Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Ilyen esetben hogyan oldható...

Ilyen esetben hogyan oldható meg a bölcsőde?

Figyelt kérdés

Egy gyerekünk van, szociálisan nem vagyunk rászorultak.

Azt tervezem, hogy 2-3 hónappal hamarabb adnám közösségbe, mint ahogy visszamegyek dolgozni, hogy ne rögtön azzal kezdjek, hogy betegségek miatt itthon maradok.

Megoldható ez állami bölcsődében, vagy magánbölcsőde és ott a díj ellenében nem szabnak feltételeket?

2015. jan. 5. 12:56
 1/3 anonim ***** válasza:
Nálunk nincsenek feltételek. Pl nekem most januárban lesz 3 éves a nagy, így szeptembertől még ott kezdett (nem az oviban), és én azért adtam be mert igényelte a közösséget (közben megszületett szeptemberben a kisebbik fiam is és még akkor sem akart itthon maradni, neki a közösség jó móka).Érdeklőd meg nálatok hogy van ez, mert tőlünk 30 km-e meg mindenképpen kell munkáltatói igazolás a kezdéshez.
2015. jan. 5. 13:07
 2/3 anonim ***** válasza:

Igen, elméletileg megoldható, több módon is.

1. amennyiben van ún, gondozási hozzájárulás vagy személyi térítési díj és megfizeted a magasabb jövedelmed után, illetve a legmagasabb kategória után, akkor általban felveszik (Budapesti kerületben élünk, én fizettem a legmagasabbat, ez nagyjából 25-28 eFt/hó volt étkezés és gondozás együtt, tehát nem egy egetverő összeg). Meg kell nézned a településed honlapján a helyi szociális tárgyú rendeletben, hogy van-e és ha igen, milyen kategóriákban ez a gondozási díj.

2. Bemész, elmondod a helyzetet a vezetőnek vagy a gondozóknak. Nem te vagy az egyedüli, aki hasonlóképpen kezd. Általában engedik és szoktak kérni munkáltatói igazolást vagy olyasmi szándéknyilatkozatot a munkáltatótól, hogy x. dátumtól valóban dolgozol.

3. Bizonyára van még jópár nap ki nem vett szabadságod az elmúlt évekről. Szerencsés esetben 1,5-2 hónap is összejöhet ezekből, amit a tényleges munkába állásod előtt valóban ki kell venned. Nézz utána, kérdezz rá!

Magánbölcsődébe is jártunk (onnan hoztam el a gyermekemet a normális államiba a körülmények miatt :)

A magánban általában ha fizeted a térítési díjat, akkor senkit nem érdekel, hogy mit csinálsz.

A valós szabályozás (tényleges törvényi háttér) csupán annyi, hogy 1 éves kora előtt (amikor a kapott ellátásod mellett nem is dolgozhatsz legálisan) bölcsibe sem adhatod be, mert az ár kettős finanszírozás lenne.

Amennyiben olyan elit, valóban magánintézményről van szó, ahol a bölcsi NEM vesz igénybe állami normatív támogatást, ott még ez sincs, de azoknak nem is 50-60-80 eFt a havi térítési díja :)

2015. jan. 5. 14:32
 3/3 anonim ***** válasza:
kérdezd meg munkahelyedet hogy mikortol tudnál vissza állni a munkába és mennyi szabid van ,és ugy ad be gyereket .
2015. jan. 6. 06:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!