Ebben az esetben ingyenes az étkezés a bölcsiben?
Férjem adókedvezménnyel 130 ezret hoz haza, én besorolási bér alapján 110-et vittem haza, de gyakorlatilag mivel jutalék is volt meg túlóra, de időnként kasszahiány miatt levonás, volt hogy 180 vagy 100 nettót vittem haza. Emellett ugye családi pótlékot kapunk 1 gyerekre.
Így van amikor meghaladja a 89ezer/főt a bevételünk, máskor nem éri el.
A szabály: Melyik hónap jövedelmét kell figyelembe venni?
Rendszeres jövedelem esetén a nyilatkozat benyújtását megelőző 1 hónapban kapott összeggel kell számolni. (Pl. 2015. augusztusában benyújtott kérelem esetén a júliusi nettó jövedelemmel.)
Nem rendszeres jövedelem, illetve vállalkozásból, őstermelésből származó jövedelem esetén a nyilatkozat benyújtását megelőző tizenkét hónap alatt kapott összeg egy havi átlagát kell figyelembe venni.
A GYES-t, ha jár még bele számolni, de egyáltalán nem biztos, hogy jár még neki attól, hogy bölcsis a gyerek.
A kislányom októberben töltötte a 3-at, még bölcsis. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!