A bölcsődei képesség felmérésről lenne pár kérdésem?
én gondozónő vagyok, de nagyon új dolgokat írsz :D nem ovit szerettél volna kérdezni? mert bölcsiben se felmérés se fejlesztés nincs.
ha lemaradást lát a gondozónő, akkor szól a szülőnek aki vagy elviszi felmérni vagy nem. fejlesztést meg legkorábban az óvodában kaphat, de csak nagyobb gond esetén, egy kis lemaradással 5 éves korig ott sem foglalkoznak
mik vannak :) nálunk nincs ilyen, pedig magánban vagyok.
az persze természetes hogy olyan játékokat játszok adott gyerkőccel ami "ráfér", de 3éves kor alatt egyébként a legjobb fejlesztés a szabad játék!
a gondozónője fejleszti? akkor abba nem kell belevonnia, semmi komolyra ne gondolj, inkább odafigyelés a nehezebb területekre. ha viszont fejlesztő pedagógus fejleszti, akkor arról tudnod kéne és legalább 2 papírt kéne kapnod, először arról, hogy miért is kapja, mikor mérték fel és mi lett az eredménye, másik meg év végén, hogy milyen eredményt ért el.
de mondom, nálunk csak az oviban van ilyen, ezt is tanultam, úgyhogy pislogok is rendesen :)
Ha egyáltalán nem vonnak bele, akkor honnan tudsz róla higy fejlesztik ès mèrik a gyerekedet? Ki fejleszti, hogyan, mivel?
Ezt èn sem èrtem, mert bölcsibe nincs fejlesztès.
"Kértem a vezetőtől, hogy had mehessen csak 3 napot a bölcsibe"
Nekem is nagyon sántít az egész történet, a fent idézett mondatodnak sincs semmi értelme, hisz semmi sem kötelez arra, hogy 5 napot vidd a gyereked a héten, ha akarod egy napra sem kell bevinned, nem kell engedélyt kérni az otthonmaradásért.
Kedves 8-as akkor miért vett fel támadó hangnemet és szóban ellenezte az ötletet?
Egyébként van valamilyen szabály ami arra vonatkozik, hogy mennyit vagyok köteles vinni a gyereket bölcsibe (ha nem beteg)?
Sajnos az nem megoldás, hogy teljesen kivegyem. Ezt a tanévet kellene csak kihúznunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!