A 2,5 éves kisfiam 2 hét után is zokog minden étkezés alatt a bölcsiben és semmit nem fogad el. Mit lehet tenni?
2 hete kezdtétek... nem, még nem zajlott le a beszoktatás :) most kezdi kapisgálni :) nem értem, hogy nem találkoztak még ilyennel a gondozónők, ez teljesen tipikus :)
ebéd után mész érte, egész nap jól eljátszik, majd szólnak, hogy menjenek be, jön az ebéd. a gyereked meg tudja, hogy hoppá, anya jön ebéd után, eszébe jutsz és elkezd sírni :) egyébként se jó evő, tehát nem eszik egy falatot sem...
én már sok ilyennel találkoztam, rendben lesz, ne aggódj :)
viszont most hagyd békén az új ízekkel! ha már "elrontottad", ne most próbáld meg helyrehozni mikor épp elváltok, ez így nagyon sok! add csak neki a megszokott ízeket, meleg is van, fogy is, ne nyüstöld, majd ha rendesen beszokik (még 2-3 hét), elkezdheted szigorítani az étrendjét :)
Koszonom a valaszt. Az uj izek bevezetest es a legyunk otthon is szigoruak gondolatot a gondozok kertek,meg akkor amikor nem sirt,csak nem evett.
Jo tudni h lezajlik es megoldodik ez a folyamat. Az neheziti a dolgoth egy hetre 17-i heten bezarnak,egykor a vezeto azt mondta addigra beszokik a kicsi es eleg julius 27-tol. Probalok kitartani, nehez mert nem tudom mivel segithetnem a folyamatot.
Igen, köszönöm az ötletet. Ezt kipróbáltuk. De nem jól reagált rá... akkor vittük a második héten, amikor megjelent nála az a reakció, hogy már az udvarról bemenet sír, hogy anya kell és nem akar enni. S ilyen zaklatottan még a saját kaját sem fogadta el.
Két dolgon gondolkozom, szerintetek melyik a jobb? Ha ebéd előtt elhoznám, hogy egy darabig érezze, hogy anya eteti mint régen, vagy bemennék ésx próbálnám ebéd előtt megnyugtatva bekísérni, mintegy folytatva a beszoktatást, ami gyorsra sikerült. Igaz, ismerve a fiamat, a csillárra is felmászik és zokogva lekönyörgi, hogy be ne menjünk a házba az asztalhoz ülni, és akkor ha nem akarom eröltetve bevinni, megint haza kell hoznom análkül, hogy megpróbáltuk volna az ebédet.
egyiket se! ezekkel csak összezavarod. ne kösse össze veled a bölcsis étkezést és főleg ne higgye azt, hogy ha zokog akkor anya ott terem. mert akkor 2 hét múlva már 10kor elkezd sírni. nem hülyék a gyerekek, tudod, csak kicsik!
nekem épp 2 hónapja csinálta ezt egy picikém, ő ráadásul még 2 sincs. aztán úgy döntöttünk, hogy bent alszik. már ebéd előtt sírt, nem aludt csak anyázott, vergődött. 2 hét után 2.5 órát aludt és mosolyogva ébredt :)
hagyd békén, megoldják a gondozónők! tudom nehéz, én mindkét oldalon voltam már, de most nem szabad engedékenynek lenni mert a beszokást hátráltatod vele, hosszútávon rossz az ha bemész
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!