Tejfehérje allergua esetén milyen ingyenes lehetőségek vannak illetve óvodában, bölcsiben ingyenes az étkezés?
gasztroenteorológustól kaphat igazolást, csak ezt fogadják el a bölcsik, hogy neki küön tejmentes étkezést biztosítsanak.
az allergia nem tudom beletatozik e a sajátos nevelési igényű gyerek fogalmába, de ha igen, akkor keress rá hogy nekik mi jár. azt tudom hogy a csp-t 23 éves korig kapják.
emelt családi és gyes jár, utazási kedvezmény (távolsági busz és vonat 90% gyerek + 1 kisérő, bkv és helyi közlekedés ingyenes) MÁK-nál kell intézni a szakorvosi papírral, elvileg az orvos elmondja, plusz közgyógykártya, a háziorvossal egyeztetett gyógyszerekre, tápszerre.
kérdés: milyen tápszert írtak fel neki? nekünk pregomint, de lehet, hogy nem jó neki, még próbálkozunk...
Nálunk (családi napközi) is csak gasztos papírt fogadnak el.
(off: nekünk a neocate advance nevű tápszert írták fel 2 évesen,addig a sima neocate-et ette)
Nálunk az oviban ingyenes a diétás menü is és teljesen jól főznek. Amikor beteg a kisfiam, akkor nem szoktam lemondani és elhozzuk, így tudtam meg, hogy abszolút ehető, persze menza szinten nézve.
Amúgy szakorvosi igazolással 10 éves koráig jár a gyes.
Emelt összegű családi pótlék.
MÁK kártyával ingyenes a BKV neki és egy kísérője számára.
Évi +2 szabadnap is jár.
Tápszer támogatás, de minket ez nem érint, a kisfiam csak rizstejet iszik.
Kb. 2 éves koráig itta a tápszert (Milumil Pepti Plus 2), nem kérte tovább
Nem kap külön kalciumot, a dokink szerint nem szükséges.
Rizstejből egyébként létezik kalciummal dúsított is, amiben ugyanannyi van, mint a tehéntejben (120 mg/1 dl)
Na meg a gyerekem ösztönösen sok, magas kalciumtartalmú dolgot eszik, pl. mák, olajos hal stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!