögött ki akartam venni az én gyermekem(akkor még azt hittem ez csak orvosi igazolással megy mint az iskolában...) erre közli a doki hogy határozottan indokolatlan hogy otthon tartanám, mehet a bölcsibe, akkor hozza ha lázas.
Mivel korábban is nagyobb "fogzási rohamnál" (több fog jött egyszerre) hasonló tüneteket produkált, erre gyanakodtunk. De nincs eü végzettségünk, ezért a biztonság kedvéért elvittük orvoshoz. Alaposan megnézte; torok, nyirokcsomók, fül, tüdőhallgatózás, meztelenül végigtaperolás, szájban fogak kitapintása.
Tényleg épphogy egy testüregmotozás maradt ki. Ezek után mondta, hogy nem beteg, de legalább 3 foga jön egyszerre és ezek a kísérőtünetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!