Beiratnam bolcsibe de kozbejon a kisteso?
gondozónő vagyok, imádom a gyerekeket, nekem is van :)
de komolyan nem értem, hogy miért hiszik azt anyukák, hogy a bölcsi az olyan jó hely a gyerekeknek! dolgoztam államiban és most magánban.
az állami nem egy vidám dolog, futószalag van, a gyerekek nem is szocializálódnak, hiszen nem is egymással játszanak, foglalkozás nincs, viszont a folyamatos napirend miatt épp csak rájuk nincs idő.
reggeli, pelenkacsere (gondold el 12 gyereknél! nem 2 perc...), olvasok egy mesét, majd jön a 10órai, megmosakszunk, átöltözünk és kimegyünk az udvarra. ezek mind annyi idő, hogy sokszor előfordul, hogy csak 20 percet tudunk kint lenni! jó, ilyen szép időben nyilván kint 10 óraizunk, de ugyanannyi idő a peluscserék futószalagon és ha 12ből 8 szülőnek extra igényei vannak, akkor bizony hozzá jön még az a sok sok perc.
ezután ebéd, pelus, alvás, pelus, uzsi és már mennek is haza a gyerekek.
most magán, a szülők közel 100E-t fizetnek kb. ezért, csak itt beiktatunk egy foglalkozást délelőtt és vannak programok, havi 1x-2x kimegyünk a bölcsiből. de azt azért leírom, hogy ezt mind úgy, hogy itt kevesebbet alszanak a gyerekek, csak f3ig engedhetjük, államiban negyed 4-kor keltettem!
ha az én véleményemet kérdezné valaki, akkor én azt tanácsolnám, hogy ha anyának nehéz 2 kicsivel, akkor inkább heti 2-3 délelőtt csana. sőt még az is belefér, hogy ott aludjon a gyerek ebéd után, hiszen azt az időt úgy se aktívan tölti. bölcsibe csak akkor adnám ha muszáj lenne visszamennem dolgozni.
gondold majd át, ha úgy alakul, mondjuk természetesen ha nem állsz munkába akkor be se tudod adni és nem kérdés, de írod is, hogy nálatok nagyon sok a jelentkező. őszintén, így lenne képed beállítani a pár hetes babáddal délután a nagyért? szerintem meglincselne a több anya aki igazságharcost játszik
24-és én őszintén sajnálom ami veletek történt de akkor nem értem hogy a miért nem veszik fel a bölcsibe a gyereked. Ha van munkahelyed gondolom beirattad raszorulo vagy. Ha ekkora tul jelentkezés van egyszerűen nem tudom el képzelni hogy a te gyereked helyett egy olyat vesznek fel akinek otthon van az anyukája.
Egyébként ennyi erővel arra is haragudhatsz aki úgy megy vissza dolgozni hogy nem szorulnak rá az ő fizetesere.
Egyébként meg ha valakire haragudni akarsz akkor inkább haragudj a bölcsire, az ő dolguk felvenni a gyerekeket. Attól nektek nem lesz jobb ha én kiveszem a lányomat a bölcsibol...ezt értsd meg.
26. érdekes nálunk az állami bölcsiben rengeteg foglalkozás van, mindig adják haza amiket bent csinál. Egész délelőtt kint vannak az udvaron, ott is tizoraiznak.Múlt héten pancsoltak. Fényképeket szoktak róluk készíteni és elküldik egy email címre.
Az meg hogy nem játszanak együtt... ezer helyen olvastam már de úgy látszik itt kivételes gyerekek vannak mert a jatszoteren is egymással játszanak. Sőt volt hogy megleglestem a bölcsi udvarán és ott sem egyedúl játszott. Mesél a barátairól....Két és fél éves.
A mi gondozónoink pont hogy azt mondták hogy ne vegyem ki azért mert terhes lettem. Higyem el hogy jól érzi magát.
Sajnálom hogy máshol ez nem így működik
de én 100% osan meg vagyok velük elégedve...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!