Bölcsődei felvételi - ilyen esetben mi történik?
Tavasszal leadtuk a jelentkezést, pár hete visszaigazolták, hogy felvették, szeptemberben kezdi. Jelenleg a kerületben élünk albérletben.
Azonban már egy ideje nézegetünk lakásokat és most úgy tűnik, hogy meg is tudunk egyezni egyre. A papírmunka, átiratás, átadás valószínűleg szeptemberre lesz lezongorázva és akkor át is költözünk a szomszédos kerületbe.
Mivel állami kamattámogatásos hitelt is vettünk fel, kötelező átjelentkeznünk a megvásárolt ingatlanba.
Lehet bármilyen gond abból, ha szeptemberben megváltozik a gyerek lakcíme és a szomszédos kerületbe kerül át? Kirakhatják emiatt a bölcsődéből?
A gyakorlatban nem nagy a különbség, most bő egy km-re lakunk a bölcsődétől, utána ez már 4 km lesz. De kocsival, vagy akár BKV-val is nem távolság, talán 5 perccel kell korábban elindulnunk vele.
Mire esetleg családlátogatásra sor kerülne, szerintem már az új házban laknánk (ha a bürokrácia is úgy akarja).
Viszont nem tudom, hogy jogszabály van-e ilyen helyzetre - bár életszerűtlennek tűnik a bölcsőde miatti röghöz kötés 1-2 évre.
Szerintem ez attól is függ, hogy mekkora a túljelentkezés a bölcsibe.
Nálunk ilyenkor kirakják a gyereket. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!