A bölcsődei képesség felmérésről lenne pár kérdésem?
"Magyarország. Miért?"
Ez esetben végképp nem értem a problémádat. Magyarországon NINCS olyan szabály, hogy hányszor kell vinned a gyereket bölcsibe, nem készítenek felmérést a gyerekedről, nem fejlesztik a gyereket.
Maximum még azt tudom elképzelni, hogy valamilyen speciális, sérült kisgyerekekre szakosodott intézménybe járatod a gyereket. De nem, akkor sem értem a kérdés miértjét.
Kerestem, de nem találtam szabályt arra hogy hányszor kell ott legyen a bölcsibe a gyerek. Ezek szerint nincs, köszönöm a választ.
Sima állami bölcsibe jár, ismerőseim mind dicsérték ezért is választottam ezt a bölcsit.
Abban viszont tévedsz, hogy nem mérik fel illetve nem próbálják meg fejleszteni. Valószínűleg nemrég került ez bevezetésre.
Az egyik ismerősömnek a fia is ide jár, ő csak 3 éves kor után kezdett el beszélni. Ezt a kisfiút is felmérték, próbálták fejleszteni. Viszont nem haladtak semerre a fejlesztéssel. A gondozónőknek azt mondta, hogy biztos elhanyagolja a gyerekét az anyja azért nem halad semerre. Egyébként soha nem találkozott az anyuka a fejlesztővel. Nekem az lenne az ésszerű, hogy ha valami eltérést találnak jelezzék a szülőnek és együtt üljenek le megbeszélni a továbbiakat és nem a gondozónőkkel üzengetni.
Sajnos a bölcsi vezetőjének is hasonló a mentalitása (hogy ők tudják mi a baj és hogyan kell ezen segíteni). A szülő nem ért hozzá, itt vannak a szakemberek akik tudják mi a teendő.
Utána jártam a dogoknak, beszéltem a gondozónővel és a vezetővel. A gyerekeket különböző fejlesztők megnézik és jelzik a gondozónőknek ha valaki másabb mint a többi. Egy logopédus van aki hetente egyszer játékszerűen foglalkozik a gyerekekkel.
Most is mondták, hogy a gyerekem más de már nem a neurológiát erőltetik. Hanem azt, hogy járjak utána miért másabb az én gyerekem mint a többi. Most olyasmiket mondtak ami tényleg jellemző a gyerekemre. Az azelőtti megfigyelésükben nem ismertem a gyerekemre, de most igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!