Szerintetek megfelelő ez az étrend a 13 hós kislányomnak? (vagy többet, mást kéne? )
Sziasztok! Eddig biztos voltam abban,h jól csinálom,de most picit elbizonytalanodtam.
Tehát így néz ki átlagosan egy nap:
Reggel fél 8-8 Tejital 260ml
Tízórai fél 11-11 gyümölcs vagy én turmixolom banán,alma,körte,narancs stb,kekszel cebion csepp
Ebéd 2 fele amit mi eszünk,én főzők,v bébiétel.
Uzsonnya: bébi joghurt,bébi puding,gyümi,kenyér,kifli vajjal,sajt,vagy túró,paradicsom stb.
Vacsora: 260ml (nem mindig issza meg mindet) tejital
De befigyel napközben a kenyérnek a héjja (imádja) vagy sajtos v sima kifli,imádja nyamnyogni. Babapiskóta.
De ha főzők abból is csipegethet napközben. Pl csináltam rizi-bizit és a tálcájára tettem borsót,rizst. Egyedül szépen eszeget. V mikor nincs ebéd idő de szűröm a húslevest kap zöldséget a tálcájára,v krumplit,karalábét stb. Tehát nassol sokat sztem!
Sztetek változtatni ezen kellene? Vagy jó? Köszi a válaszotokat.
Azért bizonytalanodtam el mert olvasgattam itt a kicsik étrendjét és pl tízóraira vajaskenyeret felvágottal sajtal v rántottát esznek. Én tízóraira soha nem adtam a gyümin-kekszen kívül mást.
Ha pl mi reggelizünk akkor abból csipegethet,de elöttem az van h tízórai=gyümölcs. Szigorú ez így?
V én betartom a heti egyszer egyen májat v halat. Túl aggódom? Lazábban kéne?
Pl én nem adok neki chips-et,csokit. De karikor és szülinapjakor ehetett. Meg ha sütök a krémből egy nyalatot kaphat,de ennyi.
Tízóraira én is gyümölcsöt szoktam, főleg hogy általában 8 után reggelizik, délben pedig ebéd, szóval nem is igényelne laktatóbbat.
Én a vacsoránál variálnék a helyedben, mondjuk fürdés előtt valami laktató kaja (ami nem bántja a hasát éjszaka), majd lefekvés előtt valamennyi tejital. Ennyi idősen hagyta el a gyerkőcöm az esti szopit és azóta lefekvés előtt már csak vizet kap (többek között azért, mert fürdés közbeni fogmosást már nem szeretném ismételni).
amíg neki jó így, addig ne aggódj. de valóban sok gyereknek ennyi idősen már nem jó ez így, hisz 1 éves kor után már plusz 2 étkezés bejön, a tejital mellé a vacsi és a reggeli :)
amikor ébred éjjel, akkor már érdemes ezeken változtatni.
egyedül az ebédbe kötnék bele, azért tíz óraira adjuk a gyümölcsöt, mert gyorsan felszívódó szénhidrát, 1,5 óra alatt megemészti, 3 órát nem szabadna várni, már ha ébren van :) szóval ehetne normál időben, dél-fél egy körül ha már ilyen szépen időben vannak az étkezések :) ebéd után meg 4 óra is eltelhet ;)
Szia,mondjuk a kisfiam biztos éhenhalt volna ennyitől,de maga az étrend nem rossz. Màr adhatsz neki péksütit is reggelire kicsit kevesebb tejitallal. Itt persze nem a boltira gondolok, hanem amit te sütsz otthon. Jó hogy figyelsz arra,hogy halat is meg màjat is egyen.
Annyi,hogy nem adnék kekszet a gyümölcshöz,nagyon nem tesz jót a fogaknak,ahogy az sem ha babapiskótàt,kekszet majszol napközben. Mert ez a nyàllal kevert keksz bevonatot képez a fogon és fogmosàsig rajta van,ehhez jön még a gyümölcssav.
Meg talàn annyi,hogy nasinàl se hagyd futkozni vagy tenni venni(erről nem ìrtàl,hogy megy) szokja meg hogy evés az asztalnàl van vagy etetőszék stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!