Az állami bölcsödékben milyrn gyakran énekelnek mondókáznak? Mi az előírás?
"való igazad van, vigyem fejlesztésre ha akarom, ne várjam a bölcsitől, hogy mindenkivel foglalkozzanak, amikor örülnek, ha a pelenkát kicserélik. én nem tudnék így dolgozni, de az én vagyok. voltam bébiszitter, és nem csak a pelenkára jutott kedv, erő, energia... "
Nem ezt írtam. Bár való igaz, hogy 14 gyereket ellátni 2 felnőttnek idő. Gondolom te nem 7 1-3 évest bébiszitteltél egyszerre...
Mint írtam, nálunk van valamiféle foglalkozás, mert látom a gyereken, hogy tanul új dolgokat (és itt nem az öltözésre, evésre gondolok).
Szóval nálunk foglalkoznak a gyerekkel.
Ettől függetlenül még mindig azt mondom, hogy a bölcsőde nem foglalkoztató játszóház, hanem "gyermekmegőrző", ahol vigyáznak a gyerekemre és ellátják, amíg mi szülők dolgozunk...
Sajnos v nem sajnos de sokféle munkahelyen voltam már, olyanon is, ami nagyvonalakban gyermekkori "álmot" teljesit.
Most ebben az életkoromban, ha nem is olyan munkàm van jelenleg, ami testhezállo, viszont teljesen tisztában vagyok már azzal, hogy mely helyeken, milyen munkakörökben tudok kibontakozni és vártnál magadabban teljesíteni de hogy még magamon is meglepődöm hogy mikre képes vagyok.
Ezért sem ítélem el a befásult gondozókat sem, tekintve hogy nem azt a világot éljük hogy válogathatunk
Igenis vannak foglalkozások a bölcsődében. De amikor a gyerekek segítenek szalvétát hajtogatni, az is fejleszti a szem-kéz koordinációt. Naponta többször van éneklés, mondókázás, játékos torna. Hetente többször pl lúdtalp torna, egyensúlyfejlesztő foglalkozások. A gyermekek bármikor színezhetnek, rajzolhatnak. Festeni(ecsettel, szivaccsal, ujjal, kézzel)-ragasztani is gyakran szoktunk.
És a bölcsőde nem csak gyermekmegőrző. Sok 2 éves úgy jön bölcsődébe, hogy a kanalat nem tudja megfogni, nem tud egyedül enni, és az önállóságban le vannak maradva. Ezeket vajon kik tanítják meg nekik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!